SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hastalığa Kalkan

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:23:06
Hastalığa Kalkan
A- A+ PAYLAŞ

Halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Gülay Koçoğlu, tam tahıl ekmeğin, diyabet, kalp damar rahatsızlıkları, hipertansiyon ve kanser gibi ölümcül birçok hastalığa kalkan olduğunu bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, ''Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası''nda yaptığı ''Beyaz ekmeği sofralarımızdan kaldıralım'' açıklamasına uzmanlar da destek verdi.

Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Koçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, modern toplumlarda ekmek çeşitlerinin fazlalaştığını, Türkiye'de yaygın olarak beyaz ekmek tüketildiğini, tam tahıl, kepek, çavdar, mısır ve yulaf ekmeğin ise daha az tercih edildiğini belirtti.

Talep ve tüketim alışkanlığı nedeniyle fırınlarda en fazla beyaz ekmek yapıldığını ifade eden Koçoğlu, ekmek yapımı için en elverişli unun ise buğdaydan elde edildiğini vurguladı.

Beyaz ekmeğin kan şekerini yükselterek insülin ihtiyacını artıracağını, diyabet, şişmanlık, dolaylı olarak kolesterol, kalp damar rahatsızlıkları ve hipertansiyona yol açacağını anlatan Koçoğlu, yine yeterli lif bulunmadığı için bağırsaklardaki zararlı maddelerin kısa sürede atılamayacağını belirtti. 

Koçoğlu, kanserojen maddelerin bağırsakta uzun süre kalarak, kanser riskini artırdığına, hemoroid ve safra taşı gibi rahatsızlıklara da yol açtığına dikkati çekti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız