SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Haşim Karadağ Konuşmaları

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ'ın son açıklamaları.. Karadağ, Cumartesi günü düzenlediği, MİAD Başkanı Yunus Akdaş ile yöneticisi Sabri Özel'in de katıldığı basın toplantısında, yardım kampanyası, takımın durumu ile ilgili açıklamalarda, iddialarda bulundu.

İşte Karadağ'ın açıklamalarından bölümler..

”Bakın maddi maddi diyoruz da.Hatta geçenlerde havaalanında bir arkadaşımız demişki:” Simitçi, çaycı, poaçacı parası..”Bizim hiçbir zaman simitçiden, çaycıdan para toplama talebimiz olmadı.Simitçi, çaycı para topladıysa, bunu vermeyenler utansın.Bakın çok basit bir örnek vereyim: Elazığ’da bir çimento fabrikası var. Dışarının firmasıdır.Bir kalemde 300 Bin YTL verdi.Biz ne topladık Malatya’da..265 milyar..Çok basit bir örnek vereyim: Burada 1 milyar 1 milyar değilde.. 100 Bin , 200 Bin YTL toplayalım.Bakın 100 Bin YTL küçük öğrencilerin parasını katıyorlar. Gerçekten samimi ve de ahlaklı olan varsa ( Sabri ağabeyin dediği gibi), gelsinde benim bu ayın 30’undaki ödemelerime baksınlar. Bu ayın sonunda sadece 96 Bin YTL resmi borç ödemesi var.Gelsinler ispatını göstermezsem yüzüme tükürsünler. Biz kalkıpta minik öğrencilerin 100 Bin YTL’sine tenezzül edecek kadar ne aşağılık insanlarız ne basit insanlarız.Ama orada Sayın Valimiz böyle bir davranışda bulundu. Hatta sayın Valim garantiside kendisi verecekti.Bize söylediği kelime şuydu: Bu para toplanmasa bile Ankarada’ki bir tane evim var.Onu satar Malatyaspor’a veririm”dedi.Bu lafı söyledikten sonra bizim yapabilecek ve söyleyecek sözümüz yoktu. O dakikadan sonra o parayı reddetme şansımız yoktu.O paranın garanti dönüşüm geri ödemesi vardı. Valimiz sembolik olarak o parayı koyduki bazı insanlar utansın. Ama utanmadılar. Burada ne Valim ne de benim yapabilecek bir şeyimiz yoktu.Elazığ’da bir çimento fabrikası bir kalemde 300 Bin YTL veriyor.3 günde 1 milyon 600 Bin YTL para toplandı. Diyarbakır’da toplananları saymıyorum.

(Arada bir gazeteci Orada Devlet var Başkanım şeklinde araya giriyor.) Bizde Devlet olalım..Bizde Devlet olak biz şeymiyiz.Diyarbakır’ın vergi borcusu %5’e düşürdüler.Öyle bir çalışma başlatacağız. Bakın burada dev firmalar var. Hangi ilde gaz şirketi varsa gidin bunu araştırın, ordaki gaz şirketinin spor şirketine aktardığı para en az 500 bin dolardır. Bütün illerde bu vardır.Ben iddia ediyorum sizde basın olarak araştırın. Biz buradaki gaz şirketinden 20 milyar alamadık. Burada dünyaya mal olmuş işadamlarımız var onlardan randevu alamadık. Birazda bunları yazın.250 Milyar verecek en az 50 tane adam var Malatya’da. Ben beklerdim ki, buradaki büyüklerimiz telefon açıpta “ Mehmet Bey Malatyaspor’a 200 bin dolar gönder “ deseydi.Bir kelime sadece…Burada kapıya kadar gidip Şenol bey 5 milyar ver değil, 200 bin dolar gönder, denecekti. Ancak biz burada sorun yaşadık. Benim tek ricam Malatya’da dedikodunun bitmesidir. Bakın yarın (Oftaş'a) yenilsek bile her şey bitmiş değil. Devamlı kaos olayları doğru değildir. Her maça çıkıp yeneceğiz diye bir şart yoktur.

Yemin ediyorum Karşıyaka maçından sonra 2 gün kendime gelemedim. Sabri Bey’de ordaydı, Yönetim Kurul üyelerimizde ordaydı.Hatta orda Yönetim Kurul toplantısı yaptık ve de çoğunluğu sağladık. Hafta içi bunlar yaşandı. Bu insanlar ne bekliyor. Nadir Alataş, Serkan Birer, Selahhatin Dağıstanlı ve Sedat Alpkıray işlerini bırakıp İzmir’e geldiler. Biz adamın İzmir’e gelip gitmesi 3 gün sürer. Bi tanesi de havaalanında çıkıyor “Biz 1 milyon verdik “ diyor. Kardeşim kimse senden 1 milyon istemedi ki.Malatyaspor 1 milyonla kurtulmazki.Biz orda sayın Valimizi kıramadık. Elazığ maçında 180 milyar para dağıttık. Karşıyaka maçı için 200 Milyar primi açıkladık. Orda haberler yapılıyor Sponsor bulundu diye..Derviş beylerin İzmir'de otelleri var. Sponsora ihtiyacımız yok."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız