SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hassasiyetle Takip Ettim'

A- A+ PAYLAŞ

2.Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararı ile Genelkurmay 2.Başkanlığı görevine atanması nedeniyle Malatya’da veda ziyaretlerinde bulunuyor. Orgeneral Iğsız veda ziyaretleri kapsamında Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni de ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleriyle bir süre görüştü.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız görüşmenin ardından yaptığı kısa bir değerlendirmede şunları söyledi:

"Veda ziyaretlerini gerçekleştiriyorum. Bugün de Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ne gelmiş bulunuyorum. Ben Malatya için, Malatyalılar için duygularımı dün ifade etmiştim. Ama bir kez daha düşündüm baktım ki şimdiden özlemeye başlıyoruz Malatya’yı. Ben özellikle medyayla ilgili, özellikle medyanın Türk Silahlı Kuvvetleri ’nin bunun içinde de 2. Ordu ile ilgili Malatya’da rastladıklarımla ilgili düşüncelerimi sizle paylaşmak istiyorum. Bu 2 yılık dönem içerisinde 2.Ordu ile ilgili birçok haber yaptınız. Ben tabii tahmin edeceğiniz üzere bunları hassasiyetle takip ediyorum. Şunu bütün samimiyetimle ifade etmek istiyorum, bu haberlerde her zaman objektiflik gördüm. Suni eklemeler, çıkarmalar, gerçeği çarpıtmalar gibi hususlara hiçbir şekilde rastlamadım. Bizlerle ilgili haberlerden bahsediyorum.Diğerleri bizim alanımıza girmez. Diğerlerini bilmem de. Ama bizlerle ilgili haberlerde gerçek dışı olarak adledebildiğim tek bir haber olmamıştır. Bazen yanlışlıkla bir ifadeler kullanıldı, o da hemen düzeltildi. Ben bu bakımdan Malatya’daki medya mensuplarının, özelikle medya etiği açısından örnek düzeyde olduğunu, ben tabii tekrar ediyorum Silahlı Kuvvetler ile ilgili konularla açısından ifade ediyorum. Örnek düzeyde gördüğümü bir kere daha ifade ediyorum. Sizlere gösterdiğiniz bu duyarlılık, hassasiyet nedeniyle en büyüğünden en küçüğüne kadar çok çok teşekkür ediyorum. Başarınızın aynı şekilde devamını diliyorum ve arzı veda ediyorum.”

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Kemal Deniz’de yaptığı konuşmada, “Hasan Iğsız Paşamızın 2 yıllık görevi esnasında Malatyalılarla kurmuş olduğu çok sıcak güzel diyalog ve bölgemizdeki başarılı çalışmalarından dolayı Gazeteciler Cemiyeti adına teşekkür ediyoruz.Özellikle ülkemizin birlik ve bütünlüğü adına son yapılan büyük operasyonlardaki şahsi yönetiminde bulunan personeliyle başarısı Türk Milletinin gurur kaynağı olmuştur. Yeni görevinde Malatya Gazetecileri adına biz Hasan Iğsız Paşamıza başarıla diliyoruz ve ailesi ile birlikte mutlu bir ömür geçirmesini diliyoruz.” dedi.

Ziyaret sonrasında Malatya Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Kemal Deniz, basın mensupları adına Orgeneral Hasan Iğsız'a teşekkür plaketi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız