SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hastane Önünde Çorba Çeşmesi..

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:12:02
Hastane Önünde Çorba Çeşmesi..
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Devlet Hastanesi önünde kurulan çorba çeşmesinde hafta içi her gün bin kişiye sıcak çorba ikramı yapılıyor. 

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Yeni Devlet Hastanesi Poliklinikler önüne kurulan İkram çeşmesinde sıcak çorba sabah hafta içi 7.00’de başlayacak. Çeşmenin hizmete başlaması nedeniyle ilk çorba ikramını Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven, Devlet Hastanesi Başhekimi Erhan Berk yaptı. Yapılan ikram törenine Yeşilyurt Belediye Başkan yardımcıları, Birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Belediyecilik anlamında yeni bir projeye daha imza attı. Yeşilyurt ilçe sınırlarında bulunan Yeni Malatya Devlet Hastanesi Poliklinikleri önüne kurulan çeşme ile artık hastalara ve hasta yakınlarına çorba ikram edilecek. Hafta içi her sabah saat 07.00'de başlayacak çorba ikramı, belirli bir sıcaklıkta muhafaza ediliyor. Çorbalar, vatandaşlara içilebilecek sıcaklıkta bardaklar ile Belediye personeli tarafından ikram ediliyor. Her gün bin kişiye çorba ikram eden Yeşilyurt Belediyesi çorba bitinceye kadar ikramın devam edeceğini belirtti.

Açılışta konuşan Başkan Polat, "Belediyecilik aslında yeni dönemle birlikte sosyal ve kültürel alanda çok daha hızlı ve yoğun bir çalışmayı gerektiriyor. Yeşilyurt Belediyesi olarak bölgemiz içinde adım atmadığımız bir nokta, kapısını çalmadığımız bir ev, elini tutmadığımız bir hemşehrimiz kalmayacaktır. Bütün hemşehrilerimizle her noktada beraber olacağız” dedi.

“ONLAR YEMEK YEMEYİ DÜŞÜNECEK BİR DURUMDA DEĞİL”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, ikramın aslında en doğru noktasının hasta ve hasta yakınlarına yapılan ikram olduğunu belirterek, “Çünkü hasta ve hasta yakınları maddiyatın çok ötesinde ayrı sıkıntıları ve dertleri var. Onlar yemek yemeyi düşünecek bir durumda değildir. Çünkü tek düşünceleri, tek dertleri hastalardır. Biz sabahları hasta yakını kardeşlerimize hastaneye gelirken karınca kararınca bir tas çorba nasıl ikram edebiliriz algısıyla hareket ederek, bu projeyi gerçekleştirdik. Malatya’mıza hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven ise, Yeşilyurt Belediyesi’nin Sosyal Belediyecilik alanında çok güzel işler yaptığını belirterek “Bu ikram çeşmesi de bunlardan bir tanesidir. Belediye başkanımız Haci Uğur Polat ve çalışma arkadaşlarına teşekür ediyor başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Bin kişilik çorba dağıtımı kapasitesi ve yüz dereceye kadar sıcak kalabilme özelliğine sahip olan Çorba çeşmesi, Yeşilyurt Belediyesi tarafından görevlendirilen iki personel tarafından hafta içi her gün hizmet verecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız