SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hastalara Kanat Taktık"!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:39:11
A- A+ PAYLAŞ

AKP Pütürge'de seçim bürosu açtı, Yakınca'da toplantı düzenledi.

PÜTÜRGE'DE

AKP Pütürge Belediye Başkan Adayı Mehmet Polat’ın seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren AKP, seçim bürosu açılışlarına devam ediyor. AKP Pütürge Belediye Başkan Adayı Mehmet Polat’ın seçim bürosunun açılışı Pütürge’de gerçekleştirildi. Seçim bürosunun açılışına, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Seçim bürosu açılışında konuşan AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, büyükşehirin mimarlarının AKP kadroları olduğunu ifade ederek, “Yine bir yol ayrımındayız. 30 Mart yerel seçimleriyle beraber Pütürge, Malatya yeni bir vizyonla uyanacak. Malatya, büyükşehir oluyor. Büyükşehirin mimarları, AK Parti kadrolarıdır. Pütürge’nin yeni mimarı da Mehmet Polat olacak. Sizler desteklerseniz, onun arkasında durursanız, Pütürge’nin yeni yüzünü hep beraber yaşatacağız. Bundan da önemlisi Malatya’da ve bütün ilçelerimizde kimin belediye başkanı olduğuna değil, hangi partinin iktidar oluyor, millet ona bakacak” ifadelerini kullandı. 

Tüfenkçi, 30 Mart yerel seçimlerini gerek Malatya gerekse de Türkiye için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “30 Mart’ta oyunuza ve iradenize sahip çıkarak, Türkiye’de oynanan oyunları bozacaksınız. Eğer sizler kendi iradenize ve memleketinize sahip çıkarsanız, Pütürge ve Malatya kazanacaktır” dedi.  Yeni bir Türkiye’nin kurulduğunu ifade eden Tüfenkçi, Yeni Türkiye’de yeni bir Malatya, yeni bir Malatya’da yeni bir Pütürge’nin olması gerektiğine dikkat çekerek ilçedeki bazı yatırım ve projelerle ilgili şöyle konuştu: ‘‘ Pütürge ilçemize 200 kişilik yurt binası ve 12 derslikli ilköğretim okulu binası yapım işinin ihalesi yarın Malatya İl Özel İdare Genel Sekreterliğimiz tarafından yapılacaktır. Pütürge Dumlupınar’a 15 derslikli ilköğretim okulu yapılacaktır. Şu anda ihale çalışmaları sürüyor. Yine Pütürge Köklükaya’mıza 1 milyon 200 bin TL harcama yapılarak ilköğretim okulunu yapmış olduk. Pütürge Pazarcık 8 derslikli ilkokul yapım işi 1 milyon 770 bin TL tutarla ihaleyi kazanan Kasel inşaat firması sözleşme gereği 31 Ekim 2014 tarihine kadar tamamlamış olacaktır. Yine Pütürge ilçemizin Tosunlu bölgesine 587 bin TL harcanarak ilköğretim okulu inşa ettik. Pütürge Körme Köyü kapalı sistem sulama tesisi yapım işi bu yıl içerisinde tamamlanacaktır. Pütürge yolu Kubbedağı geçişi alt temel yapım işi Mur-Ka inşaat firması tarafından 379 bin TL tutarla tamamlandı. TOKİ Başkanlığımız tarafından Pütürge ilçesi hatip mevkii 1 Adet 200 Öğrenci kapasiteli pansiyon inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinde ihaleyi 3 Milyon 297 Bin TL tutarla kazanan GLT inşaat pansiyonumuzu 23 Nisan 2015 tarihine kadar tamamlayacaktır. Pütürge Nemrut hizmet evi ikmal, teşhir tanzimi ve çevre düzenlemesi yapım işinin ihalesi 16 Eylül 2013 tarihinde tamamlanmış olup ihaleyi 817 bin TL tutarla İSSA Yapı adlı firma kazanmıştır. İşi firma 21 Ekim 2014 tarihine kadar tamamlamış olacaktır.’’

Milletvekili Öznur Çalık, “Herkes gözünü Pütürge’ye dikti. Niye Pütürge’ye dikti? Diyorlar ki, “11 yıldır AK Parti’ye yüzde 80 oy veriyoruz. Ama 2 yerel seçimde AK Parti, Pütürge’de kaybetti.” Şimdi herkes Pütürge’ye odaklanmış bakıyor. Pütürge 60 yıldır genelde iktidara, yerelde muhalefete oy verir. Ve sonrada “yerelde hizmet alamıyoruz” derler. Şimdi değişim zamanı ve Pütürge’nin miladıdır. Pütürge’de Mehmet Polat’lı döneme başlayacağız” dedi. Pütürge’nin çok büyük bir ilçe olduğunu ifade eden Çalık, Pütürge’nin Türkiye’nin her yerinde millete hizmet ettiğini belirtti. 

Çalık, Pütürgelilerin, AKP’nin lideri Recep Tayyip Erdoğan gibi haklının ve mağdurun yanında mert ve dimdik bir şekilde durduğunu ifade etti. Pütürgelilerin 30 Mart’ta dik duruşu bir kez daha sergileyeceklerine inandıklarını kaydeden Çalık, “Pütürgeliler, 30 Mart’ta safını belli edecek. 11 yıldır Malatya’ya ve Pütürge’ye hizmet eden AK Parti’den yana olacaklar. Ben biliyorum, Pütürge’nin yolları geçilmezdi. Bu yollar nice canlar aldı. “Pütürge geçilmez” dediler. Pütürge’yi geçilir kılan kimdir? Pütürge’yi geçilir kılan, Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümetleridir. O yol yeniden dizayn edildi. Onun yanına alternatif, ikinci bir yol yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Çalık, Pütürge’de hiçbir hastanın dağda kalmadığını ifade ederek, “Pütürge, “hastanesi yok, hastalar dağda öldü” diye ulusa basına düşerdi. Hamile kadınlarımız doğum sırasında çocuklarını kaybetti. Pütürge’mize 5 yıldızlı bir hastane kazandırdık. Bu yeter mi? Tabi ki yetmez. AK Parti hastalarına kanat taktı, hastaları helikopterlerle, uçaklarla hastanelere yetiştiriyor. İşte Pütürge’de de hiçbir hastamız dağda kalmıyor. Hastaneye geliyor ve tedavisini oluyor” dedi. 

Malatya Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, hizmet için göreve talip olduklarını belirterek, Pütürge’nin değişim ve dönüşümünün AKP belediyeciliğiyle olacağını kaydetti. 

Çakır, “yaşadığımız şehirleri güzelleştirmek bizim temel görevimiz” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyükşehirin imkanları çok farklı. 30 Mart’tan sonra Malatya büyükşehir statüsüne kavuşmuş olacak. Bundan sonra hizmetler büyükşehir eliyle gelecek. Tek gayemiz hizmet olacak. Bu nedenle yerel seçim çok önemli. Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınması için 30 Mart yerel seçimleri büyük önem taşıyor. Türkiye şuanda kalkınan bir ülke. Kalkındığı sürece de çevreyi rahatsız ediyor. Birçok süper güç bundan rahatsız oluyor. Kim rahatsız olursa olsun birlikteliğimizi asla bozmamalıyız.”

Hep birlikte Pütürge’ye en güzel hizmetleri getireceklerini de sözlerine ekleyen Çakır, iyi bir kadro ve ekiple iş başında olduklarını belirtti. 

AKP Pütürge Belediye Başkan Adayı Mehmet Polat, halkın iktidarı olan AKP’ye herkesin sahip çıkması gerektiğine vurgu yaparak, “Eğer ki Pütürge, 30 Mart’ta gereğini yapmaz ve iktidar olamazsa başta ilçemiz, sonra ilimiz ve ülkemiz kaybeder. Onun için kendi iktidarınıza, halkın iktidarına sahip çıkın” dedi. Pütürgelilerin hizmete ve iktidara susadığını kaydeden Polat, “Bizler hizmet için buradayız ve sizlerin emrinizdeyiz. Sizde gereğini yaptığınızda, Allah’ın izniyle iktidarımızla, hükümetimizle, halkımızla sizin emrinizde olacağız. Pütürge’yi, muasır medeniyet seviyesine getireceğiz” diye konuştu. Seçim bürosunun açılışına; Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Cemal Akın ve Mustafa Şahin’in yanı sıra  İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, AKP Pütürge Belediye Başkan Adayı Mehmet Polat ile partililer katıldı.

YAKINCA'DA..

AKP Yakınca Beldesi’nde mahalle toplantısı düzenledi. Yerel seçim çalışmalarını sürdüren AKP heyeti, Yakınca Beldesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların yoğun ilgisi altında gerçekleştirilen toplantıda konuşan AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğine değinerek, bölgenin lideri olma noktasında gayret gösteren Türkiye’nin birçok badireler atlattığını kaydetti. 

Türkiye üzerine oynanan oyunları milletin desteğiyle bozacaklarını ifade eden Tüfenkçi, şunları söyledi: “17 Aralık’ta AK Parti’ye, AK Parti üzerinden Türkiye’ye bir operasyon düzenlendi. Bu operasyonda, birileri sözde AK Parti oy kaybetsin, tekrardan manşetlerle hükümet kurulsun, manşetlerle hükümet yıkılsın, bir gecede faizler yükselsin, dolar yükselsin hesabını yaptılar. Ama Gezi Parkı’nda olduğu gibi Başbakanımız, hükümetimiz çok kararlı bir şekilde, sizden aldığı destekle, milletimizin oyunu görmesiyle, bu oyunu bozuyoruz. 11 yıllık iktidarımız süresince birçok tuzaklarla karşı karşıya kaldık. Birçok badireler atlattık. Hep dik durduk. Hiçbir zaman diklenmedik. Her zaman sizlerden destek aldık. İnşallah 30 Mart sabahında yine aynı desteği sürdürürseniz, istikrar da, güven de devam edecek. Sizlerin desteği olduğu sürece hiç kimsenin sandık dışı yollarla iktidarı elde etmesi mümkün olmayacak. Açık konuşuyorum; Bu ülkenin birliğinden, beraberliğinden, bölünmez bütünlüğünden, devletin ve bayrağında tekliğinden yana olan herkes bizim kardeşimizdir. Hakikaten Malatya’nın doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine kadar gerek Malatya Belediyemiz gerekse iktidarımız ulaşımdan sağlığa, eğitimden sosyal donatılara kadar onlarca yatırım yaptı ve yapıyor. Gerçekten geçmişi ve şimdinin bir kıyasını yapın.Sadece bir sağlığı düşünün.Bakın 11 yıldır hastane kapılarında geceden kuyruklara girmek,rehin kalmak tarihlere karıştı ve açıkça hastaneler cefa kapısı olmaktan çıktı bizim dönemimizde şifa kapısı oldu.Ak yürekler yani bizler Malatya’mızdaki 757 bin insanımıza daha modern hizmetin derdindeyiz.Peki muhalefet?.Sadece laf kalabalığı yapıyor.Bir tek projesi var mı?.Yok.Kadroları fikir birliğini kaybetmiş,bir tek insan odaklı icraatları yok.Böyle bir muhalefet hizmetlerin en hayırlısının insana yapılan hizmet olduğunu bilemez.Onlar laf üretsin, biz iş üretiyoruz.’’

Tüfenkçi, 30 Mart yerel seçimlerinin gerek Türkiye gerekse de Malatya’nın geleceği için büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, “30 Mart’ta şu veya bu adayı seçmiyoruz. “Türkiye’yi bundan sonra bunlar nereye götürür?” onun hesabını yapacağız. Yarınlarımız için, çocuklarımız için, gençlerimiz için oyumuzu kullanacağız. Yakınca’mız için, Yeşilyurt’umuz için, Malatya’mız için bu oyları kullanacağız” dedi.

Milletvekili Öznur Çalık, “Mahalle toplantısında sürekli fotoğraf çekiyorum. Fotoğrafları çekmemin tek bir sebebi var; bunlar tarihe not olarak düşülecek. Niye not olarak düşülecek? Muhalefet partilerinin genel başkanlarının miting diye yaptıklarını, Yakınca’da bir apartmanın sosyal tesisinde, Yakıncalılar AK Parti sevdası olarak gösteriyor. Size helal olsun” dedi. Çalık, “siz çok fazla oldunuz” diyen bir dünyanın karşılarında olduğunu ifade ederek, “Uluslar arası güçler var karşımızda. Faiz lobisi var. “askeri vesayet, yargı vesayeti, bürokratik vesayet, Amerika, İsrail” dediler. Onun karşısında dimdik duran bir AK Parti var. Bunun karşısında dimdik duran bir Recep Tayyip Erdoğan var. Bunun karşısında dimdik duran bir Malatya var. İşte bu dimdik duran Malatya’nın yüreğinde sizler varsınız. Ve sizin 30 Mart’ta vereceğiniz tek bir oy, karıncanın ağzında taşıdığı bir su misali tarafını belli edecek” diye konuştu. 

Milletvekili Cemal Akın, yeni dönemde merkez ilçe ve ilçelerin büyükşehir belediyesi ile ortaklaşa hareket edeceğini belirtti. 

Akın, büyükşehir olan Malatya’da vatandaşların, daha büyük imkanlara kavuşarak, çok daha huzurlu olacaklarına vurgu yaparak, “AK Parti’nin ak ellerine, ak ufuklu insanlarına inşallah sizlerin desteğiyle görevi teslim edeceğiz” dedi. AK Parti’nin 10 yıllık süreçte önemli hizmetlere imza attığını dile getirerek, şunları anlattı: “Beylerderesi Viyadük’ü Özal zamanından beri hepimizin hayaliydi. Biz o köprünün yapılışını gün be gün görerek yaşadık. 10 yıl içerisinde gerek Türkiye gerekse de Malatya’ya yapılan hizmetleri kıyasladığımızda, 70 senede yapılan hizmetin 5 katı gerçekleştirildi. Bundan dolayı da her seçimde AK Parti’nin oyları katlanarak devam etti. Ve inşallah sizlerin dualarınızın bereketiyle, desteğinizle, AK Parti’nin de yaptığı hizmetlerle artarak devam edecek.”

Milletvekili Mustafa Şahin, AKP’nin 12 yılda önemli hizmetler yaptığına dikkat çekerek, “AK Parti, Allah’a şükür yüzünüzü yere baktıracak, başınızın öne eğilmesine vesile olacak herhangi bir işe imza atmamıştır” dedi. Devasa çalışmalarla her zaman gündeme geldiklerini belirten Şahin, güç ve yetkiyi milletten aldıklarını ifade etti. 30 Mart sabahı herkesi sandığa davet ettiklerini söyleyen Şahin, “Milletin iradesinin tecelli edeceği yegane gücümüzü almış olduğumuz kaynak sizlersiniz. Onun için mutlaka 30 Mart sabahı gidip, vatandaşlık görevimizi ifa edeceğiz” diye konuştu. 

Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, vatandaşlarla birlikte yeni bir yola çıktıklarını belirterek, Türkiye’nin şuan ki konumuna milletin verdiği destek, birlik ve beraberlikle geldiğini kaydetti.  Çakır, Malatya’nın gelişmiş bir şehir statüsü kazandığına dikkat çekerek, milletin verdiği destek ve güçle Malatya’nın bölgenin cazibe merkezi haline geldiğine vurgu yaptı. 5 yıl içerisinde Malatya’yı geleceğe taşıyacak, kalıcı hizmetler yaptıklarını kaydeden Çakır, “Bu süreç ülkemiz ve bölgemiz için büyük önem taşıyor. Malatya artık büyükşehir statüsünü kazandı. Daha sağlıklı büyüyen bir şehir olacağız. Artık bölgesiyle büyüyen bir şehir olacağız. Malatya’yı merkez alarak, ilçelerimizle birlikte büyüyeceğiz. Malatya’nın bütününü geleceğe taşıyacak planlamalar ve projeler yapacağız” şeklinde konuştu.

Malatya’yı, Türkiye’nin örnek şehri yapacaklarını ifade eden Çakır, 5 yıllık süreçte yaptıkları çalışmaların, bundan sonraki yapacakları çalışmaların teminatı olduğunu dile getirdi. Çakır, hiçbir zaman aldatıcı olmadıklarını ve tepeden bakmadıklarını kaydederek, söz verdikleri her şeyi 5 yıl içerisinde yaptıklarını belirtti.Malatya’da çok büyük bir değişimin yaşandığına dikkat çeken Çakır, aldıkları karar ve projelerin hepsini uygulamaya koyduklarını söyledi. 

AKP Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat, büyükşehir ile birlikte hazırlayacakları projelerle Yeşilyurt ve Yakınca’ya hizmet edeceklerini belirtti. Yeşilyurt’un 96 bin 800 hektarlık geniş bir alana sahip olduğuna değinen Polat, merkez ilçe olan Yeşilyurt’un, Malatya’nın büyüme yönü olacağını ifade etti.Polat, ilçenin bütün dinamiklerini harekete geçirerek, Yeşilyurt’u Malatya’nın en büyük ilçesi yapacaklarını dile getirdi. Ak kadroların Malatya’ya önemli hizmetler yapacağına değinen Polat,  “Yeşilyurt’umuzu örnek bir ilçe haline getireceğiz” dedi.

KÖY ZİYARETLERİ..

Malatya Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Malatya için makro projeler hazırladıklarını kaydederek, “Malatya, bundan sonraki süreçte daha hızlı bir şekilde büyüyüp, gelişecek” dedi. 

Çakır;  Milletvekili Mustafa Şahin, Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Hanımınçiftliği Belediye Başkanı Abdulvahap Şerefhanlı ve partililerle birlikte seçim çalışmalarını sürdürdü. AKP heyeti, seçim çalışmaları kapsamında Üzümlü, Çamurlu ve Fırıncı Köylerini ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen heyet, yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Köy ziyaretlerinde konuşan Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, geçmişte köy görünümünde olan Malatya’nın, modern bir kent görünümüne kavuştuğunu ifade etti. Güder, Malatya’nın büyükşehir olmasıyla birlikte değişim ve dönüşümün daha hızlı yaşanacağını kaydederek, “Malatya merkezimizdeki bir mahalle nasıl hizmet alıyorsa, köylerimizde aynı hizmeti alacak” dedi. 

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal’i de eleştiren Güder, şunları söyledi: “Saadet Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yeni ortaya çıktı. Başbakanımızın partisinde vekil olarak seçildi ve Ankara’ya gönderdik. Ben teşkilat içerisindeyim, o günden bugüne Malatya’da görmedik. Proje sahibi bir insan ama hiçbir projesini görmedik. 10 yıldır Malatya’ya gelmemiş, bugün Malatya için hizmet edeceğini söylüyor.”

Malatya Belediye Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Malatya’nın büyükşehir olmasıyla birlikte çalışmalarında sağlıklı bir şekilde yapılacağını dile getirdi. Çakır, çalışmaların daha düzenli yürümesi adına koordinasyon merkezlerinin kurulacağını belirterek, bundan sonraki çalışmaların sağlıklı bir yapıda yürüyeceğini kaydetti. Ulaşım, yol, içme suyu, kanalizasyon gibi çalışmaların Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin koordinesinde yürüyeceğini ifade eden Çakır, “Şehirdeki işlerin daha düzenli yapılması için koordinasyon merkezlerimizi kuracağız. Köy, ilçe ve beldelerimizin koordinasyonlarını da yapacağız. Buraların ulaşımlarını da biz sağlayacağız. Dolayısıyla ulaşımda sağlıklı bir yapı olacak. İçme sularıyla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Bazı yerlerde içme suyu kalitesiyle ilgili sıkıntılar var. Bunlarla ilgili planlarımızı yapıyoruz. Bu konuyla ilgili öncelikli mastır planı yapacağız. Bu işin uzmanları ve ekiplerimizle birlikte sahada çalışmalar yapılacak. Yollar çok önemli. Yol, medeniyettir. Ulaşımı rahat sağlayabiliyorsanız, uzaklık yakınlık çok fark etmiyor. Bunun için sorunları tespit edip, hızlı bunları çözeceğiz” şeklinde konuştu.

Çakır, büyükşehir olan Malatya’nın birçok avantajı da elde edeceğine değinerek, fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Yapacakları işlerin hızlı bir şekilde projelendirildiğini kaydeden Çakır, “Büyükşehir bize birçok avantaj getiriyor.  Biz zaman kaybetmeyeceğiz. Yapacağımız işler hızlı bir şekilde projelendiriliyor. Büyükşehirle birlikte köylerimize daha çok hizmet gidecek. Büyükşehir Yasası’da bunu amaçlıyor. Malatya’da büyükşehir statüsüne kavuştu. Biz bu statüyle birlikte daha çok hizmeti nasıl götürebiliriz? Bunun peşindeyiz. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmek ve Malatya’mızın her noktasına hizmet götürmek istiyoruz” diye konuştu. 

 İlçe, belde ve köy ziyaretlerinde sorunları yakından tespit ettiklerini belirten Çakır, “Ziyaretlerimizde eksikliklerimizi tespit ediyoruz. Vatandaşımızın isteklerini dinliyoruz. Bunu yerimizde oturarak tespit edemeyiz. Dolayısıyla sadece biz değil, bütün ekiplerimiz sahada olacak. Her bölgenin sorunları tespit edilecek ve hızlı bir şekilde bu sorunları çözeceğiz. Malatya dinamik bir yapıda. İlçelerimizle el ele verip, uyum bir şekilde Malatya’nın her noktasına hizmet götüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

 Çakır, tek gayelerinin hizmet etmek olduğunu vurgulayarak, “Biz hizmet için varız. Hizmet etmek için göreve talip olduk. Hiçbir zaman koltuk heveslisi olmadık. Bu bize yakışmaz. Bu makamlar, hizmet makamıdır. Biz bu bakış açısıyla, Malatya’da çok güzel hizmetler yaptık. Bizim tek gayemiz hizmeti getirmek. Daha sağlıklı bir şehir oluşturmak” dedi. Sorun ve sıkıntıları çok iyi bildiklerini ifade eden Çakır, şunları söyledi: “10 köyümüz ve Beydağı Beldemiz başta olmak üzere Yaygın ve Üniversitemizi içine alan büyük ana kolektörün yapımına başlıyoruz. Projesine başlandı. Kaynağı da bulundu. İnşallah bu sene içinde buranın ihalesini yapıp, ana kolektör hattını, arıtma tesisine kadar götüreceğiz. Buranın önemli bir eksikliğiydi. Bu sorunu da yapacağımız projeyle çözeceğiz.”

 Çakır, Malatya’nın büyükşehirle birlikte daha hızlı gelişip, büyüyeceğine dikkat çekerek, “Malatya’yı bir bütün olarak ele alacağız. Malatya artık sadece bir bölge ya da merkezin geliştiği bir nokta durumunda kalmayacak. Daha hızlı bir gelişim sağlayacağız. Makro düzeyde projeler ortaya koyacağız. Bizim görev süremiz içerisinde yapacağımız projelerle birlikte 20-30 yılı hedef olan projeler ortaya koyacağız. Malatya büyükşehirle birlikte daha hızlı gelişip, büyüyecek.  Ulaşım bütünlüğünden imar bütünlüğüne kadar sağlıklı bir şehirleşmeyi Malatya’da büyükşehir ile birlikte başlatmış olacağız” ifadelerini kullandı. 

