SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Hasta Sayısı 10 Binler Civarında Olabilir..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Şehitoğlu, vatandaşları içme suyunu kullanmamaya davet ederek, hasta sayısının resmi kayıtlara göre 7 bin olduğunu, ancak bu sayının daha fazla olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

TABİP ODASI BAŞKANININ AÇIKLAMASI
Malatya Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Şehitoğlu, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, herhangi bir polemiğe girmek istemediklerini, ancak sadece vatandaşları bilgilendirmek istediklerini söyleyerek, "Halkımızı bilgilendirmek istiyoruz. İshal vakasından dolayı sadece sağlık kuruluşlarına başvuran hasta sayısı 7 bin civarında. Bu sayının daha fazla olduğunu tahmin ediyoruz, hasta sayısı 10 binler civarında olabilir" dedi.

İshal vakalarına karşı vatandaşları uyaran Dr. Şehitoğlu, "Özellikle sularda kirlilik belirtisi olan E.kolibasilinin üremiş olması, suların kanalizasyon ile bulaştığını gösteriyor. Rota virüsü ise, yine durağan sularda, sık gördüğümüz kış aylarında ishal vakalarına yol açan bir etkendir. Suda E.kolibasilinin olması gösteriyor ki, Malatya'da sularımız kirli. Malatya'da içme suyunun şu an itibariyle, klor seviyesi istenilen seviyeye ulaşmadığı sürece içilmemesi ve kaynatılmadan tüketilmemesi gerekir. Vatandaşlar mutlaka kaynatılmış sularla ellerini yıkamalı. Meyve ve sebzelerini yine kaynatılmış su ile yıkamalı" diye konuştu.

Bu arada, uzunca bir süredir İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ile çeşitli nedenlerle "sürtüşen" Tabip Odası Başkanı Şehitoğlu'nun, Malatya'daki salgın konusunda, üniversitenin açıklamaları paralelinde tespitler açıklaması da dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız