SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Hasarlı Hastane İçin Tadilat İhalesi

0
Güncellendi - 2020-04-13 03:29:10
Deprem Hasarlı Hastane İçin Tadilat İhalesi
A- A+ PAYLAŞ

Sivrice merkezli Elazığ – Malatya depreminde hasar gören Pütürge Devlet Hastanesi’nin onarımı için “Deprem tadilatı” ihalesi düzenlendi.

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen ihale ilanına göre, hastanenin depremden zarar gören binasının yanı sıra, hasar görerek çalışamaz duruma gelen asansörünün ve elektrik sisteminin onarılması öngörülüyor.

 İhale teknik şartnamesine göre, “İnşaat+Makine+Elektrik ve Çevre Tanzimi” olarak tanımlanan iş kapsamında, Pütürge Devlet Hastanesi binasının iç ara duvarları çatladı ve bu çatlakların özel malzeme ile doldurulması ve alçı çekilerek aslına uygun bir şekilde boyasının itina ile yapılması isteniyor.

İhale kapsamındaki yapılacak işlerden birisi de, depremde hasar gören ve çalışamaz haldeki 5 duraklı asansörün onarılması ve çalışır hale getirilmesi olarak gösterildi.

Depremde hastane binasındaki odaların camları da zarar gördü. İhale kapsamında yapılacak işlerden biri de zarar gören pencerelerin camlarının yenilenmesi olduğu, ayrıca hastanenin su deposunun da değiştirileceği kaydedildi.

Hastahanenin depremden dolayı dökülen tüm katlardaki asansör alınlarının ilerde olacak depreme dayanıklı malzeme ile kaplanmasının yapılacağı iş kapsamında, hastanenin çevre düzenlemesi de yapılacak.

İhale 14 Nisan’da

İhale ilanında, teklif vermek için son tarihin 14 Nisan 2020 olduğu, tekliflerin, elektronik ortamda e-teklif olarak verilmesi gerektiği belirtildi. Teklifler, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki ilgili birim tarafından değerlendirilecek.

Güer HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Cemşit (3 yıl önce)
    Yapan hainlik ederse, kontrol eden hainlik ederse, teslim alan resmi görevli hainlik ederse böyle oluyor. Kamu binalarının tamamına yakını aynı durumda. He vicdan var ne de kanunları uygulayan! En önemlisi geriye dönük hesap soran da yok. Devletin malı deniz, ölen ölür kalan sağlar bizimdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Hiç kimse sormaz mı acaba!... Bu hastane daha sıfırdan yapılalı kaç yıl oldu ki çatlıyor deprem hasarlı olabiliyor.Pütürge de yapılan binalar neden hep hasarlı olur ? Bunu denetleyen kurumlar yok mu?
    0
    0
    Yanıtla