SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hassas Süreçten Geçiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:29:07
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında toplanarak Eylül ayı çalışmalarına başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda, gündem maddelerine geçilmeden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, son günlerde artan terör olaylarını kınarken, terör protestoları nedeniyle istenmeyen olayların yaşandığını belirterek sağduyu çağrısında bulundu.

“Zarar getirecek davranışlardan uzak durmamız lazım”

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini, bu zor süreçte birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini belirten Başkan Çakır “Terörle diğer bölge halkı arasındaki farkı çok iyi ayırt etmemiz lazım. Şehrimizdeki huzur ve istikrar, ülkemizdeki huzur ve istikrar kadar önemlidir. Bütün hemşerilerimin sağduyulu, bilinçli, birlik, beraberlik içinde hareket etmeleri ve zarar getirecek davranışlardan uzak durmaları gerekmektedir. Bu dönemde hepimizin dikkatli olması gerekiyor, konuşmalarımıza, açıklamalarımıza ve sosyal medya üzerinden paylaşılan yorumlarda hassas ve duyarlı olunması gerekmektedir.  Hassas bir süreçten geçiyoruz. İnşallah bu günleri birliğimizi, beraberliğimizi koruyarak atlatmış oluruz. Bu vesileyle bir kez daha bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Çakır’ın konuşmasının ardından gündem dışı verilen teklifler okundu ve gündeme alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuşmasının ardından Meclis Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.                                                              

Yoğunluk transferine onay

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda en önemli gündem maddesini parseller arası yoğunluk transferi oluşturdu. Yeşilyurt Belediye Meclisi’nde kabul edilerek Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilen Bostanbaşı Mahallesi, 303 ada 2 No’lu parselin yapı yoğunluğunun 300 ada 2 No’lu parselde kullanılması, 283 ada 3 No’lu parseldeki yapı yoğunluğunun da 297 ada 1 No’lu parselde kullanılması yönündeki teklifler İmar Komisyonu’nun raporu doğrultusunda kabul edildi.

Meclis toplantısında, Darende İbrahim Paşa Mahallesi’ndeki 408, 409, 410 ada üzerindeki bazı parsellere ‘otopark ve belediye hizmet alanı’ fonksiyonu, Doğanşehir İlçesi Karşıyaka Mahallesi 137 ada 4 No’lu parsele ‘resmi kurum fonksiyonu’ verilmesi de görüşülerek onaylandı. 

Güneş enerjisi santrali talebine yine ertelendi

Öte yandan bir süredir meclis gündemine gelen ve sürekli ertelenen Darende İlçesi Göllüce mevkiindeki bir parsele kurulmak istenen güneş enerjisi panelleri için söz konusu parselin imar planının ‘Enerji üretim alanı’ olarak değiştirilmesi yönündeki talep, dosya üzerindeki çalışmaların devam ettiği gerekçesiyle bir kez daha ertelendi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin birinci oturumu, çeşitli dairelerden gelen tekliflerin ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından sona erdi. 

Büyükşehir Meclisi, Eylül Ayı toplantısının II. oturumunu 15 Eylül Salı günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız