SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hasta Hakları Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Hasta Hakları Bölge Toplantısı 12 ilin katılımıyla Diyarbakır'da yapıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından, hasta hakları konusunda yaşanan sıkıntılar, hasta bilgilendirmelerinin daha etkin bir şekilde nasıl yapılacağı, personele verilen eğitimlerin detayları ve hasta hakları kültürünün yerleşmesi için neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere, Diyarbakır'da bölge toplantısı düzenlendi.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda yapılan toplantıya, Sağlık Bakanlığı'ndan Hasta Hakları Şube Müdürü Mehmet Kaymakçı ile Diyarbakır, Malatya,
Adıyaman, Batman, Şırnak, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Bitlis, Elazığ, Hakkari ve Van illerinin Hasta Hakları İl Koordinatörleri katıldı.

Toplantıda ayrıca; hastaların daha iyi hizmet alması için neler yapılabileceği tartışıldı. Toplantıda hasta ve çalışan psikolojisi, motivasyonu ve hasta-sağlık çalışanı arasındaki iletişimin iyileştirilmesi konuları üzerinde duruldu. Toplantı sonucunda yapılan değerlendirmede, hastaların haklarını ve sorumluluklarını bilmediği; bilenlerin de büyük bir kısmının bunu yanlış değerlendirdiği belirtilirken, hasta hakları ve sorumlulukları konusunda eğitimlerin daha yaygın bir şekilde yapılmasının gerekli olduğu vurgulandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız