SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hasta Bakım Sertifikası

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:09:41
Hasta Bakım Sertifikası
A- A+ PAYLAŞ
Kalkınma Bakanlığı ve Malatya Valiliğinin SODES kapsamında desteği ile İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (SHMYO) ile Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği “evde hasta bakım elemanı yetiştirme kursu” sertifika töreni Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi kabul salonunda gerçekleştirildi. 
 
Törene, Milletvekili Öznur Çalık, Vali Yardımcısı Abdullah Abit Öztoprak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen,  SHMYO Müdürü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, İl sağlık Müdür Yardımcısı Mahmut Saraç, davetliler ve kursiyerler katıldı.
 
İlk konuşmayı yapan SHMYO Müdürü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Evde bakım hizmetinin amacı, bireylere kaliteli, ihtiyaca uygun ve düşük maliyetli bakım hizmeti sunarak, onların bağımsızlıklarını sağlamak ve yaşam kalitelerini yükseltmek ve bakıma muhtaç bireylerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayarak aileye destek vermek, böylece hem bir bütün olarak ailenin hem de aile üyelerinin işlevselliğini artırmaktır” dedi. Prof. Dr. Karabulut, “Gerek demografi, gerek toplumsal gerekse de ekonomik sebeplerle evde hasta bakımı hizmetleri öncelikli hale gelmiştir. Yapılan pek çok araştırma, evde hasta bakım hizmetleri ile bireylerin kendilerini daha iyi hissettikleri / daha çabuk iyileştiklerini göstermiş, insanların kurum bakımı yerine evde bakım hizmeti almak istediklerini ortaya koymuştur.  
 
Bu proje ile hem evde sağlık hizmetini ülkemizde canlandırmak, hem bu konuda ehil kişiler yetiştirmek hem de yüksekokulumuzda evde hasta bakımı simülasyonu yapabilecek gerekli malzemeleri alarak sürekliliği sağlamak amacı ile 24 kursiyerimize 240 saat teorik 80 saat uygulamalı olmak üzere 3 ay süresince 56 saat TÖTM 40 saat huzurevinde mesleki eğitim verilmiştir."diye konuştu.
 
Daha sonra konuşan Milletvekili Öznur Çalık; "evde hasta bakım elemanı yetiştirme kursu ile Türkiye’ de bir ilk Malatya’da başarılmıştır. Nüfus hızımız 1.2 artış oranı ile sınırda olup, yaşlanan bir nüfusa sahibiz. Bu nedenle evde bakım hizmetleri bugün çok önemli olduğu gibi gelecekte de çok önemli olacaktır. Toplumun bu yönlü ihtiyacı, yetiştirilen kursiyerlerle karşılanacaktır." diyerek SODES Projeleri hakkında kısaca bilgi verdi ve amacına uygun gerçekleştirilen proje için emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Vali Yardımcısı Abdullah Abit Öztoprak; "SODES ilk uygulamaya geçtiğinden beri ülkemizde sosyoekonomik anlamda önemli görevler ifa etti. Türkiye de en fazla SODES projesi kabul edilen il Malatya oldu. Bu proje de yine SODES projelerinin ruhuna uygun olarak yapılmıştır. Sosyal devlet olmanın gereği olarak evde hasta bakanlara verilen maddi desteğin yanında bu kursla eğitim yönü de tamamlanmıştır." dedi.
 
Daha sonra evde hasta bakım elemanı yetiştirme kursu kursiyerlerine sertifikaları verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız