SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Haşere Mücadelesine Başlandı

0
Güncellendi - 2017-04-03 22:11:31
Haşere Mücadelesine Başlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ilkbahar-yaz dönemi haşere ile mücadele ilaçlama sezonu için start verdi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 2017 yılı haşere ile mücadele ilaçlama çalışmalarının başlaması nedeniyle bir tören düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediye binası önünde 3 Nisan 2017 Pazartesi günü düzenlenen törene, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan’ın yanı sıra daire başkanları, şube müdürleri ve Esenlik Şirketi  Genel Müdürü Hulusi Poyraz ile ilaçlama personelleri katıldı.

Turan: İlimizde 11 bin larva üreme noktası tespit edilmiştir

Düzenlenen törenle haşere ile mücadele çalışmalarının başladığını belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, haşereyle daha etkin bir şekilde mücadele edebilmek için eylem planı hazırlandığını söyledi. Turan, “Malatya genelinde 13 ilçe ve 716 mahallede ekiplerimiz etkin bir şekilde mücadele çalışmalarına başlayacaktır. İlimizde 11 bin larva üreme noktası tespit edilmiştir. Nisan ayı, ilaçlama ekiplerimiz için çok önemlidir. Larva ile mücadele 20-25 günlük periyotlarla yapılmaktadır. Amacımız larvaların kanatlanmadan kaynağında yok edilmesidir. Kanatlandıktan sonra bu haşerelerle mücadele daha da zorlaşmaktadır. İlaçlama faaliyetlerinin bilinçli ve kontrollü bir şekilde yapılması çok önemli. Doğaya zarar vermeden diğer canlıları düşünerek çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi.

100 kişilik ekiple mücadele

Haşereyle mücadele çalışmaları sırasında teknolojik imkanlardan faydalanıldığını belirten Turan, “Malatya Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda teknolojinin getirmiş olduğu yeniliklerden de faydalanılmaktadır. İlaçlama çalışmalarını yürüten ekibimiz 100 kişiden oluşmaktadır. İhtiyaç olması halinde bu ekibimizi artırma olanağımız bulunmaktadır. Ekiplerimiz 24 arazi tipi araç ve Pülverizatör, holder ve sırt pompaları ile teknolojinin getirmiş olduğu imkânlardan faydalanmaktalar. Larva döneminde ekiplerimiz gece gündüz çalışmalarını sürdürmekteler”

Haşere ile mücadeleyi 4 mevsim sürdürdüklerini ve haşerelerin üreme alanı olan on binlerce hurda lastikleri Malatya genelinde toplayarak geri dönüşüme kazandırdıklarını kaydeden Genel Sekreter Ercan Turan, ilaçlamanın yanı sıra eğitim çalışmalarına da büyük önem verdiklerini belirterek, farkındalık ve bilinçlendirmenin artırıldığı zaman çalışmaların daha başarılı olacağına inandığını söyledi.  Turan eğitim çalışmaları kapsamında bütün mahalle muhtarlarının yanı sıra okullarda da öğrencilere eğitim seminerleri düzenlendiği kaydetti.

Ercan Turan’ın konuşmasının ardından ekipler yapılan duanın ardından haşereyle mücadele çalışmaları için görev yerlerine hareket ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız