SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hasta ve Hamileler Merkezlere..

A- A+ PAYLAŞ

Vali Halil İbrahim Daşöz imzasıyla ilgili kuruluşlara yayınlanan genelgede, kar yağışına bağlı yol kapanmaları vs. gibi nedenlerle köylerden kronik hastalıkları olanlar ile hamilelerin sağlık merkezlerinin bulundukları yerlere nakli ve barındırılmaları için gerekli önlemlerin alınması istendi.

Kar yağışı nedeniyle alınacak önlemler konusunda talimatların da yeraldığı genelge şöyle:

"İlimizde 28.01.2008 tarihinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisinde kalacağı Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün yazısında anlaşılmıştır.

İlimizde yoğun kar yağışı ve benzeri olaylar neticesinde, köy yollarının sık sık kapandığı bir gerçektir. Bu nedenle ilgili tüm kurum kuruluşların İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Karayolları 81.Şube Şefliği, İl Özel İdaresi, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Sivil Savunma Müdürlüğü vb. 24 saat esasına göre çalışabilecek şekilde planlama yaparak araç ve gereçleri hazır halde bulundurulacaklardır.

Meydana gelecek olayla ilgili anında İl Kriz Merkezinin 324 22 66 ve telefaks 324 07 37 numaralara bildirilecektir. Kaymakamlıklarda buna benzer tedbirler alacaklardır. Talep halinde diğer kamu kurum ve kuruluşlar araç ve gereç ve personel yönünde gerekli desteği vereceklerdir.

İnsan yaşamının her şeyden daha üstün olduğu gerçeğinden hareketle gebe kadınlarımız yakından takip edilerek doğum zamanı çok yaklaşmış olanların ve ciddi kronik hastaların aileleri ve muhtarlıklarla işbirliği yapılarak meteoroloji bilgilerine göre yolların kapanma ihtimaline karşı en yakın sağlık birimlerine veya ilçelerde mevcut diğer uygun yerlere nakledilmesi ve buralarda sağlık hizmetlerinden yararlandırılması büyük önem taşımaktadır. Bu konudaki zorunlu masrafların kamu kuruluşlarınca ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızın imkânlarıyla karşılanması mümkündür.

Konunun Kaymakamlarımız, sağlık grup başkanları, jandarma teşkilatımız ile muhtarlıkların yakın işbirliğiyle yürütülmesi ve gereken hassasiyetin gösterilmesi hususunda gereğini önemle rica ederim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız