SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hasta Refahı Temel Görevimiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:21:46
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde, hasta odaları koğuş sisteminden 2 kişilik ve tek kişilik hale getirilen, klinikleri ve ayakta tedavi üniteleri yenilenerek modernize edilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastalıkları, Gastroenteroloji Kliniği ile İç Hastalıkları Servisleri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Turgut Özal Tıp Merkezi’nde Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir’in dekanlığı döneminde başlatılan ve hastaların yatarak tedavi edildiği servislerdeki odalarda koğuş sisteminin kaldırılıp 2 veya tek kişilik oda olarak düzenlenerek modernize edilmesini amaçlayan yenilenme çalışmaları kapsamında hastanedeki birçok servis, hasta odası, yoğun bakım, ayakta tedavi üniteleri ile poliklinikler teknik ve fiziksel olarak sil baştan dizayn edildi.

Yoğun bakım odalarının oluşturulduğu, klinik ve doktor odaları ile ayakta tedavi ünitelerinin yenilendiği Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastalıkları, Gastroenteroloji Kliniği ile İç Hastalıkları Servislerinin hizmete girmesi nedeniyle Turgut Özal Tıp Merkezi’nde yapılan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi olarak sağlık hizmetlerine büyük önem verdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Çelik, “Dolayısıyla sağlığa önem veren ve bu alanda iddialı bir üniversite olarak hasta refahının sağlanması için sağlık hizmetlerinin alt yapısını modernize etmek bizim en asli görevimizdir” dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç.  Dr. Mehmet Aslan ise,  yenileme çalışmaları kapsamında hastanede şu ana kadar 18 klinik, 270’i hasta odası, 50 tanesi öğretim üyesi odası ve 35’i de poliklinik olmak üzere toplam 355 odanın yanı sıra 16 tane de yoğun bakım ünitesinin yenilendiğini belirtti.

Yenilen 3 servisin açılış törenine İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’in yanı sıra Turgut Özal Tıp Merkezi Dekanı Prof.Dr. Ünsal Özgen, Başhekimi Yrd. Doç. Dr.Mehmet Aslan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ilgın Türkçüoğlu, Gastroenteroloji  Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Aladağ, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hülya Taşkapan, öğretim üyeleri, akademisyenler ve sağlık personeli katıldı.

Doç. Dr. Türkçüoğlu: Yılda 5 bin 500 hastaya hizmet veriyoruz

Törende ilk olarak konuşan Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ilgın Türkçüoğlu, Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı olarak 30 yatak ile yılda 5 bin 500 hastaya sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.  Bu 30 yatağın 15’inin 5 kişilik koğuş sistemi şeklinde olduğunu ancak yenileme çalışmaları sonrasında 2 kişilik odalara dönüştürüldüğünü söyleyen Doç. Dr. Türkçüoğlu “2 tane de tek kişilik oda oluşturuldu. Ameliyat sonrası yoğun bakım gerektiren hastalara yoğun bakım odası oluşturuldu. Doktor ve hemşire odaları daha bakımlı hale getirildi. Bu yenileme çalışmaları sonrasında daha kaliteli sağlık hizmeti sunma imkanına kavuştuk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Transplantasyonun mutfağıyız”

Yenilenen servislerden biri olan Gastroenteroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Aladağ da konuşmasında, kliniğin 1992 yılında kurulduğunu ve 22 yıldır hizmet verdiğini söyledi.

Gastroenteroloji kliniklerinin organ nakillerinin mutfağı konumunda bulunduğunu ve bu nedenle büyük önem taşıdığına dikkat çeken Prof. Dr. Aladağ, “Mutfakta olduğumuz için çok görünmüyoruz.  Ama organ nakli olacak hastanın hazırlığından ameliyata gidinceye kadar ve operasyon sonrasında bunların takibi ve problemlerin kontrolünde yine çalışan bir kliniğiz. Dünyada ve Türkiye’de gastroenteroloji alanında yapılan her türlü tanısal ve tedavisel girişimsel işlemleri çok başarılı bir şekilde yapıyoruz.  Bu yenilenme kapsamında 31 yataktan 36 yatağa çıktık. Aynı şekilde servislerimiz 5 kişilik koğuş sisteminden 2 kişilik odalara düşürüldü. Hem hasta hem hekim memnuniyeti arttı.  Biz Gastroenteroloji kliniği olarak yapılan tüm bu işlemlerden dolayı hem üniversitemiz hem de Tıp Fakültesi yönetimine teşekkür ediyoruz. Verilen emekleri boşa çıkarmayacağız ve daha çok çalışarak daha iyi yerlerde olacağız” ifadelerini kaydetti.

Hastanenin fiziki yapısında başlatılan yenileme çalışmalarının sağlık hizmetlerinin kalitesini de yükselttiğini söyleyen İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hülya Taşkapan ise, İç Hastalıkları’na ait Hematoloji, Onkoloji ve Kemoterapi gibi bazı bölümlerin daha önce yenilendiğini, son olarak Gastroenteroloji ve ayaktan tedavi ünitesinin yenilendiğini belirtip emeği geçen herkese teşekkür etti.

Aslan: Yıl sonuna kadar tüm hastane yenilenmiş olacak

Servislerden hasta odalarına, yoğun bakımlardan polikliniklere, ayakta bakım ünitelerinden yoğun bakım ve doktor odalarına kadar hastanenin hemen her noktasında yapılan teknik ve fiziki rehabilitasyonuna ilişkin bilgi veren Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan ise, şu ana kadar 18 kliniğin yanı sıra hasta, öğretim görevlisi ve polikliniklerden oluşan 355 oda ve 16 yoğun bakımda çalışmaların bitirildiğini söyledi.  Başhekim Aslan, çalışmaların 3 klinikte devam ettiğini geriye kalan 6 kliniği ise yıl sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını ifade etti.

Gastroenteroloji servisinin karaciğer nakillerinde ilk başvurulan yer olması nedeniyle yenilenmesinin önemli olduğunu vurgulayan Başhekim Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, “  Şu açıdan önemli ki;  karaciğer nakil hastalarının bir anlamda döllenme yeri ve ilk başvuru yeri. Organ naklinin hazırlık aşamasının yapıldığı bir yer. Bu kadar iyi iş yapan bir kliniğin alt yapı açısından daha da geliştirilmesi kanaatine vardık. Doğrusu teknik olarak da çok zor ve zahmetli bir servisti.  Gastroenteroloji servisinde çoklu odamız kalmadı. Isınma soğuma problemi vardı ve arkadaşlarımız o konuda çok iyi çalışmalar yaptı.  Kliniklerdeki yenilenme çalışmaları hasta tedavilerini aksatmayacak şekilde sürdürülüyor. Hastaları bu süreçte mağdur etmemek için özen gösterdik. Bu şekilde bir düzenleme yaptık” dedi.

“Türkiye’deki sağlık alt yapısı sistemi tıptaki gelişmelere ayak uyduramıyor”

Turgut Özal Tıp Merkezi’nin bir hayalin ürünü olarak gerçekleştiğini ve bu hayali yaşatmak için gayret gösterdiklerini anlatan Başhekim Aslan, tıptaki gelişmelerin çok hızla olduğunu, 2 yıllık bir sürenin bile uzun bir zaman sayılabileceğini belirterek, bu gelişmelere ayak uydurmaya çalıştıklarını dile getirdi.  Tıp alanında 5 yılda devrim sayılabilecek gelişmelerin yaşandığını, tanılar ve tedavilerin değiştiğini vurgulayan Aslan, Türkiye’deki sağlık alt yapı sisteminin buna çok ayak uyduramadığını belirterek daha sonra şunları söyledi:  “Bundan biz de nasibimizi alıyoruz. 15 -20 yıl önce planlanan hastanemiz esasında şu anda Türkiye’de en modern hastanelerden bir tanesi.  Ama fiili olarak içerisinde yaşadığımızda bu hastanenin de tıbbın gelişimine ayak uyduramadığını görüyoruz.  Aslında bizim şu anda yaptığımız mevcut sistemi iyileştirme ve mevcut hale uygun hale getirmek. Şu an modern hastanecilik hizmetinde ki odalar tek kişilik odalar. Karaciğer Hastanesi gibi bağımsız hastanelerimizin hizmete girmesi ile modern hastanecilik anlayışını oturtma noktasında gayretlerimiz daha da artacak. Biz bugün günü yakalama çabası içerisindeyiz ama bu tam da istediğimiz noktada değil.  Bazı eksiklikler var ve olmaya devam edecek. Bunlar yapısal eksiklikler ve bunları giderme şansımız yok.  Ama bizim bu alandaki çalışma ve çabalarımız devam edecek.  Biz daha önceki dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir’in,  hayırseverlerin de desteğini alarak başlattığı renovasyon çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Aslan, açılışı yapılan servislerdeki iki odayı Malatyalı hayırseverlerden Hatice İlhan Akbay’ın tefriş ettiğini söyleyerek, katkılarından dolayı teşekkür etti.

Rektör Çelik: “Toplumu yönetenlerin en temel iki görevi adalet ve sağlık hizmeti sağlamaktır”

Törende son olarak konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çemil Çelik ise İnönü Üniversitesi olarak sağlığa önem verdiklerini ve bu alanda iddialı bir üniversite olduklarını belirterek “Dolayısıyla bunlar ekstra işler değil. Sağlığa önem veren bir tıp merkezi olarak sağlığın alt yapısının donanımını sağlamak bizim asli görevlerimiz arasında olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

“Bir toplumun ayakta durması için o toplumu yönetenlerin en vazgeçilmez görevlerinden birisi adalet diğeri sağlık hizmetidir” diyen Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “Dolayısıyla adil olan toplumlar ve sağlığına önem veren toplumlara baktığımızda ileri ve gelişmiş toplumlar kategorisinde yer aldığını görmekteyiz. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi olarak bu söylediğim iki fonksiyondan ikincisi olan sağlığa önem veren bir üniversite olarak bu hizmetleri yapmak, hasta refahını sağlamak bizim en temel görevimizdir. Geriye kalan 3 veya 4 servisin de bu yılsonuna kadar tamamlanacağını ümit ediyorum.  Bütün bu hizmetlerde payı olan herkesi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından servislerin açılışı yapılırken, iki odanın yenilenmesine katkı sağlayan Hayırsever Hatice İlhan Akbay’a Rektör Cemil Çelik tarafından teşekkür belgesi ve plaket verildi. 

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız