SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hastane İnşaatında İnceleme

A- A+ PAYLAŞ

İnşaatı devam eden 640 yataklı hastanenin 2013 yılında bitirileceği öğrenildi. Şu ana kadar bütün projenin yüzde 19'u, kaba inşaatının ise yüzde 50'si tamamlanan hastane inşaatında, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İl Sağlık Müdürü Hacı Bayram Zengin, Devlet Hastanesi Başhekimi Vahap Boztepe, AKP İl başkanı Bülent Tüfenkçi ve partililer inceleme yaparak müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldılar. 
Yeni yapılan hastane ile ilgili bilgi aktaran Malatya Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin ise, kaba inşaatın yüzde 50'sinin bir yıl dahi olmadan tamamlandığını ifade etti. 
AKP İl başkanı Bülent Tüfenkçi ise "Malatya'ya ne yaptınız diye soranlara, sadece bir örneğini burada gösteriyoruz. Yolun kenarında sağa dönüp bakarlarsa, inşaatın nasıl hızla ilerlediğini görürler" diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti. 
AKP  Malatya Milletvekili ve 24.dönem milletvikili adayı Öznur Çalık ise 640 yataklı ve 800 yatak kapasiteli hastane inşaatının hızla ilerlediğini ifade edip, gerektiğinde kapasitenin bin 300'e kadar çıkarılabileceğini vurguladı. En iyi sağlık hizmeti veren 12. il durumunda olan Malatya'nın yeni hastane ile birlikte ilk 5'e girebileceklerini bildiren Çalık, Malatya'nın sağlık merkezi durumuna geleceğini söyledi. 
Hastanenin tam teşekküllü sağlık merkezi olacağına dikkat çeken Çalık, "Hastane binası bittikten sonra Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılacak. Bu da bitince burası sağlık kompleksi haline getirilmiş olacaktır. Ayrıca buraya çocuk hastanesi de kurulabilir mi diye de bir çalışma yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
"Biz bu hastaneyi yaparken, 2 hastane gitsin bir hastane yapılsın olgusu bizde asla oluşmadı. Bu hastane kurulurken, bu iki hastaneden bir tanesini de hiç olmazsa devamını arzu ediyoruz. Bunu sağlık bakanımız ve diğer yetkililerle de paylaştık" diyen Çalık, hastane inşaatının 2012 yılı sonunda tamamlanacağını ve 2013'te ise hizmete açacaklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız