SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Haşereyle Mücadele Sürüyor

0
Güncellendi - 2016-06-29 16:44:29
Haşereyle Mücadele Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların haşeresiz, rahat bir yaz mevsimi geçirmeleri için haşereyle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Toplam 92 personelden oluşan 23 ekiple yapılan mücadele kapsamında sivrisinek, karasinek ve larvalara karşı ilaçlama yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ilaçlamalar, 7, 20, 25 ve 45 günlük periyotlarla yapılıyor. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, hastalık taşıyıcı haşerelere karşı mart ayında başlattıkları mücadele çalışmalarının devam ettiğini belirterek, karasinek mücadelesinin ise mayıs ayı sonu itibariyle başladığını söyledi. Bozkurt, “Belediyemizin yürütmüş olduğu haşere mücadele çalışmaları cadde, sokak, fosseptikler, gübrelikler, çöp konteynırları, süs havuzları, arıtma tesislerinde yoğun bir şekilde sürdürülmektedir ve bu çalışmalar larva mücadelesinde 20-25 günlük, karasinek erginlerine karşı ilaçlama ise 45 günlük periyotlar şeklinde devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Uçan haşerelere karşı ilaçlama faaliyetlerinin il genelinde devam ettiğini kaydeden Bozkurt, “Haziran ayı itibariyle 23 araçla tüm cadde ve sokaklarda sabah gündoğumundan önce 03.00-06.00 ve akşam 19.30-23.00 saatleri arasında sivrisinek ve uçan haşerelere yönelik ilaçlama programlarımız devam etmektedir. Bu araç üstü ilaçlama faaliyetlerimiz, tüm mahallelerimizde 7 günlük periyotlarla yerleşim yeri merkezlerinde devam edecektir. Bu ilaçlama saatlerinde astım ve nefes darlığı olan vatandaşlarımızın, kapı ve pencerelerini kapatmaları, çocuk ve yaşlıların ilaçlama bölgesinden uzak tutulmaları ve gıda maddelerinin açık bırakılmaması gerekmektedir. Ayrıca tüm vatandaşlarımızın kimyasal ilaç kullanıldığından dolayı azami derecede duyarlı olmalarını gerekmektedir” diye konuştu.

Öte yandan vatandaşların ilaçlama ile ilgili taleplerini, 7 gün 24 saat Büyükşehir Belediyesi’nin 444 51 44 nolu Çağrı Merkezi’ne iletebilecekleri belirtildi.

Kaynak : Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • ahmet (7 yıl önce)
    benim bildiğim haşerenin olduğu yerler ilaçlanır..yollar insanların geçtiği yerlere ilaç püskürte püskürte gitmenin ne anlamı var!! çöp tenekesine gelince çalıştır..ne o..milletin geçtiği yolları ilaçlamanın ne faydası var??? bu kullanılan ilaçlar insana zararlı mı?? hiç bunu düşündüler mi?? haşereleri ilaçlarken insanları da mı ilaçlıyorlar?
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (7 yıl önce)
    Yavuz selim mah.sivrisinekte yatılmıyor kaç kez aranmasına rağmen kimse gelmedi ve hiç yaz boyunca ilaçlanmadı,birde hizmet ediyoruz diye poz veriyorlar yazık.Bimerede yazdım
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (7 yıl önce)
    Bunlar yapıyorda biz mi görmüyoruz.Yalan konuşuyorlar.Her taraf haşere dolu.Bari çıkıpta mübarek ayda yalan konuşmasınlar....
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (7 yıl önce)
    yalan söylüyorlar 3 defa aradım belediyeyi şire pazarı civarını ilaçlayın diye biz her salı ilaçlıyoruz hiçbir salıda ilaçlamadılar bu nasıl hizmet anlamadım
    0
    0
    Yanıtla
  • Toraman (7 yıl önce)
    Hasereyle kimse mücadele etmiyo bunu buradan bütün belediye yetkilileri duydun sayın başkan uç defa belediye yi aradım bi dahaki ne BAŞBAKANLİGA haber vereceğim bilginize
    0
    0
    Yanıtla
  • faruk (7 yıl önce)
    haşereyle mücadele için şehir içinde kalan besi damlarına bir önlem alınması lazım besi damı olan yerde haşere olmazmı
    0
    0
    Yanıtla