SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hastalık Yayıyor, Taşınmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Doğa ve Hayvanları Sevenler Koruyanlar Derneği (DOHAKOD), Veteriner Hekimler Odasını ziyaret etti. Malatya Belediyesi Veteriner Müdürünün de bulunduğu ziyarette, Bulgurlu Köyü sınırları içerisinde yer alan ve yakın çevresinin yanı sıra sokak hayvanları sağlığını ciddi şekilde tehdit eden Çöp Toplama Merkezi ve korunmaya muhtaç sokak hayvanlarının toplanması, barınması ve mevcut hayvan barınağının genişletilmesi konuları tartışıldı.

Veteriner Hekimleri Odası başkanı Ertuğrul Özdemir, Malatya Belediyesi Veteriner Müdürü Sadık Özelçi, DOHAKOD başkanı Filiz Yenier ile birlikte oda, dernek yönetim kurulları ve üyelerinin de bulunduğu toplantıda ayrıca, son günlerde az da olsa uyuz hastalığının vakalarının görüldüğü ve bunun kaynağının da çöp toplama merkezinde sağlıksız olarak beslenen sokak hayvanlarının olduğu dernek başkanı Yenier tarafından dile getirildi.

Oda başkanı Özdemir de “Hayvanlardan insanlara geçebilecek hastalıkların sayısı oldukça fazla. Bu konuda çok dikkatli olmalıyız. Çöp toplama merkezi maalesef çağdaş bir kentte yakışmıyor ve kent içerisinde kalmış durumda. Öncelikle insanların sağlığı ile doğal ve ekolojik dengeyi bozuyor. Çöp toplama merkezinin bir an önce uzaklara taşınması ve standartlara uygun hale getirilmelidir.” diye konuştu.

Ziyarette Hayvan barınağının genişletilmesi, aşılama konuları, çocuklar öncelikli olmak üzere insanlara hayvan sevgisinin aşılanması konuları da gündeme geldi. Oda ve dernek yönetimleri olarak doğa ve hayvan konularında birlikte hareket etme kararı aldılar. Belediye Veteriner Müdürü Özelçi de “Malatya Belediyesi Veteriner Müdürlüğü olarak oda ve derneğin kamu yararı doğrultusundaki tüm çalışmaların destekçisi oluruz “ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız