SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hasta Hikayeleri Yarışması Sonuçlandı

0
Güncellendi - 2017-03-13 21:43:15
Hasta Hikayeleri Yarışması Sonuçlandı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen yarışmada, üniversite öğrencilerinin yazdıkları hasta hikayeleri yarıştı. Yarışmanın sonuçları basın toplantısı ile açıklandı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlığında yapılan basın açıklaması ile “Her Hastalık Bir Hikayedir” ve “Görsellerle Hastalıklar” adlı yarışmalarının kazananları açıklandı. Basın toplantısına, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Durmuş, yarışmanın jüri üyeleri Ayşe Denizli, Prof. Dr. Cengiz Yakıncı ile yarışmada dereceye giren öğrenciler katıldı. Toplantıda konuşan Dekan Prof. Dr. Durmuş, yarışmaları ilk olarak 2012 yılında başlatıldığını her sene tekrarlanarak bu güne kadar geldiğini söyledi. Yarışmalara katılımın her geçen gün daha da arttığına vurgulayan Prof. Dr. Durmuş, “Ben ilk jüride yoktum ama geçen yıl ki jürideydim. Bu yılki hastalık hikayeleri jürisindeydim. Bu yıl bile geçen yıla göre gönderilen hikayelerin kalitelerinde çok ciddi bir gelişme var. Gönderilen hikaye sayısında ciddi bir artış var. Bu yılki hastalık hikayelerine 515 yarışmacı katıldı. Hemen hepsi birbirinden kaliteliydi. Son 34 hikayeyi okuma fırsatım oldu” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Durmuş, yarışmada derecelendirme yapmakta çok zorlandıklarını kaydederek, yarışmada dereceye girenleri de açıkladı. Durmuş, “Yarışmada iki birincimiz, iki ikincimiz, iki de üçüncümüz oldu. Birinciliği Sarı Beyaz Frezyalar adlı öyküyle İpek Önder Mert ve İnşirah adlı öyküyle Gülşen Can kazanırken, ikinciliği Amorenin Ardından öyküsüyle Dilek Karaaslan ve Mavi Bebekler ile Hayal Çocuklar öyküsüyle de Sevtap Ayhan kazandı. Yarışmada, Acılara Tutunmak öyküsüyle Turgay Gümüş ve Beklenmedik Yalnızlık öyküsüyle Sibel Yıldız da 3.’lüğü paylaştılar” dedi.

Prof. Dr. Durmuş, “Görsellerle Hastalıklar” yarışmasının kazananlarını da açıklayarak, “Yarışmada birinci olan arkadaşımız tıp fakültesi üçüncü sınıf öğrencimiz Belgin ve Elif Ceren Çümen, İkincimiz BRCA Genetik Mutasyonu görseliyle Merve İsmihan İnan ve Karelerle Hastalıklar görseliyle Muzaffer Yılmaz. Üçüncü olan yarışmacılarımız da Göz Tembelliği görseliyle Zeynep Karabacak Beyaztaş ve Amyotrofik Lateral Skleroz görseliyle Gökçe Tanıyan oldu” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız