SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hasta Sayısı 5 Kat Artmış!'

A- A+ PAYLAŞ

CHP adayı Veli Ağbaba, AKP döneminde halkın psikolojisinin bozulduğunu, bunun en önemli sebebinin işsizlik, borç ödeyememe ve yoksulluk olduğunu öne sürdü.

CHP'nin konuya ilişkin bülteni şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1. sıra Malatya milletvekili adayı Veli Ağbaba, AKP döneminde halkın psikolojisinin bozulduğunu belirterek, “2005’te 7 bin kişi sadece bir hastanede tedavi olurken, 2011’in ilk 5 ayında 18 bin kişi psikolojik tedavi görmüş” dedi.

Ağbaba Hekimhan’a bağlı sırasıyla Akpınar, Aşağı Girmana, Yukarı Girmana, Kocaözü, Kurşunlu Beldesi, Kızıl Yatak, Güzel Yayla, Güzelyurt Beldesi, Dursunlu, Sarıkız, Yayla Damı, Salıcık, İğdir, Ballı Kaya, Başkavak, Kara Mahmut ve Fethiye Belde ve köyleriniz gezdi.

Gittiği her köyde davul zurna ve çiçeklerle karşılanan Ağbaba, vatandaşların sevgi seli ile karşılaştı. Ziyaret ettiği köylerde konuşan Ağbaba, “AKP ile ilgili bir konuyu da sizlerin ve Malatyalıların bilmesini istiyorum. AKP iktidara geldiğinden bu yana psikolojik tedavi gören hasta sayısı 5 kat artmış. 2005’te 7 bin kişi sadece bir hastanede tedavi olurken, 2011’in ilk 5 ayında 18 bin kişi psikolojik tedavi görmüş. Yani 2011’in ilk 5 ayında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde sadece tedavi gören hasta sayısı bu. Devlet hastaneleri ve ilçelerdeki hastaneler hariç. Bu yılsonu itibariyle psikolojik tedavi gören insan sayısı 36 bini bulacak. Gazeteciler oradaki hekimlere soruyor, ‘İnsanların neden psikolojisi bozuluyor?’ oradaki hekim cevap veriyor. ‘Yaptığımız araştırmalara göre en önemli sebep işsizlik, kredi kartlarını ödeyememe ve yoksulluk’ diyorlar” dedi.

AKP’nin sadece Malatya’nın değil Türkiye’nin psikolojisini bozduğunu belirten Ağbaba, şöyle devam etti: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni lideri ile yeni kadrosu ile Türkiye’nin psikolojisini düzeltmeye ve sizlerin hizmetkarı olmaya talibiz. Gittiğim her yerde şunu söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim. Bizim arkamız da büyük medya patronları, haram sermayesi, katar şeyhi, çıkar odakları ve çeteler yok. Arkamızda bir tek güç var oda burada gördüğümüz halkın gücü. Halk var başka gücümüz ve başka dayanağımız hiçbir şey yok.”

Kılıçdaroğlu’nun açığını buldukları anda çarşaf çarşaf yayınlayacaklarını söyleyen milletvekili adayı Ağbaba, “Her yerde bağırıyorlar Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, ‘SSK’da şunu yapmış, bunu yapmış’ diye. Şimdi 2002’den bu yana yürütme, yasama ellerinde. 12 Eylül’den itibaren Yargıtay’da ellerine geçti. Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili ufacık bir şey bulmuş olsalar idi şimdiye kadar bunu çarşaf çarşaf yayınlamazlar mıydı? Yayınlarlardı. Şimdi herkesin yatak odasına giren, herkesi dinleyen bir iktidar var. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ufacık bir hatasını bulsalardı herkese söylemezler miydi? Söylerlerdi. Benim güvendiğim genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu, şimdiye kadar kirli bir eli sıkmamış bir lider. Övünerek söylüyorum. Onun adayları ben de dahil ömrümüzde kirli el sıkmamış insanlarız” dedi.

Konuşmasının son kısmında ayrım yapmadan hizmet edeceklerini belirten Ağbaba, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki biz yoksulluğu yeneceğiz. Yoksulluğu yenerken yoksula aş, iş, maaş verirken ayrım yapmayacağız. Bizim temel hedefimiz temel sorunumuz bu yoksulluğu yenmektir. Bunu da sizlerin sayesinde yapacağız. Hiçbir insanımızda açlıktan ölmeyecektir” diye konuştu” şeklinde konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız