SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hastane Orada Devam Etmeli.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:01:17
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, mevcut iki hastanenin kapatılarak yerine yeni hastanenin hizmete konulmasının bir takım sıkıntıları da beraberinde yerine getireceğini söyleyerek, mevcut devlet hastanesi yerine yeni hastanenin inşa edilmesi gerektiğini bildirdi. 

Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, sendika binasında düzenlediği basın toplantısın da, “Bilindiği üzere ilimizde 2.basamak sağlık hizmetleri Malatya Devlet Hastanesinde verilmektedir. Ayrıca Beydağı Devlet Hastanesinin de birleştirme neticesinde Malatya Devlet Hastanesi Beydağı Kampüsünde de hizmetine devam etmesi Malatyalı vatandaşlarımız için büyük bir kazançtır. Bu iki hastanenin ilimizin her iki ucunda hizmet vermesi de ulaşım ve müdahalelerde çabukluk açısından da büyük önem arz etmektedir. Ancak Bakanlığımızın girişimleri neticesinde bu iki hastane binasının TOKİ’ye devredilerek yerine yine TOKİ’ye çevreyolu İstasyon virajı mevkii, şeker fabrikası yanına 860 yatak kapasiteli devlet hastanesi yaptırıldığı ve bu hastanenin de basından izlediğimiz kadarıyla 2013 yılı başında hizmete açılacağı bilgisine sahibiz” dedi.

Bingöl şunları söyledi, “Bakanlığımızın ilimize kazandırdığı bu hastane biz Malatyalılar açısından taktire şayandır. Ancak bizim temennimiz ve beklentilerimiz yeni yapılan bu hastanenin ilimize bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi hüviyetiyle teslim edilmesi yönündedir. Ayrıca beklentilerimiz ve ümitlerimiz Malatyalı hemşerilerimize armağan edilecek bu Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında şu anki devlet Hastanesi otoparkının bulunduğu 10 dönümlük boş olan arazi üzerine yenilenecek binası ile birlikte acil hizmetinin de sunulabileceği tam kapsamlı poliklinik hizmetinin verileceği bir Devlet Hastanesi yaptırılarak Devlet Hastanesi hizmetinin yürütmesi yönündedir. Malatya’mıza ve Malatyalı hemşerilerimize yakışan budur. İki hastanenin kapatılıp yerine Çevreyolunda yeni yapılan tek hastanede hizmet verilmesiyle birtakım sıkıntılar yaşanacağını düşünüyoruz. Şöyleki; Malatya Devlet Hastanesi merkez hizmet binası çevresinde bulunan yaklaşık 200-250 bin civarında nüfusa hizmet vermektedir. Günlük yaklaşık 5 bin civarında poliklinik muayenesi gerçekleştirilmektedir. Günlük acil hizmetlerde 40-50 civarında Ambulans vaka girişi yapılmaktadır. Kısaca her hastayla birlikte 1 veya 2 refakatçi geldiği düşünüldüğünde hastaneye günlük 10-15 bin kişi gelmektedir. Buranın Kapatılarak yeni hastaneye yönlendirildiği düşünüldüğünde günlük 10-15 bin kişi yaklaşık 7 Km uzakta bir yere gitmek zorunda kalınacaktır. Bu da hem insanlarımızı sıkıntıya sokacak hemde zaten ağır işleyen Malatya trafiğini olumsuz etkileyecektir. Kısaca ilimiz için büyük sıkıntılara neden olacaktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız