SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hasat Başladı'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:32:48
'Hasat Başladı'
A- A+ PAYLAŞ

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından Yeniköy'de ekimi yapılan tohumluk arpa ve buğdayın hasadına başlandı. 

Kurban kesimi ve dualarla başlayan üretim ve hasatla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Murat Durmaz, “5910 dekar alanda Şahin-91 çeşidi arpa ve 2659 dekar alanda Tosunbey çeşidi buğday üretimi gerçekleştirdik. Üretimimizin tamamı sertifikalı tohum üretimidir. Bu yıl dekardan 350-400 kg ürün alacağımızı umut ediyoruz. Üretilen sertifikalı tohumluklarımızı, başta Malatya olmak üzere, Elazığ, Sivas, Bingöl ve Kahramanmaraş illerindeki üreticilerimize satışını gerçekleştiriyoruz. Bol, bereketli bir hasat dönemi geçirmemizi temenni ediyorum" dedi.

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ise, "Geçen yılın kurak geçmesiyle birlikte birim alandan alınan ürün miktarı çok düşüktü. Hatta bazı yerlerde biçerdöverle hasat yapılabilecek gelişim olmadığından ürünler tarlada kaldı. Çok şükür bu yıl tarım açısından bol ve bereketli yağışların olduğu bir yıldı. Ekinlerin ne kadar güzel ve kaliteli olduğu, birim alandan alınacak ürün miktarından da belli. Bu başlangıcı bir bayram olarak nitelendirip, hasat bayramımızın kutlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra İl Müdürü Ali Selvi ve İşletme Müdürü Murat Durmaz, biçerdövere binerek ilk hasadı başlattılar.

Hasada Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Murat Durmaz ve işletme personeli katıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız