SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hastalıklara Deva Meyve

A- A+ PAYLAŞ

İşte akciğer kanserinden baş ağrısına, nefes darlığından alerjiye bir çok hastalığın devası meyve...

“Keçiboynuzunu sevmem” diyorsan bu sayfayı okumadan geçmemelisin. Çünkü keçiboynuzunun akciğer kanserinden, ağrı kesmeye hatta alerjilere karşı bile koruyucu etkileri var.

Keçiboynuzu nedir?

Keçiboynuzu, Anadolu’da bazı yörelerde ‘harnup’ olarak da bilinir. Yeryüzünün en eski bitkilerinden olup anavatanı olarak Güney Anadolu, Suriye, Kıbrıs, Yunanistan, İspanya, Fas, Tunus, Cezayir, Filistin ve Libya bilinirken, ülkemizde Antalya, Mersin, Silifke, Datça dolaylarında doğal olarak yetişmektedir. Keçiboynuzu, yetişmeye başladığı ilk 15 yıl meyve vermeyen bir bitkidir. Meyveleri ilk başlarda yeşil renktedir. Olgunlaştıkça kahverengileşir ve tam olgunlaşınca da parlak kahverengi renk alır. Keçiboynuzunun en büyük özelliği nefes darlığına karşı oldukça etkili olmasıdır. Keçiboynuzunun nefes darlığına karşı etkili olan etkin maddesi hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmuyor. Bu etkin madde aynı zamanda bazı alerjik astım rahatsızlıklarında oldukça etkilidir. Keçiboynuzunun içerdiği gallik asit, insan sağlığı üzerinde çok yönlü özellikleri olan bir maddedir. Özelliklerinden bazıları;

*Ağrı kesici
*Alerjiye karşı
*Astıma karşı
*Bakteri yok edici
* Bronşite karşı
*Kansere karşı
*Karaciğeri toksinden arındırıcı
*Serbest radikalleri yok edici
*Bağışıklık sistemini güçlendirici
*Mikroplara karşı
*Antiseptik
* Kansere karşı koruyucu
*Nitrozamin yok edici
* Bronş genişletici
*Çocuk felcine karşı

Gallik asit çok yönlü bir maddedir. Bu maddenin belirtilen bu özelliklerini artıran ve takviye eden keçiboynuzunda bulunan promotor maddelerdir. Akciğer ödemine karşı keçiboynuzunun desteği oldukça önemlidir. Balgam söktürücü gücü ve astıma karşı olan tedavi edici gücü çok fazladır.

*Kalsiyum bakımından çok zengindir.
* İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir.
* Balgam söktürür, göğsü yumuşatır, bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına oldukça etkilidir.
*Yüksek ham selüloz etkisiyle bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir.
*Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir.
*Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler.
*Mideye kuvvet verir.
*Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır.
*Yüksek doğal şekerler, zengin mineraller (Özellikle çinko) ve vitaminler (A, B, B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır.
*Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yararlı etkileri bulunmaktadır.
* Kanın zehirli maddelerini temizler.
*İnsanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini yüzde 90 oranında önleme gücüne sahip olduğu söylenir.
*Kalbe faydalıdır, kalp çarpıntısını önler.
*İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız