SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hastane Yerleri TOKİ'ye'

A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin "Nöbetçi Milletvekili" Ömer Faruk Öz'dü. Parti binasında basın toplantısı yapan Öz, TOKİ'den hastanelere, staddan havaalanına kadar çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

Parti il başkanı Ahmet Çakır'ın da hazır bulunduğu toplantıda, Öz'ün yaptığı açıklamalara ilişkin olarak sekreteryasından yayınlanan bülten şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, TOKİ konutlarında yaşanan sıkıntının çözümü adına geçen hafta içerisinde diğer milletvekilleri ile birlikte Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar’ı ziyaret ettiklerini, yaşanan sıkıntıları kendisine aktardıklarını kaydetti. TOKİ Başkanı Bayraktar’ı Malatya’ya davet ettiklerini dile getiren Öz, “TOKİ’de yaşanan bir sıkıntı vardı. TOKİ evleri ile ilgili bu hafta içerisinde biz milletvekilleri arkadaşlarla birlikte TOKİ başkanımıza gittik. Oradaki sıkıntıları anlattık. TOKİ Başkanımız da önümüzdeki 15–20 gün içerisinde en geç Haziranın ilk haftası gibi Malatya’ya gelecek. Sıkıntıları yerinde görecek ve bu sıkıntıların giderilmesi için elinden geleni yapacak” dedi.

“HASTANEYİ TOKİ’NİN YAPMASINI İSTİYORUZ”

AK Parti’nin “Nöbetçi Vekil” uygulaması kapsamında Cumartesi günü vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Öz, basın mensuplarına Malatya ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Şeker Fabrikası alanına hastane yapılması konusunda da değerlendirmelerde bulunan Öz, hastane yapımının TOKİ tarafından gerçekleştirilmesini istediklerini aktardı. Malatya’daki mevcut hastane yerlerinin TOKİ’ye verilmesi, bunun karşılığında TOKİ’nin de Şeker Fabrikası alanındaki hastaneyi Malatya’ya yakışır bir şekilde yapmasını talep ettiklerini ifade eden Öz, TOKİ Başkanı Bayraktar’ın ziyaretinde tüm bu konuların ele alınacağını belirtti.

“STADYUM KONUSU DA AKTARILACAK”

Öz, TOKİ Başkanı Bayraktar’a aktarılacak hususlar arasında, kente yapımı planlanan stadyum konusunun da bulunduğunu vurguladı. Öz, şunları kaydetti:

“Bir diğeri de malum stadyumla ilgili konu. Artık stadyum şehrin merkezinde kaldı. Yeni bir stadyuma ihtiyaç var. Bu yeni stadyum yapılacak yerin tespiti, mevcut stadyumun yerinin ne olarak değerlendirileceği ve Şeker Fabrikası’nın içerisinde 65 dönüm olarak ayrılan spor alanının, kapalı spor salonu olarak yapılması konusunda TOKİ Başkanı’mızın incelemeleri olacak. Daha önce sayın Başbakanımızın bir talimatı vardı. TOKİ stat yapmıyor ama sayın başbakanımız Malatya için böyle bir uygulama yapılmasını söylemişti. Bu hafta yapmış olduğumuz ziyarette bu konuyu aktardık. Sayın Başkanı’mız ‘yerinde görsek daha iyi olur’ dedi. Biz de davet ettik kendisini. Sağ olsunlar kendileri de bizleri kırmadı. İnşallah hem stadyumun nereye ne şekilde yapılacağının prosedürünün tamamlanması, hem de Şeker Fabrikası alanına kapalı spor salonu, yüzme havuzu gibi tesisler ve hastane yapılması konularını görüşmek üzere sayın TOKİ başkanımız Malatya’ya gelecek.”

TOKİ’DEN HASTANE TALEPLERİ

Sağlık Bakanlığı ile TOKİ arasında yapılan protokole dikkat çeken Öz, genelde devlet hastanelerinin Türkiye’nin her yerinde merkezde çok kıymetli araziler üzerine yapıldığını ancak süreç içerisinde hastanelerin şehri boğar noktaya ulaştığını belirtti. Yapılan anlaşmalar neticesinde merkezi yerlerdeki hastane yerlerinin TOKİ tarafından alındığını, bunun karşılığında Sağlık Bakanlığı’nın gösterdiği noktalarda TOKİ tarafından hastane yapıldığını ifade eden Öz, Malatya’da da benzeri uygulamanın yapılacağını dile getirdi. Öz, şöyle konuştu: “TOKİ bu işin müteahhitliğini yapmış olacak. Şeker arazisinde yapılacak hastaneyi biz TOKİ’ye yaptırmak istiyoruz. TOKİ’ye bunun karşılığında devlet hastanelerimizin yerlerinin verilmesi noktasında Sağlık Bakanlığımız görüşme yapacak. Şu anda Beydağı Devlet Hastanesi ve Malatya Devlet Hastanesi’nin yerinin TOKİ’ye verilmesi, bunun karşılığında da TOKİ’den 850 yataklı modern bir eğitim hastanesi ve yanına da Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hastanesi yapılmasını talep edeceğiz. Görüşmelerimiz bu noktadadır.”

“SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ TOKİ’YE TAŞINABİLİR”

Öz, bunun yanı sıra, kentte bir an önce hayata geçirilmesi gereken Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin, Şeker Fabrikası alanındaki kalıcı mekanı oluşturuluncaya kadar, merkezdeki Sağlık İl Müdürlüğü binasında geçici olarak hizmet verebileceğini dile getirdi. Sağlık İl Müdürlüğü’nün ise TOKİ’de inşa edilen Sağlık Ocağı’nın bulunduğu binanın bir kısmına taşınabileceğini ifade eden Öz, “Tam olarak netleşmedi ama Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin mevcut Sağlık İl Müdürlüğü binasına gelmesi ve Sağlık İl Müdürlüğü’nün ise Beydağı’nda yapılmış olan sağlık ocağı binasının bir kısmında faaliyet göstermesi söz konusu. Beydağı’nda TOKİ tarafından yapılmış olan sağlık ocağı, çok geniş, 5 bin metre yaklaşık kapalı alanı olan bir alan. Onun üst kısmının Sağlık İl Müdürlüğü olarak hizmet vermesi noktasında sağlık yetkililerimizle görüştük. Onlar bakıp bize bilgi verecekler.”

“BAKANDAN SÖZ ALINDI”

AK Parti Milletvekili Öz, Battalgazi ilçesinde sulama kanallarının eski olması nedeniyle yaşanan su kayıplarının ortadan kaldırılması yönündeki kanal yenileme çalışmalarından da söz etti. Öz, şunları belirtti:

“Battalgazi’de yaşanan bir su sıkıntısı var. Eskiden beri gündemde olan bir konu. DSİ genel müdürümüz, bakanımız ve Elazığ DSİ Bölge Müdürümüz ile görüştük. Oradaki kanalların yeniden rehabilite edilmesi için bir ödenek gönderilmişti ancak bu ödeneğin azlığı söz konusuydu. Buna rağmen çalışmalar başlatıldı. DSİ’nin kendi ekipmanları da bu işin içine girdiler. En son vekil arkadaşlarla sayın bakanımızla görüştük. ‘İşler başlasın geriye kalan ödeneği biz arttırırız, oradaki kanalın yenilenmesini sağlarız’ dedi. İnşallah Battalgazi sulama kanallarında da suyun zayi olmasını engellemek için faaliyetler başladı. Hızlı bir şekilde bitirilmesini takip ediyoruz.”

KAYISI ZARARLARINDA ÇÖZÜM ARAYIŞI

Öz, Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de küresel ısınma nedeniyle hava şartlarının değişken bir hal aldığını, bu kapsamda Malatya’da kayısı ağaçlarının zarar görmesinin söz konusu olduğunu ifade etti. “Gündüz aşırı sıcak, geceleri soğuk olması, bu arada da esen farklı rüzgarlar kayısı çiçeklerinde döllenmeyi yeteri kadar yerine getiremedi. Ve bir çok çiçeğin dökülmesini meydana getirdi” diyen Öz, daha önce yapılan sigortaların donla alakalı olması nedeniyle bu olumsuzluğu kapsamadığına dikkat çekti. Bu noktada bazı tedbirler alındığına işaret eden Öz, “Dolayısıyla don kapsamında olmadığı için burada yapacak bir şey kalmıyor. Yalnız çiftçilerimizin ek bir yenileme yaparak, ödediği paradan daha az para ödeyerek poliçesini yenileme şansı olacak. Burada tabi çiçekteki don olayının sigorta kapsamına alınması ve ilk defa karşılaşılan bu tür olumsuzlukların sigorta kapsamına alınması noktasında gerek Tarım Bakanlığımızla, gerek TARSİM yetkilileri ile görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

“YEDEK PİSTİN GENİŞLETİLMESİ ÇALIŞMASINDA HERHANGİ BİR SIKINTI YOK”

AK Partili Vekil Öz, Erhaç Havaalanı yedek pistinin tadilatı konusundaki mevcut durumla ilgili değerlendirmeler de yaptı. Öz, şunları aktardı:

“İhalenin yapılması, sözleşmenin tamamlanması, yer teslimi zaman alıyor. Zaten şu anda apronlarda yapılan yenilemeler var, bu çalışmalar gerçekleştiriliyor. Pistle ilgili bir sıkıntı yok şu anda. Süreç düzgün bir şekilde işliyor. Ayrıca mevcut terminal binası dar gelmeye başladı. Prefabrikten ama güzel görünümlü bir terminal yapılacak. Yolcu giriş çıkışını düzenleyen bir terminal olacak. Onu da inşallah 2008 yılı içerisinde yapmayı planlıyoruz. Çünkü gerek Ulaştırma Bakanlığı’mızdan gerekse, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü’müzden o sözü aldık. İnşallah 2008 yılı içerisinde o terminalimiz de hizmete girmiş olacak.”

“ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUZ”

AK Parti İl Merkezi’nde, AK Parti İl Başkanı Ahmet Çakır’ın da katıldığı programda vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Öz, terör örgütü tarafından şehit edilen askerlerimize Allah’tan rahmet diledi. “Terör örgütü PKK ile mücadele için yapılan operasyon neticesinde şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” diyen Öz, şu değerlendirmeleri yaptı: “Bu terör örgütünün artık son anları, son çırpınışları. Biz inanıyoruz ki artık son çırpınışları olacak ve yakın bir zamanda inşallah bunların sonu gelecektir. Çünkü hükümetimiz bu konuda kararlı askeri operasyonla yetinmiyor. Bu örgütün faaliyetlerini sona erdirmesi noktasında gerek bölge içerisinde siyasi kültürel ilişkiler devam ediyor, gerekse uluslar arası konunun muhatabı olan kurum kuruluş devlet ve yerel yöneticilerle görüşmeler yapılıyor. Onlarda zaten her geçen gün dış dünyadan aldıkları desteği kaybediyorlar.
Dış dünyadan aldıkları desteği kaybetmeleriyle beraber biraz daha hırçınlaştılar. Mehmetçiğimiz hırçınlaşıp Mehmetçiğe silah çeken terör örgütlerini çiçekle karşılayacak değil. İnanıyorum ki yakın bir zamanda artık o bölge ülkemizin diğer bölgelerinde olduğu gibi daha kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde, devletiyle milletiyle bütünleşmiş bir yaşamı benimsemiş olacak. O noktaya doğru gidiyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu konu ülkemizin gündeminden kalkmış olacaktır.”

FOTO:İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız