SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Haşere Mücadelesi Görüşüldü..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, havaların ısınmaya başlaması nedeniyle haşerelerle mücadele konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

HAŞERE MÜCADELESİ GÖRÜŞÜLDÜ..
Malatya Belediyesi Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi ve Bio-Sav Sağlık Ürünleri Hiz. Paz. Ltd. Şti tarafından Kervansaray Restoran'da "Vektörle (Haşere) Mücadelede Bilgilendirme Toplantısı" düzenlenerek konuyla ilgili bilgi verildi.

Toplantıda konuşan Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, "Çöp toplama konusunda geçtiğimiz günlerin sıkıntılarının düzeltilmesi için gerçekten yoğun ve hızlı bir çalışma sergilenmiş olup, sorunların tamamı çözülmüştür. Şehrimizin ana caddeleri yıkanarak daha iyi yaşanılır bir hale getirilmiştir. Çöp toplama ve konteyner yıkama araçlarının alımıyla şehrimizin temizlik kalitesi her gün biraz daha düzelecek. Malatyalılar her şeyin en iyisine ve en güzeline layıklar. Biz de Malatyamızın hizmetinde olacağız. Hedefimiz daha sağlıklı bir Malatya oluşturmaktır" dedi.

Esenlik Genel Müdürü Osman Furkan ise "Temizlik, özellikle sinek ve sivrisinek bakımından Malatya'nın temiz ve sağlıklı bir yıl geçirmesi için çaba gösteriyoruz" dedi. Son olarak söz alan Bio-Sav Genel Müdürü Muhammed Küfrevi, ilaçlama ve haşereyle mücadele yöntemleri hakkında bilgi verdi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASI..
Öte yandan, halk sağlığı alanında faaliyet gösteren şirketlerin müdürlerine Sağlık Bakanlığı tarafındın zorunlu olarak eğitim kursu verileceği bildirildi.

Malatya Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "27 Ocak 2005 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmenlik' gereğince halk sağlığı alanında ilaçlama yapan işyerlerinin 6 ay içinde bu yönetmenlik hükümlerine göre faaliyet göstermeleri gerekmektedir. Söz konusu işyerlerinin mesul müdürleri eğitimi Sağlık Bakanlığı'nca 2-6 Mayıs 2005 tarihlerinde Ankara'da yapılacaktır" denildi.

Halk sağlığı alanında ilaçlama yapan firmaların mesul müdürlerinin bu eğitim toplantısına katılmalarının zorunlu olduğu belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız