SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hastane Yerine Erdoğan Parkı..'

A- A+ PAYLAŞ

ESOB Başkanı Şevket Keskin tarafından Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 14 Kasım Cumartesi günü Malatya'ya yaptığı ziyaret esnasında iletildiği belirtilen dosyada, Malatya'ya yeni bir devlet hastanesi yapılması projesine teşekkür edilerek, hastanenin yapılacağı yer konusundaki sakınca iddiaları dile getirildi.

Keskin, Başbakan Erdoğan'a sunduğu dosyada, "Sayın Başbakanım, hükümetinizin büyük destekleri ile Malatya'da ihtiyaç duyulan yeni bir devlet hastanesi projesi tamamlanarak ihale edilmiştir. Böyle bir projenin Malatya'ya kazandırılmasında emeği olan Siz Başbakanımıza, hükümetimizin değerli bakanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Ancak, Devlet Hastanesi'nin yapılmasına karar verilen yer konusunda büyük bir sıkıntı yaşanmaktadır" denildi.

Dosyada şu ifadeler yer aldı:

"1-Devlet Hastanesi'nin yapılacağı Şeker Fabrikası alanı, kent içinde bulunan nadir yeşil alan olabilecek bir konumdadır. Burası hastane projesi ile tamamen betonlaşacak. Nüfusu her geçen gün artan Malatya'da böylesine elmas değerindeki bir alanın betonlaşması, çağdaş şehircilik anlayışına terstir.
2-Malatya Şeker Fabrikası'nın alanı bugünkü doku yok edilmeden, Malatya Belediye Meclisi'nin almış olduğu bir kararla ismi Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı olarak konan modern bir park olarak düzenlenmelidir. Bu alanda sportif, sosyal ve kültürel tesisler yapılarak, Doğu Anadolu Bölgesi'nde de modern park vatandaşlarımızın ve gençlerimizin imkanına sunulmalıdır.
3-Malatya'nın acilen yeni alt merkezlere ihtiyacı vardır. Şehir merkezi sıkışıp, kalmış ve yeni alt merkezlerin kurulması için cazip yönlendirmelere ihtiyaç vardır. İşte Devlet Hastanesi projesi, Malatya'da kurulacak yeni bir alt merkezin çekim noktası olabilir. Malatya şehir merkezi Batı'ya doğru gelişme sağlamaktadır. Yeni
yapıların büyük bir bölümü kentin Batı girişine kaydırılmıştır. 1.2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi, Havaalanı, Küçük Sanayi Sitesi, Sivas, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Kahramanmaraş, Kayseri yol güzergahları şehrin Batısı'nda bulunmaktadır. Yeni yapılacak hastane için Beylerderesi mevkiinde yapılmakta olan viyadüğün hemen yanında İl Özel İdaresi'ne ait 100 dönümden fazla arsa mevcuttur. Yeni hastanenin Batı bölgesine yapılması şehrin gelişme istikametine katkı sağlayacaktır. Şehrin Batı'sında Devlet Hastanesi, Doğu'sunda ise, Turgut Özal Tıp Merkezi vatandaşlarımıza trafik ve günlük şehir stresinden uzak bir şekilde hizmet sunacaktır. Malatya'ya böyle bir iyilik yapanlar, asla unutulmayacaktır.
4- Devlet Hastanesi Şeker Fabrikası alanına yapıldığı takdirde, Malatya kent trafiği sorunu daha da büyüyecektir. Halen çevre yolu olmayan Malatya'da trafik yoğunluğun olduğu mevcut ana yolun kenarına 850 yataklı kentin tek devlet hastanesinin yapılacak olması, kentte yaşanmakta olan trafik sorununu daha da
büyütecektir.
5-Devlet Hastanesi gibi önemli toplumsal-sosyal projeler planlanırken, bir kentin en az 100 yılının düşünülmesi gerektiğine inanıyoruz. Mastır Planı bile olmayan kentin ana noktasına, bugün 850 yataklı bir hastanenin yapılacak olması, şehircilik planlarına da terstir. Mevcut 2 hastane zamanında yapılırken, kentin en ücra köşeleriydi. Bugün ise kentin içinde kaldılar. Ancak ne yazık ki, mevcut yeni hastane projesi de getirilip kentin ana göbeğine konuluyor. Çarpık şehirleşmenin önlenmesinin yüksek sesle konuşulduğu bir dönemde Malatya çarpık şehirleşmeye teşvik ediliyor.
6-Malatya'da ki hastane projesi için seçilecek yer konusu, bir an önce seçmenlerine proje göstermek isteyerek 5 yıllık şehircilik planlaması yapan milletvekillerine değil, Mimar; Şehircilik ve İnşaat Mühendislerinden oluşan bir heyet tarafından belirlenmelidir. Sayın Başbakanım, Yeni Devlet Hastanesi'nin Şeker Fabrikası arazisine yapılması durumunda, Malatya'ya şehircilik adına büyük bir zarar verilecektir.

Böylesine önemli büyük projenin Malatya için alt merkez olabilecek başka bir noktaya yapılması hususunda vereceğiniz destek, Malatya'nın geleceği için önemli bir hizmet olacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız