SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Haşereye Karşı İlaçlama

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:49:26
Haşereye Karşı İlaçlama
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi haşere ile mücadele çalışmalarına ilkbahar mevsimi ile birlikte başlandığı belirtilirken, ilaçlama çalışmaları; Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçlar ''Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik'' doğrultusunda yapılıyor. Bu sayede yapılan ilaçlama haşerelerde etkin olurken, insan sağlığına ise hiçbir olumsuz etki yapmıyor.

İlkbahar aylarında larva ilaçlama uygulaması ile başlayan haşere ile mücadele çalışmaları, yaz aylarında ise erginlere yönelik araç üstü spreyleme (ULV) ve karasinek ilaçlama uygulaması ile desteklenerek devam ediyor.

Vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla da zaman zaman konferans ve bilgilendirme toplantılarının yanı sıra broşürler hazırlanarak dağıtılıyor. Ayrıca kimyasal madde ihtiva etmeyen karasinek tuzakları da sahalarda kullanılıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kamuya açık ortak alanlarda ilaçlama çalışmaları yaparken, Yeşil ve çim alanı bulunan siteler ise ilaçlamalarını kendileri yapıyor. Sağlık Bakanlığı’ndan izinli, ilaçlama firmalarından yardım alarak larva ve ergin haşerelere karşı ilaçlama yapan site yönetimleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan haşere ile mücadeleye katkı sağlıyorlar.

Büyükşehir Belediyesi tarafından sürekli yapılan haşere ile mücadelede 80 personel ve 100’ün üzerinde araç-gereç kullanılıyor.

Barajlar, dereler, hayvancılık ve diğer etkenlerden dolayı Malatya’nın haşere üremeye uygun bir coğrafi yapıya sahip olduğunu dile getiren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Alican Bozkurt, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan etkin ve bilimsel mücadele sayesinde Malatyalıların rahat bir yaz mevsimi geçirdiğini söyledi.

Haşere ile mücadele çalışmalarında Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçların kullanıldığını kaydeden Bozkurt, “Haşere ile mücadelede kullandığımız ilaçlar, haşereler üzerinde etkili olurken, insan sağlığına hiçbir olumsuz etki yapmıyor. Biz, sorumluluk alanlarımızda, haşere üremeye müsait yerleri ilkbaharla birlikte ilaçlamaya başlıyoruz. Ancak site içlerinin, site yönetimi tarafından ilaçlanması gerekiyor. Yeşil alan ve çimlendirme sahası olan sitelerimizin çoğu da yaptığı ilaçlamalarla bizim başarımızda önemli bir rol oynuyorlar. Haşerelerle mücadele ve üremeleri konusunda vatandaşlarımıza yönelik eğitici ve bilgilendirici çalışmalarımız oluyor. Bu çalışmalarla daha da bilinçlenen vatandaşlarımız bizlere yardımcı oluyorlar” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız