SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hastane Yanına Cami Onayı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:34:19
Hastane Yanına Cami Onayı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı çalışmalarını, yaptığı 4. oturumla tamamladı. Meclis Başkanvekili Hasan Göğüs başkanlığında toplanan meclis, gündemde yer alan ve imardan oluşan 11 maddeyi, İmar Komisyonunun raporu doğrultusunda görüşerek karara bağladı.

11 maddenin kabul, 1 maddenin reddedildiği gündem maddeleri şöyle:

Çöşnük Mahallesi 1026 ada 190 nolu parselin cephe yolunun değiştirilmesi talebi uygun görüldü. 

Mevcut planda ayrık ikiz nizam 4 kat olan Uçbağlar Mahallesi 4486 ada 3,4,7,8 parselin blok nizam 6 kata, mevcut planda ikiz nizam 5 kat olan aynı mahalle ve aynı adada olan 5 ve 6 parselin 7 kata çıkarılması talebi uygun görüldü.

İnönü Mahallesi 5498 ada 3,4,7 ve 8 nolu parsellerde (Ramada Altın Kayısı Oteli ile Devlet Hastanesi arası) cami yapılması amacıyla dini tesis alanı fonksiyonu verilmesi kabul edildi.

Ek yoğunluk talebine onay

Bostanbaşı Mahallesi 303 ada 2 nolu parseldeki yoğunluğun 295 ada 1 parselde kullanması (Ek yoğunluk) talebi de uygun görüldü.

İkizce Mahallesi 125 ada 8 nolu parsele plan notunun eklenmesi, Bostanbaşı Mahallesi 241 ada 1 No’lu parsel ile Tecde Mahallesi 5673  No’lu parsellere trafo tesis alanı tahsisi maddeleri de ayrı ayrı oylanarak uygun görüldü.

Mevcut planda konut+ticaret alanı olan Karakavak Mahallesi 5545 ada 3 nolu parsele (Dünya Göz Hastanesi) “Özel Sağlık Tesis Alanı” fonksiyonunun verilmesi maddesi uygun görüldü.

Mevcut planda Gelişme Konut Alanı olan Arapgir ilçesi Yenice Mahallesi 1 ve 2 nolu parsellere “Küitür Tesis Alanı” fonksiyonu verilmesi de uygun görüldü.

Mevcut planda resmi kurum ve sosyal tesis alanı olan Doğanşehir ilçesi Karşıyaka Mahallesi 114 ada 68 nolu parselde resmi kurum alanına (Belediye Hizmet Alanı) “Yurt Alanı”fonksiyonu verilmesi maddesi de uygun görüldü.

Plansız alanda kalan Topsöğüt Mahallesi Turgut Özal Mahallesi 190 ada 1 nolu parsele akaryakıt+LPG istasyonu fonksiyonu verilmesi talebi  ise şehircilik ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle reddildi.

Gündemin son maddesi olan Çöşnük Mahallesi 4140 ada 1 parsel ile 4141 ada 1 nolu parsellerin birleştirilmesi maddesi de uygun görüldü.

Kasım Ayı Meclis çalışmaları bir sonraki toplantının 9 Aralık günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız