SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hasar Tespit Bitirilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:02:29
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Mart ayında meydana gelen kayısıda don olayının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen hasar tespitlerinin bitirilememesini eleştirerek, bazı bölgelerde kayısı hasadına başladığını, üreticilerin ise belirsizlikten dolayı tepkili olduklarını ifade etti.

CHP Milletvekili Ağbaba, Malatya’da kayısı ağaçlarına büyük zarar veren don ve doluyla ilgili TARSİM tarafından hasar tespit çalışmalarının bir an önce bitirilmesini istedi.

Ağbaba, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından cevaplanması isteğiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde “Malatya İlinde Mart ve Nisan aylarında meydana gelen don ve dolu felaketinin ardından TARSİM’den yapılan açıklamada, don olayı ile ilgili 3 bin adet, dolu yağışı ile ilgili ise 4bin 800 civarında hasar ihbarı alındığı bildirilmiştir. Don ve dolu olayının üzerinden 3 aylık bir süre geçmesine rağmen, üreticilerin zarar tespitleriyle ilgili resmi rakamlar hala açıklanmamıştır. AK Parti Milletvekillerinin her gittikleri köyde vatandaşların sitemli sözleri üzerine ‘zarar tespit çalışmaları devam ediyor’ demelerine rağmen, bazı bölgelerde hasadına başlanan kayısıyla ilgili net bir açıklama yapılmaması kayısı üreticileri tarafından tepkiyle karşılanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Veli Ağbaba, Bakan Mehdi Eker’e “Malatya’nın en önemli gelir kaynağı olan kayısı ürününün don ve doludan kaynaklı zararının ne kadar olduğu ne zaman açıklanacaktır? Üreticilerin zararları tespit edildikten sonra ödemeler nasıl ve ne zaman yapılacaktır? Kayısı üreticilerinin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının silinmesi veya borçların ertelenmesi düşünülmekte midir? Yıllardır kan kaybeden ve üreticisinin yüzünü güldürmeyen kayısı ürününün üretim, satış ve pazarlanmasıyla ilgili sorunlarının çözümü için bakanlığınız tarafından hangi çalışmalar yürütülmektedir” sorularını yöneltti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız