SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hastane Kan Bedeli Alamaz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:59:35
A- A+ PAYLAŞ

Kızılay Güney Batı Anadolu Malatya Bölge Müdürü Doktor Osman Özgül (Fotoğrafta beyaz önlüklü), bölgenin kan ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. 

Kızılay Güney Batı Anadolu Malatya Bölge Müdürlüğü’nde, Kızılay Bölge Müdürlüğü ile Kızılay Derneği Malatya Şubesi yöneticilerinin katılımı ile basın açıklaması yapılarak, Kızılay’ın faaliyetleri hakkında aktarıldı. Kızılay Derneği Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın yaptığı konuşmada, son iki yılda 13 bin ihtiyaç sahiplerine kıyafet verildiğini belirterek, “Kızılay Güney Batı Anadolu Malatya Bölge Müdürlüğü olarak, Malatya, Elazığ ve Adıyaman bölgesinin kan ihtiyacı karşılanıyor” dedi.

Toplantıda, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kan Bankası tarafından tıp merkezinde yatan ve ameliyat olan hastalar için gereken kanın hasta yakınlarına baskıcı tutumla istendiği iddiası soruldu.

Kızılay Güney Batı Anadolu Malatya Bölge Müdürü Doktor Osman Özgül, “Kanunun maddesinde, kan bağışı ücretsiz ve gönüllü olarak bağışlanır. Herhangi bir kurum, sizi zorluyorsa, çıkmaza sürüklüyorsa, kan bağışçısı bulunması yönünde baskı yapıyorsa, bu kanuna muhalefet ediliyor demektir. Bize bağlı bulunan hastanelerin yüzde 98 kan ihtiyacını karşılıyoruz. İlimizde kan ihtiyaçlarının tamamını karşılayamadığımız hastanelerden bir tanesi İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi. Araştırma Hastanesi, kanun kapsamında kan alma yetkisine sahiptir. Bu konuda kendileri de kan toplamaktadır. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi il ilgili soruları üniversite yönetimine iletmeniz gerekiyor. Kan alma konusunda sorun varsa, hastane yönetimi ve hasta hakları birimi ile iletişime geçilebilir” şeklinde konuştu.

Umut Yalçın ise, hastanelerin kan bedeli alamayacağını hatırlatarak, “Kan bedeli isteyen hastane olursa, bunun faturası istenilmeli. Hasta yakınları bu konuda şikayetlerini Sağlık Bakanlığı’na yapabilir. Zaten hastanelerde kan parasını SGK karşılıyor” dedi.

Kızılay Derneği Malatya Şubesi İl Yardım Mesul Müdürü Sefa Yaşar da, ilk yardım eğitimleri konusunda bilgi vererek, “Bin 600 kişiye ilk yardım eğitimi verdik. 2 bin kişiye de Kızılay sertifikalı verdik. Halk eğitimi ve okullarda da ücretsiz eğitim veriyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız