SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hasarlı Ev 420, Konteyner 4!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:38:37
Hasarlı Ev 420, Konteyner 4!.
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan’ın Dursunlu Mahallesi (köyü) merkezli 5.1 şiddetindeki depremden sonra bölgede evleri ağır hasar gören vatandaşlara 10 konteyner ile 75 çadır verildiği, resmi olmayan ilk rakamlara göre ağır ve orta hasarlı olduğu belirlenen ev sayısının ise 420’yi bulduğu öğrenildi. Ancak bu sayının artabileceği kaydediliyor.

420 AĞIR HASARLI EV

Geçtiğimiz Pazar günü sabaha karşı saat 02.28’de Hekimhan ilçesi Dursunlu Mahallesi merkezli 5.1 şiddetinde meydana gelen depremde can kaybı ve yaralanan olmamış, ancak bölgenin geniş bir alanındaki kerpiç evlerde hasar oluşmuştu.  Deprem sonrasında yapılan hasar tespit çalışmalarında bin 750 evde ön hasar tespiti gerçekleştirildiği ve bunlardan yaklaşık 420’sinin “ağır- orta hasarlı” olduğunun tespit edildiği öğrenildi.  Ancak, hasar tespit çalışmalarını sürdüğü, "oturulamayacak durumdaki" ev sayısının daha da artabileceği ifade ediliyor. Bölgede halen hasar tespiti yapılması gereken binin üzerinde evin olduğu da kaydediliyor. 

10 KONTEYNER VE 75 ÇADIR DAĞITILDI

Bu arada, AFAD‘ın Elazığ’ın Ağın ilçesinde bulunan deposundan getirilen 10 tane konteynerin 4 tanesinin Dursunlu Mahallesi’nde, 6 tanesinin ise Doğanşehir’in Söğütlü Mahallesi'nin Horolar mevkiindeki 6 vatandaşa verildiği, bölgedeki AFAD ekiplerinin konteynerlere elektrik ve su bağlama çalışmasını yürüttüğü öğrenildi.

Bölgedeki vatandaşlara AFAD tarafından dağıtılarak kurulan çadır sayısının ise 75 olduğu bildirildi. Ağır kış şartları nedeniyle evleri ağır hasar gören ve yaşadıkları mahallelerin dışına çıkma imkanı olmayan vatandaşlara acil konteyner gönderilmesi ve ısınma problemlerinin çözülmesi gerektiği ifade ediliyor. 

HİMAYEYE MUHTAÇ YAŞLILAR…

Yine bölgede evlerinde tek başlarına yaşayan yaşlı ve himayeye muhtaç vatandaşlarında Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün Huzurevi yada başka barınma alanları oluşturarak bakımlarını üstlenmesi bekleniyor. 

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK EKİPLERİ AĞIR…

Bu arada, yaşanan depremin ardından 6 gün geçmesine karşın bölgedeki hasar tespit çalışmalarının tamamlanmaması dikkat çekiyor. Bu konuda yasal olarak görevli olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin koordine olmadığı ve diğer kurumlarla koordinasyon halinde çalışmaması sonucunda hasar tespitlerinde gecikme yaşandığı iddia ediliyor. 

FOTO: Burhan KARADUMAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız