SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hasta Kabulu 4 Kasım'dan İtibaren

0
Güncellendi - 2019-09-04 16:28:19
Hasta Kabulu 4 Kasım'dan İtibaren
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesinde inşa edilen Kadın – Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin  muhtemel ilk hasta kabulünün 4 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşeceği öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, Malatya kent merkezi ve ilçelerinde halen yapımı devam eden 4 sağlık yatırımının fiilen hizmet vermeye başlayacağı tarihleri ve muhtemel hasta kabul tarihlerini açıkladı.

Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün verdiği bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı’nın, yapımı devam eden en büyük sağlık yatırımı olan Kadın – Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ilk hasta kabulünü 4 Kasım’da yapacak.

300 yataklı 208 odalı hastane 58 poliklinik ile hizmet verecek

Fiziki gerçekleşmesi % 99 düzeyinde olduğu belirtilen Malatya Kadın – Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 300 yataklı olacak. Hastane, 91’i tek yataklı, 117’si iki yataklı olmak üzere toplamda 208 nitelikli odadan oluşacak.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesinde 1 blok ve 15 kat halinde inşa edilen Malatya Kadın – Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi tamamlandığında, 58 poliklinik ile hizmet verecek.

Hastanede 7 ameliyathane planlandı. Yeni doğan yoğun bakım ünitesinde 32 yatak yer alacak. Hastane yeni teknolojiye sahip görüntüleme cihazları ile donatılacak. Toplam 15 görüntüleme odası yer alacak. Bunun 5’i röntgen, 3’ü ultrason, 2’si tomografi, 1’i MR odası olacak.

Yeni Hastane A2 Rolünde

Hizmetleri ve kapasitesine göre hastanelere rol biçen Sağlık Bakanlığı, yataklı kuruluşlarını, kendi içinde ayrıca olmak üzere beş sınıfa ayırdı. Bu kategorizasyon kapsamında, Malatya Kadın – Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin A2 Rolü’nde olduğu da açıklandı.

A2 Rolü’ne sahip hastaneler, “Eğitim-araştırma statüsü bulunmayan, bünyesinde; dâhiliye, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk hastalıkları olmak üzere en az 4 branşın her birinden 6 ve üzeri uzman tabip bulunan, komplike hastaları tedavi edebilen, 3. seviye acil servisi ve 3. basamak yoğun bakım ünitesi bulunan kuruluşlar” olarak tanımlanıyor.

Malatya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi 2021’de hizmet vermeye başlayacak

Malatya’da yapımına başlanan bir başka sağlık yatırımı olan Malatya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin fiziki gerçekleşmesinin henüz % 1 oranında olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, Kamu – Özel Ortaklığı ile yapılan bu hastanenin ilk hasta kabulü için muhtemel tarihi 30.01.2021 olarak açıkladı.

Doğanşehir Devlet Hastanesi ve Darende FTR Ünitesi 2020’de açılacak

Sağlık Bakanlığı’nın Malatya’nın Doğanşehir ve Darende ilçelerindeki iki hastane inşaatının 2020 yılında bitirilmesi planlanıyor.

Bu kapsamda C Rolü’ndeki 100 yatak ve 10 lojmanlı Doğanşehir Devlet Hastanesi’nin fiziki gerçekleşmesinin % 40 düzeyinde olduğu ve ilk hasta kabulünün 19 Ekim 2020 tarihinde yapılacağı belirtildi.

Darende Devlet Hastanesi bünyesinde 20 yataklı FTR ünitesi inşaatının % 45 fiziki gerçekleşme düzeyinde olduğu, bu ünite için ilk hasta kabul tarihinin de 24 Mayıs 2020 olduğu açıklandı.

C Rolü’ne sahip hastaneler, “Güçlendirilmiş ilçelerde ve bu ilçe merkezleriyle irtibatlandırılmış ilçelerde faaliyet gösteren, bünyesinde 4 ana branşta uzman tabibin hizmet verdiği ve bunların en az ikisinde uzman tabip bulunan, 1. basamak yoğun bakım ve 1. seviye acil servis ünitesi bulunan yataklı tesisler” olarak tanımlanıyor.

200 yataklı (300 yatak kapasiteli) Battalgazi Devlet Hastanesi henüz % 1 düzeyinde

Ocak ayında yapım işi ihale edilen Battalgazi Devlet Hastanesi inşaatının fiziki ve nakdi gerçekleşme oranının ise henüz % 1 olduğu açıklandı.

Yerleşme alanı 32.508  m2 ve kapalı alanı 60.566  m2 olarak planlanan Battalgazi Devlet Hastanesi’nin 200 yatak (300 yatak kapasiteli) olacağı bildirildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Kadın Doğum- Çocuk Hastanesi Maket Görselleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Yeter artik (4 yıl önce)
    Hastanenin yenilenmesi ile buyuk bir pislik ortadan kalkti cok sukur birde hastane personeli yenilenirse cok iyi olacak ya da insanlara saygili davranilmasi gerektigi ogretilsin her gittigimizde tutum ve davranislarindan bıktık bu cagda bu kadarida olmaz ???
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fatma (4 yıl önce)
    Lutfen arrik açılsın beydagi pislik icinde inşallah gercek haberdir
    0
    0
    Yanıtla
  • Illallah (4 yıl önce)
    Suriyeliler sevinsin ?aksam polikliniginde bile bizlere sira vermiyorlar. Ama suriyeliler direk giris yaptirabiliyorlar. Yazik su memlekete biktik artik hem yöneticilerinden hem suriyelilerinden.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Suriyeli arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bıktık (4 yıl önce)
    Suriyeli kadınlara hayırlı uğurlu olsun biz onlardan dolayı kendi şehrimize hastanelerimize gidemez olduk çocuk hastanesine bebeğimi götürdüm baktım acilde suriyeliler var hep bebeğim iyice hasta oldu başımızabela ettiniz mutlumusunuz vicdanlarınız rahattır inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • işsiz (4 yıl önce)
    vagon fabrikasının akıbeti ne oldu acaba? millete iş lazım hastane de otel yatağı değil!
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (4 yıl önce)
    Tüm suriyeli kadınlara hayırlı olsun.?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (4 yıl önce)
    Malatya miza hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Emeği geçenlerin ellerine sağlık.Allah devletimize zeval vermesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (4 yıl önce)
    geç bile kalındı
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (4 yıl önce)
    Teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (4 yıl önce)
    kasımdada açılmaz aydan aya atıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Cebbar (4 yıl önce)
    Suriyelilere hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla