SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Haşereyle Tuzaklı Mücadele

0
Güncellendi - 2016-08-15 21:42:54
Haşereyle Tuzaklı Mücadele
A- A+ PAYLAŞ

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, artan haşerelere karşı Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından yoğun bir çalışma programı uygulanıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde sivrisineği karşı kovucu etkisi olan 2000 adet fesleğen bitkisi vatandaşlara dağıtılırken, ahırların yoğun olduğu bölgelere de karasinek tuzak uygulaması başlatıldı.

Konuyla ilgili olarak Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Daire Başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre, büyükbaş ahırların olduğu yerlerde yoğun olarak bulunan karasineklere karşı Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından yapışkan şeritler kullanılırken, karasinek tuzak uygulamasının da beraberinde başlatıldığı kaydedildi.

haşere1Ayrıca Sivrisinek üreme alanları olan kapalı havza göletlere, inşaat su birikintilerine, bataklık gibi vs. alanlara gambusya affinis balıkları bırakılarak sivrisinek yumurtaları ile etkin biyolojik mücadelenin yapıldığı belirtildi.

Malatya genelinde yapılan bu çalışmalarda büyük başarı sağlandığı kaydedilirken, uygulamaların insan ve çevre sağlığı açısından bir zararının olmadığı, ekonomik maliyetinin az olduğu, haşere ile mücadelede kimyasal faktörler yerine kültürel ve biyolojik yönetmelerin model alındığı vurgulandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız