SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hasta Yoğunluğu Azaldı, Sayı Arttı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki salgın hastalık nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvuranların yoğunluğunda azalma gözlenmeye başlanırken, salgının saptandığı 21 Kasım'dan bu yana sağlık kuruluşlarına başvuran hasta sayısının da 7 bin 838'e ulaştığı bildirildi.

Yetkililer, içme suyu konusundaki uyarıların ardından vatandaşın, suyu kaynatılmış olarak tüketmesi, ayrıca paketlenmiş suyu kullanması nedeniyle, son dönemde hastanelere başvuran hasta yoğunluğunda önemli düşüş gözlendiğini kaydettiler.

Bu arada, Malatya'daki okullarda, içme suyundaki tehdidin ortadan kalktığının Sağlık Müdürlüğü tarafından açıklanmasına kadar, isteyen öğrencilerin içme suyu ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için kantinlerde kaynatılmış su verilmesi yolundaki önlemin sürdüğü bildirildi. Milli Eğitim yetkilileri, okul yönetimlerine verilen talimat doğrultusunda, isteyen öğrenciler için kantinlerde kaynatılmış su bulundurulduğunu belirttiler. Bu uygulamanın "Fakire kaynatılmış su, zengine paket su" olarak yorumlanmasının yanlış olduğunu ifade eden yetkililer, "Biz tüm öğrenciler için kaynatılmış su bulundurulmasını istedik. Ama öğrenci istemiyorsa, kendi parasıyla paket su alıp tüketebilir." dediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız