SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Haşere ve Koku Uyarısı..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:15:30
Haşere ve Koku Uyarısı..
A- A+ PAYLAŞ

Sıcakların artmasıyla birlikte yaz aylarında vatandaşlara büyük rahatsızlıklar veren çöp kokuları ve haşere üremeleri ile ilgili olarak Malatya Belediyesi vatandaşları uyararak, dikkatli olmalarını istedi.

Konuyla ilgili olarak belediye tarafından yapılan açıklamada; sulu ve zamansız dışarıya çıkarılan çöplerin kötü kokuya, su birikintilerinin ise haşere üremesine neden olduğu belirtilerek, bu olumsuzlukların yaşanmaması için bir dizi önerilerde bulunuldu.

Kötü kokuların oluşmasında en büyük etkenin çöplerin sulu ve sızıntısı olan poşetlerle dışarıya bırakılması olduğu kaydedilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Vatandaşların sulu çöpleri konteynırlara atmamaları, çöplerin sularını süzdükten sonra sızdırmaz çöp torbalarında ağzı bağlı bir şekilde akşam saatlerinde konteynırlara bırakmaları, çöp poşet uygulaması olan bölgelerde 20:00-22:00 saatleri arasında çöplerin sızdırmaz çöp poşetlerinde, ağzı bağlı bir şekilde kaldırım kenarına bırakmaları, çöp konteynırlarının yerlerinin değiştirilmeden ağızlarının kapalı tutulmaları, ev ve bahçe içlerinde uzun süreli çöp bırakmamaları gerekiyor.”

Park ve mesire alanlarında piknik sonrası yiyecek ve atıkların poşet içerisine konularak çöp kutularına atmaları istendi.

Vatandaşların bu uyarılara titizlikle uymaları, uymayanlara Kabahatler Kanunu’nun ilgili hükümlerince yasal işlem uygulanacağı belirtildi.

Açıklamada, vatandaşların rahat ve huzurlu bir yaz mevsimi geçirmeleri için Malatya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde haşereyle mücadele çalışmalarının etkin bir şekilde yapıldığı da belirtilerek, ekiplerin giremediği vatandaşa ait yerlerde vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Haşerelerin ürememesi veya belirli bir noktada toplanmaması için vatandaşlardan; bahçe sulamalarında kullanılan havuzların uzun süre durgun halde bekletilmemesi, bodrum ve çatı katlarda bulunan su vanalarının damlatma yapmamasına dikkat edilmesi, bahçelerde bulunan su kaplarının ağızlarının kapalı tutulması veya ters çevrilmesi, açıkta gıda maddesi bırakılmaması, lavabo ve mutfak giderlerinin dışarıya bırakılmaması istendi.

Süs havuzlarındaki sulara hareket kazandırılması veya suyun boşaltılarak kuru bir şekilde bekletilmesinin, haşerelerin üremesine veya toplanmasına önemli ölçüde engel olacağı vurgulandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız