SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağır Hasarlı Binaların Tahliyesi Sürüyor

0
Güncellendi - 2020-02-01 03:07:53
Ağır Hasarlı Binaların Tahliyesi Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

6,8 şiddetindeki Sivrice depreminin ardından en çok hasarın oluştuğu Malatya’da bazı binalar depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılıyor. Malatya’da  yapılan tespitler sonrası 3 bina daha mühürlendi.

Depremin ardından ağır hasarlı binalar tahliye edilirken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri de kentte gelen hasar ihbarları sonucu depreme dayanıksız olduğu belirlenen evlerin de boşaltılması yönünde karar veriyor. Son olarak Yeşilyurt ilçesine bağlı Hasanbey Caddesi'nde bulunan 4K sitelerinde de yapılan ilk incelemelerde 3 binada çökme tehlikesi olduğu belirlenince evler mühürlendi.

Binalarda yaşayan vatandaşlar evlerden tahliye edilirken, sitedeki diğer apartman sakinleri de tedirgin olduklarını ve evlere girmekten korktuklarını söylediler.

Ağır hasarlı binalarda eşyalar çıkarılıyor

Öte yandan depremin olduğu ilk andan itibaren kolonlarında kırılma nedeniyle Battalgazi ilçesi Uçbağlar Mahallesi Sivas Caddesinde de 2 apartman mühürlenmişti. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Yağmur ve Atmaca apartmanlarında bulunan ev sahiplerinin ikişer şekilde evlerindeki eşyaları tahliye etmeleri istendi. Yolun trafiğe kapatıldığı cadde de polis ve zabıta ekipleri de önlem almış durumda.

Uçbağlar Mahallesi Muhtarı Abdulvahap Ortaç, depremden hemen sonra 69 dairenin olduğu iki apartmanın acil yıkılması gereken yapılar olarak değerlendirildiğini belirterek, “Bugün belediye başkanı ve valimizle yaptığımız görüşmeler sonucu her gün 2-3 ailenin eşyasının tahliye edilmesine karar verildi. Fazla binaya yüok vermemek adına sırayla evleri boşaltıyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Handan Arslan (4 yıl önce)
    Evlerimizi boşaltıyor tamam kira pahalı emlakçılar para ayrı kira ayrı aynı anda para istiyorlar nakliyatçı firmalar 2 ila 2.5 istiyorlar dayanışma nerede kalıyor evsahipler fırsatçılık emlakçılar fırsatçı ne olur bir el atın. Parası olan taşıyor biz garibanlar ne olacak. Zorla bir ev buldum en kötü ev 1 milyardan başlıyor. Hemen peşin vermek zorundasın kaç gündür nakliyat yüzünden taşıyamıyorum. Ev kirasını zar zor temin ettik. Üç cocuk okutuyorum üniversite yemeyip içmeyip evkirası vereceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    İlim bilim teknoloji çalma çırpma kontrolleri iyi yap Allah'a tevekkül et ondan sonra kadere boyun eğ ama ne kadar güzel yapılan şey varsa ben yaptım de yanlışların sorumlusunu kadere Allah'a takdire yükle sıyrılıp cık Hz Ömer arkadaşları ile bir yere gidiyor orda salgın hastalık olduğunu haber alıyor ve oraya girmiyor arkadaşları ya Ömer Allah'ın kaderindenmi kaçıyorsun diyorlar Hz Ömer evet diyor Allah'ın bir kaderinden diğer kaderine kaçıyorum diyor bütün peygamberlerin hayatlarında gereğini yaptıktan sonra Allah'a güven dua ve tevekkülu görürsünüz biz ise yan gelip yat gereğini yapma Allah'ın büyük nimeti. Aklı kullanma Allah insanları davranışlarından dolayı cezalandırdı de .
    0
    0
    Yanıtla
  • Damla (4 yıl önce)
    Lütfen çöşnük mahallesindeki ışın apartmanına da detaylı bir şekilde bakılsın. Depremden beri evde kalmıyoruz ve diğer sakinler, yetkililerin gelip binada sıkıntı yok şeklinde bilgilendirme yaptıklarını haber verdiler. Ancak bizim dairemizde kolonun üstünde çatlak var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Depremzede (4 yıl önce)Damla isimli kullanıcı yorumuna
    Buraya yazmayla gelmezler. Gerekli yerlere başvur. Durumun aviliyeyinden bahset.
    0
    0
    Yanıtla