Malatya’da yaptıkları çalışmalarla şehrin ileri bir seviyeye geldiğine değinen Çakır, “Görevde bulunduğumuz 5 yıllık sürede Malatya kimlik değiştirdi. Şehrimiz kabuğunu kırdı. Büyükşehir buna bir güç katacak. Ülkemizin şuan ki gidişatının önünde yine bir takım oyunlar oluyor. Her seçim öncesinde bunu yaşıyoruz. Ülkenin gelişmesinden rahatsız olanlar var. Ama bu halk bugüne kadar Başbakanımızın arkasında durdu. Türkiye bu noktaya da bu destekle geldi.  Oynanan oyunlar, halk tarafından bozuldu. Bu güçle, AK Parti değişim ve dönüşümleri yaptı. Bunda sizlerin verdiği bir oyun değeri var” şeklinde konuştu. 

Milletvekili Mustafa Şahin, büyükşehir olan Malatya’da, her noktaya hizmetlerin daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde ulaşacağını belirtti.

Şahin, bugüne kadar Malatya’da güzel hizmetlerin yapıldığına işaret ederek, şunları anlattı: “Sizin adınıza TBMM’de yasama görevini ifa etmeye çalışırken, sahada da sizlerle birlikte oluyor. Bize iletilen sıkıntılar için İl Özel İdaresi ile görüşüyorduk. Bu konuda epeyce başarılı olduğumuz kanaatindeyim. İl Özel İdaresi kaynaklarıyla beraber birlikte sıkıntıları çözdük. Büyükşehir olan Malatya’mızda bunları daha iyi bir noktaya getireceğiz. Önemli olan uyum içinde çalışmaktır. 

Büyükşehir ve 13 ilçenin uyum içinde seçilirse, her tarafa eşit şekilde, hizmetleri daha iyi ve hızlı bir şekilde ulaştırırız.”

AKP’nin vatandaşları büyük hizmetlerle buluşturduğunu kaydeden Şahin, “Hükümet olarak, devlet olarak sizlere birçok hizmet verdik. Yeni bir değişim ve dönüşüm yaptık. AK Parti, ilklerin ve ilkeli duruşun partisidir. Bugüne kadar karşılaştığınız sorun ve sıkıntıların düzeltilip, daha iyi bir hale getirilmesi için böyle bir düzenleme yapıldı. Hükümetten almış olduğunuz pay ve desteklerle güzel hizmetler yapıldı. Ama bundan sonra daha iyi hizmetler gelecek. Bu ülkede her zaman istikrardan yana olduk. Gelecek nesillerimiz için bu hizmetleri yapıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katıp, sizler ve gelecek nesillerimiz için çok güzel hizmetler yaptık. AK Parti olarak bütün talepleri bir bir yerine getirdik” dedi. 

Battalgazi Belediye Başkanı ve Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, AK Parti’nin hizmet odaklı bir parti olduğunu ifade ederek, bundan sonrada yapacakları hizmetlerle adlarından söz ettireceklerini dile getirdi. Ülke üzerinde oynanan oyunların millet tarafından bozulacağına inandıklarını ifade eden Gürkan, “Memleketimize istikrar lazım. İçten ve dıştan gelen tehlikeler var. Hükümetimiz ve partimiz üzerinde oynanmak istenen oyunları, hep birlikte bozacağız” dedi.

Gürkan, büyükşehir olan Malatya’da, sorunların daha hızlı bir şekilde çözüleceğini kaydederek, “Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Battalgazi Merkez İlçe Belediyesi olarak ortaklaşa çalışıp, her yere eşit hizmetler götüreceğiz. Sıkıntı ve problemleri tespit ediyoruz. Ulaşım, yol ve su konularına gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Köylerimiz, köy olmaktan çıkıp, şehrin bütün imkanlarını alacaklar. Büyükşehir Yasası ile köy olgusunda olan yerler mahalle statüsüne kavuştu. Şehrin statüsünde hizmetlerle tanışacaksınız” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız