SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Haşereyle Mücadelede 12 Ton İlaç Kullanıldı

0
Güncellendi - 2017-03-15 17:49:59
Haşereyle Mücadelede 12 Ton İlaç Kullanıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından 2016 yılında haşereyle etkin bir mücadele 12 ton ilaç kullanıldı.

Belediye tarafından çalışmalar ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

"Eğitim çalışmalarına özel önem verilen haşereyle mücadele çalışmaları kapsamında; insan ve çevreye zararlı olmayan uluslararası kriterlere uygun 12 ton dolayında ilaç kullanılırken, okullarda ve ilçelerde de konuyla ilgili eğitim toplantıları gerçekleştirildi. Haşerelerin en çok üreme alanları olan araba lastikleri toplanarak ekonomiye katkı sağlanırken ayrıca; 22 bin metre karasinek şerit tuzağı, 2 bin adet karasinek poşet tuzağı, 30 bin metre termal sisleme metrajı, 1000 adet gambusya afinis balığı ile 3 bin adet de fesleğen dağıtımı yapıldı.

2017 yılında da haşeresiz bir yıl geçirmek için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, haşereleri kökünden kurutmak için kışlak mücadele çalışmaları da yapıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, kış aylarında özellikle bina bodrumları, logarlar ve foseptik çukurları gibi kapalı ve sulak alanlarda üreyen karasinek ve sivrisineklere karşı kışlak ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

Kışlak haşereyle mücadele çalışmaları, merkez ilçelere bağlı 186 mahallede 40 personel ve 5 araçla yürütülüyor. Çalışmalar kapsamında, haşerelerin üreme merkezleri olan bodrum, otopark, kapalı kanal ve rögar gibi alanlar, sıcak sisleme, motorlu sırt atomizeri ve sırt pulvarizatörleri ile ilaçlanıyor."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız