SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Haşere Mücadelesine Start

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:59:56
Haşere Mücadelesine Start
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından, 2015 yılı haşerelere karşı ilaçlama sezonu düzenlenen törenle start aldı. 

Malatya – Elazığ karayolu üzerinde bulunan mevcut çöp sahasında 4 Mart 2015 Çarşamba günü haşerelere karşı ilaçlama sezon açılışına, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, Esenlik Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Erhan Soylu, ilgili daire müdürleri ile ilaçlama personelleri katıldı. 

2015 yılı çalışmalarına larva döneminde başlayacakları için haşereyle mücadelede daha başarılı olacaklarını belirten Bozkurt, “Malatya’nın Büyükşehir statüsünü kazanmasından sonra Malatya genelinden sorumlu olan belediyemiz, geçen yıl ilaçlamaya sezon başında başlayamadı.  Sezon ortasında başlamış olduğumuz ilaçlama çalışmalarında bazı eksikliklerimiz oldu. Bu eksiklikleri kısa sürede tamamladık. Geçen yıl kırsalda yapmış olduğumuz çalışmalarla vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya çalıştık. 2015 sezonuna larva döneminde başlayacağımız için bu yazı daha rahat geçireceğimiz ve daha başarılı olacağımız kanaatindeyim” dedi. 

İş sağlığını çok önemsediklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt; “İlaçlama Personelinin sağlığı bizim için çok önemli. İlaçlama yapacak olan personellerimizin kendi sağlıklarına önem vermeleri, ilaçlama sırasında maske ve eldivenlerini mutlaka kullanmaları gerekmektedir. Malzeme noktasında bir eksiklik olduğunu gördüğümüz zaman bu eksikliği süratle gidereceğiz” şeklinde konuştu. 

2015 yılında yapılacak olan ilaçlama çalışmaları; 80 personel, 19 araç, 19 araç üstü ULV cihazı, 10 araç üstü pülverizatör, 9 motorlu sırt atomizeri, 57 sırt pülverizatöründen oluşan personel, araç ve ekipman ile yapılacak.

Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından; Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçlar, “Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” doğrultusunda uygulanmaktadır. 

Haşere ile mücadele ve ilaçlama çalışmaları kapsamında; 

4 Mart 2015 tarihi itibari ile Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe Belediyelerine bağlı mahallelerde üreme alanlarında gelişen sivrisinek ve karasinek larvalarının gelişimini durdurmak, ergin hale geçmelerini önlemek için 8 ay boyunca larvasit ilaç uygulamalarına başlandı. 

Haşerelerin yoğunluğuna göre Haziran ve Ekim aylarında vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallelerde araç üstü soğuk sisleme (ULV) cihazları ile 8 günlük periyotlarla açık alan (spreyleme) ilaç uygulaması yapılacak. Karasinek üreme alanları olan; hayvan barınakları, çöp toplama alanları, fosseptikler, çöp konteynerleri, rögarlar, mezbahalar ile çürüyen hayvan ve bitki atıklarının olduğu alanlar 45 günlük aralıklarla ilaçlanacak. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız