SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hastane Böyle Olacak

A- A+ PAYLAŞ

Şeker Fabrikası arazisi üzerinde TOKİ tarafından yapılması planlanan, 640 yatak olarak projelendirilmesine rağmen 800 kapasiteli olacağı ifade edilen hastanenin inşaat işini alan YDA İnşaat firmasının internet sitesinde yeralan tasarım, dış görünüm itibarıyla hastaneden çok alışveriş merkezine benzediği değerlendirmelerine yolaçtı.

Toplam yatak kapasitesi 978 olan Malatya Devlet ve Beydağı Devlet (eski SSK) Hastanelerinin bina ve arsalarının devri karşılığında TOKİ tarafından Şeker Fabrikası arazisinin bir bölümünde yaptırılması planlanan yeni hastanenin inşaat işini alan firmanın, şantiyesini bu ay içerisinde kurması bekleniyor.

Ayrıca, yeni hastanenin 640 yataklı olarak planlanması, buna karşılık faaliyetleri sona erdirilecek olan iki kamu hastanesinin toplam yatak sayısının ancak 3’te 2’sine sahip olması eleştirilince, proje “640 yatak (800 kapasiteli)” diye lanse edilmeye başlanmıştı.

Ankara’da 26 Ekim 2009’da yapılan ihalede, yaklaşık 130 milyon 998 bin liralık maliyet hesabı yapılan hastane için 12 müteahhit firma teklif vermiş, 80 milyon 170 bin lira ile en düşük teklifin YDA İnşaat’tan geldiği açıklanmış, daha sonra bu firmayla sözleşme yapılmıştı.

AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, inşa edilecek olan hastane için 2010 yılı ödeneğinin 7.5 milyon lira olduğunu bildirmişti.

Ölmeztoprak, Toplu Konut İdaresine hastane inşa edilecek alanın zemin etüdünün ve ruhsata esas projelerinin onaya sunulduğunu ve onay sürecinin ardından uygulama projelerine başlanılacağını ve şantiye mobilizasyon çalışmalarına ise Mart ayında startının verileceğini belirtmişti.

98 bin 500 metrekarelik alanda 640 Yataklı (800 Kişi Kapasiteli) Hastane ve 2 Adet Büfe İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı yapım işini kapsayan ihalenin şartnamesine göre, işin 1200 takvim gününde tamamlanması gerekiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız