SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Haşhaş ve Hint Keneviri Ele Geçirildi

0
Güncellendi - 2019-06-20 03:53:15
Haşhaş ve Hint Keneviri Ele Geçirildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, jandarma ekipleri tarafından yasadışı ekilmiş bin 730 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen istihbari çalışmalar kapsamında Battalgazi ilçesi Boran mahallesinde yasadışı kenevir ekimi yapıldığı tespit edildi.

Jandarma ekipleri, A.D'nin arazinde gerçekleştirdiği aramada bin 730 kök kenevir bitkisi ele geçirdi. Arama çalışmalarında drone da kullanıldı.

Ele geçirilen kenevir bitkileri yakılarak imha edilirken, şüpheli ise gözaltına alındı.

HAŞHAŞ..

Bu arada Malatya'da yasa dışı ekildiği belirlenen 281 kök haşhaş bitkisi ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde, Darende ilçesinde bir kayısı bahçesinde yasa dışı haşhaş bitkisi ekildiği tespit edildi.

Belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, kayısı bahçesinde ekili 281 kök haşhaş bitkisi ele geçirildi.

Ekipler, olayla ilgili 1 kişiyi gözaltına aldı.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • erdoğan (4 yıl önce)
    Amaannn adam gurbetteyse ya da araziyi senede bir defa gören biriyse başkası da götürüp ekmiş olabilir sonra Haşhaş ABD nin uyguladığı bir yasak hala uygulanıyor olması abes yav bırakın ekilsin zararı davar faydası da haşhaşın örneğin haşhaş kalkalı birçok haşara töredi bunlardan biri arılarda oluşan bit varrova önce bu yoktu eskiden hatırlarsanız cebinde dolar mark bulunan hapse atılıyordu artık bu çağı aşmamız lazım ekilsin satılsn vallahi ülkeye ekonomik katkısı olur.
    0
    0
    Yanıtla