SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hastane 'Servis Dışı'!..

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi binası, depreme karşı güçlendirme gereği nedeniyle bir süre hizmet dışı bırakılıyor.

Yeşilyurtlu olan Çalık Holding'in yönetim kurulu başkanı Ahmet Çalık'ın dedesi adına, aile tarafından yaptırılan, ilçenin Gedik mevkiindeki hastanenin "depreme karşı güçlendirilmesi gerektiği"nin ortaya çıkması ve 2 Nisan'dan itibaren 3 ay süreyle hizmet dışı bırakılmasına ilişkin olarak Başhekim Dr. Talip Baştürk, şu açıklamayı yaptı:

"Hastahanemizin ilgili deprem yönetmeliğine göre, zemin etüdü ve proje örneklendirmesi yapılmış olup, yapılan projede Hastahanemizin depreme karşı güçlendirilmesi gerektiği sonucu çıkmıştır.

Konu ile ilgili gerekli ihale yapılmış olup, deprem güçlendirme inşaatıyla ilgili iş ve işlemler 2 Nisan 2007'de başlayacaktır. Bu çalışma düşünüldüğünde oldukça kapsamlı bir çalışmadır. Söz konusu çalışma hastahanemizin ölçeği düşünüldüğünde genelini ciddi şekilde etkileyecek bir çalışmadır.

Söz konusu inşaat nedeniyle sayın Valimiz H.İbrahim Daşöz'ün talimatıyla Yeşilyurt Kaymakamlığında, Sağlık Müdürü Sezai Demirel'in başkanlığında Yeşilyurt Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Tuncer ve Suat Çoban, Gündüzbey Belediye Başkanı Hüseyin Selçuk, Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastahanesi Başhekimi Op.Dr. A.Talip Baştürk, Başhekim Yardımcısı Op.Dr. Çağatay Gürkök katılımlarıyla kurul toplantısı yapılmış olup, Kurulun aldığı karar gereğince Hastahanemizin 3 ay süresince ayakta hasta,yatan hasta, ameliyat ve acil bölümlerinin yapılacak inşaat nedeniyle geçici olarak hizmet veremeyeceği, acil bölümü ve 112 ambulans hizmetlerinin Yeşilyurt Merkez Sağlık Ocağı giriş katında verileceği, ilgili personellerimizde 3 ay süresince Merkez Devlet Hastahanelerine , ilçe genelinde görevlendirilmesi oy birliği ile karar alınmıştır.

Hastahanemizin vatandaşlarımıza daha etkili ve verimli hizmet için yapılacak deprem güçlendirme inşaatı nedeniyle vatandaşlarımızdan özür dileyerek halkımıza duyurulmasını.."

ÇALIK GRUBU YAPTIRMIŞTI..
Çalık Grubu tarafından yaptırılan hastanenin inşaatına 1990 yılında başlanmış, 1992 yılında bitirilmişti. 4 ve 3 katlı iki bloktan oluşan hastane, Mayıs 1994'de Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokolla 50 yataklı Devlet Hastanesi olarak tescil edilmiş, bir süre sonra da hizmete girmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız