SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hastane İnşaatında Düşen Genç İşçi Öldü

0
Güncellendi - 2018-09-22 19:22:33
Hastane İnşaatında Düşen Genç İşçi Öldü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin inşaatında asansör boşluğuna düşen 20 yaşındaki işçi hayatını kaybetti.

Olay, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil girişinin yanında inşaatı devam eden Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde meydana geldi.  6. kattan asansör boşluğuna düşen 20 yaşındaki Ferhat Karabulut, ağır yaralandı.

Hemen acil servise götürülen genç işçi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Şanlıurfalı olan Ferhat Karabulut’un ölümü ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Burhan Karaduman - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Mehmet (3 yıl önce)
    Beraber Büyüdük aynı Mahallede Kardeşim Gibiydi Allah Rahmet Eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (5 yıl önce)
    Kırk yıllık inşaatçıyım işçi sağlığı ve iş güvenliğinden sorumlu beyzadeler siz ne işe yarasınız?.İşten anlamayan bir yakını tarafından diplomalı atanmış efendiler.Bu gencin vebali bence sizin boynunuza daha çok biner..O asansör boşluğu neden boş?karkası ile birlikte hem asansör boşluğuna hemde dış iskeleti ile birlikte bina her yükseldikçe iskeleside kurulsa bu ölümlü kazalar vallahi hiç yaşanmaz..İskelenin dışına koruyucu çelik tel döşense belki firmanın biraz karı düşer ama şu garibanlar düşüp ölmezler..Kırk derece güneş altında plastik baret takan oldumu?..Yüksekten atmayın be..Biride kendinize ip bağlatıp çalışın diyormuş ne ipi la?Çayırda merkepmi bağlıyorsunuz..Şaka bir yana sağa sola takılan o ip yüzünden düşer ölürsünüz...Her taraf demir,kalas,çivi,tahta dolu..Ha birde aç gözlü firmacıklar adına bomlu iskele dedikleri işgüzarların tercihi bir halat ve iki civata ile bir yığın insanı bindirip aşağı sarkıttıkları ilkel tabut her yıl yüzlerce can alıyor.Kimin umurunda.Bunların ağzı var dili yok.Daire fiyatlar üçe beşe katlar.Malzemesi doları uçar gider lakin şu garibanlar geçen yıl beş kuruşa iş yaparken bu yıl üç kuruşa düşürülür..Dedim ya ağzı var dili yok.Efendim kriz olmuşta alım satım durmumuş...Gidin arkadaşlar inşaatlardan uzak durun çöp,kağıt toplayın.İnşaat işleri boştur,boş.Gidin köyünüzde davar güdün en azından iş çıkarayım derken canlarınız yitmesin...
    0
    0
    Yanıtla
  • MalatyaPlatformu. (5 yıl önce)
    #3.havalimanıemekcileriişcileriyanlızdeğildir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sesini çıkaran hakkını arayan terörist ilan ediliyor artık bu ülkede ne yazık ki
    0
    0
    Yanıtla
  • #Başaramayacaksınızzzz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan caner (5 yıl önce)
    Devletin işi böyleyse özel sektöre. Kizmayin
    0
    0
    Yanıtla
  • BARAN (5 yıl önce)
    Yüzde doksan inşaatlarda işçiler iş güvenliği kurallarına uymuyor.Allah için kaç tane baretle, fosforlu yelekle, çelik burunlu ayakkabı ile çalışan işçi gördünüz?Hepsi girişte asılı vaziyette bekliyor.İskelede bile kemer takılmıyor.Yani çalışan bir kere canını hiçe sayiyor.Bu kazada büyük ihtimal ile asansör boşluğunun kapalı olmamasından kaynaklı Rabbim rahmet eylesin, firma çok güçlü para ile herşey kapanır gider.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet demirhan (5 yıl önce)
    işçi güvenliği şart. Yaralanan ve ölen işçinin yakını yüklenici firmaya mütaahite her türlü tazminat davasında haklıdır bunu unutmayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Raif (5 yıl önce)
    Çok yazık, 20 yaşındaki genç bir kardeşimiz yine ihmal, eğitimsizlik sonucunda hayatını kaybetti.Yakınlarına sabırlar diliyorum.Maalesef iş kazalarında dünya ligini bırakmaya niyetimiz yok. İşveren özel sektör İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimini adam gibi yapmıyorsa devlet ta İlkokuldan, Orta okuldan ve Lisede mutlaka bu eğitimi tüm vatandaşlara vermelidir. Hayatta belki kendisine hiç gerekmeyen bir sürü eğitim verilirken ders müfredatlarında niçin İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verilmez (!)
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)
    Allah Rahmet Eylesin. Ailesine sabırlar versin.. 6331 sayılı yasa ile getirilen işçi sağlığı ve iş güvenliği kriterlerinin kamu da bile ertelene ertelene unutturulduğu bir dönemde binlerce iş kazasında ölüm, yaralanma ve sakat kalmalar haberden öteye geçmiyor. ha bir günah keçisi seçilir o da iş güvenlik uzmanıdır. başkasının kusuru olmasınlarla iş hayatımız devam eder gider. özellikle işverenler tedbiri göstermelik alıp, işçimiz göstermelik uyarsa devlet denetimini yapmazsa ne yapsın iş güvenlik uzmanı...
    0
    0
    Yanıtla