SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hastane 5 Yıldız Konforunda"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:56:35
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’ya 5 yıldızlı otel konforunda yeni bir hastanenin kazandırıldığını söyledi.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık, bazı bölümleri hizmet vermeye başlayan yeni Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

Çalık, hastanenin acil ve yoğun bakım servislerinde inceleme yaparken, “Acil Servis’te 100 tane müşahede yatağı var. Mevcut hastanelerdeki müşahede yataklarının en az 3 katı kadar yatak sayısı var. Acili özellikle çok önemsiyoruz. Hastanın ilk yaptığı giriş, ilk geldiklerinde daha iyi bir ortamda müdahale edilmesi çok önemlidir” dedi.

Yeni Devlet Hastanesi Yöneticisi Vahap Boztepe, “Hastanemiz 640 olarak geçiyor. Ancak müşahede ve yoğun bakım yatakları bu sayıya dahil değildir. Müşahede ve yoğun bakım servislerindeki yatak sayısı ile hastanemizdeki yatak sayısı 840’ı buluyor. Acil servilerinde yaklaşık 100 personel çalışacak” diye konuştu.

Milletvekili Çalık, “Yeni Devlet Hastanesi’ndeki acil servis bile, Türkiye’deki en büyük özel hastanelerin önünde. Biz hastanemiz 5 yıldızlı olacak dedik ve 5 yıldızlı kaliteli ve otel görüntüsünde. Malatya sağlıkta sadece Türkiye’nin batısı ile değil, dünyanın batısı ve doğusu ile yarışacak duruma gelmiştir. Yeni Devlet Hastanesi’nin eğitim ve araştırma hastanesi olmasını gönülden arzu ediyoruz. En önemli sağlıktaki omurgamızı oluşturacak olan Devlet Hastanemiz hazır. Kamu-özel işbirliği ile 300 yataklı Kadın ve Çocuk Hastanemiz ile 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizi de yapacağız. Bu yatırımlarla birlikte 2023 hedefine koymuş olduğumuz Sağlık Başkenti Malatya’yı adım adım gerçekleştirmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Çalık, hastanenin tek kişilik hasta odalarında da incelemelerde bulundu.

Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Vahap Boztepe, “Sizlere teşekkür ediyoruz. Böyle bir hastaneyi Malatya’ya kazandırdığınız için. Tek kişilik hasta odalarımız 5 yıldızlı hastane konforunda” açıklamasını yaptı.

Çalık ise, “Biz hastanemiz 5 yıldızlı olacak derken zorlanıyorduk. Şimdi gördüğünüz gibi tek kişilik odalar, dolaplar, buzdolabı, televizyon, refakatçi yatağı, lavabosu, tuvaleti ve banyosu ile birlikte 5 yıldızlı otel konforunda bir hastanemiz oldu. Malatya’ya yakışır bir hastane oldu” ifadelerini kullandı.

DERNEK ZİYARETİ..

Bu arada Milletvekili Öznur Çalık, Gaziler Günü nedeniyle beraberindeki partililerle birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Bayram Akdemir’i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Bayram Akdemir, “Gazimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanının verilişinin 92. yılını kutladık. Kutlamayı Malatya’da gerçekten büyük bir coşku ile kutladık ve gururlandık. Malatya’da kapsamlı olarak Gaziler Günün kutladık” dedi.

Ziyarette konuşan Milletvekili Öznur Çalık, “Sizler bu vatan için canını seve seve yola çıkan insanlarsınız, bu topraklarda rahatlıkla yaşayabiliyorsak, bunun en büyük sebepleri şehitlerimiz ve sizlersiniz. Siz hem yurt içinde, hem de yurt dışında Türkiye’yi ve bizleri temsil ettiniz. Bizler adına, vatan için Allah yolunda, Allah için bu yola çıktınız. Nurlanmış olan şehitlerimizi rahmetle anıyorum, onurlanmış siz gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Çalık, Malatya’da gaziler için TOKİ tarafından yaptırılmakta olan konutlar içinde bir tören yapacaklarını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız