SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hastanede Açılış

A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesinde bu yıl 9.'su gerçekleştirilen "Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kültür Etkinlikleri" sona erdi.

Darende Belediyesi ve Hulusi Efendi Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği etkinlikler çerçevesinde, Darende Hulusi Efendi Hastanesinde hayırsever işadamı Nuri Çomu'nun kurduğu 'Sunar Çomu Mammografi Merkezi'nin açılışı yapıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Hilmi Güler, burada yaptığı konuşmada, hayırsever Nuri Çomu'nun yaptığı katkının çok önemli olduğunu ifade etti.

Güler; "Sağladığınız bu katkı, Darende ve bölge insanı için çok büyük önem taşıyor. Çevresindeki ilçelere de hizmet veren bu güzel hastaneye ülkemizde çok az sayıda bulunan bir merkez kurulmasına gösterdiğiniz katkı her türlü takdirin üzerindedir. Bu tür yardımlarınızın diğer hayırseverlerimize de örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesinin bölgede sağlık hizmeti sunan örnek bir kuruluş olduğunu iftiharla belirttiğini ifade etti.

Yusuf Paşa Bedesteni'nde açılan "Türkiye Mozayiği" adlı kermeste farklı illerin yöresel ürünleri tanıtılara satışa sunuldu. Vakıf yararına yapılan kermeste Ankara'dan getirtilen ve açık artırma ile satışa çıkarılan bir çift tiftik keçisi Bursalı işadamı Sezai Yapıcı tarafından 16 bin TL'ye ile alındı. Hataylı işadamı Haki Selimli 8 bin TL'ye yine açık artırma ile satışa çıkarılan Kangal Köpeği yavrusunu alırken, Malatya Milletvekili Öznur Çalık da el dokuması bir halıyı 5 bin TL'ye, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Ebru sanatı ile süslenmiş bir hat levhasını 2 bin 500 TL'ye alarak vakfa destek sağladı.

Etkinliklerin Darende güreş alanında yapılan konser programında ise vatandaşlar sağanak haldeki yağmura rağmen, alandan ayrılmadı.

Programın açılış konuşmasını yapan Hulusi Efendi Vakfı Müdürü Resul Kesenceli, sevginin hayatın bütün evrelerini kaplayan, aktif bir hayat düsturu olduğunu söyledi. Kesenceli; "Niyetin güzelliği sevgi ile vücut bulur, düşüncenin gerçekliği sevgi ile kamil olur, davranışların olgunluğu sevgi ile şekil alır. Bundan 6 asır önce, Darende'yi yurt tutan bu diyarı, maneviyat ışıklarıyla aydınlatan Somuncu Baba Hazretleri bu gül diyarının medar-ı iftiharıdır. Onun varlığı bizim için en büyük değerdir. Tasavvuf tarihinin mimarları olan mutasavvıflara bakıldığında tesir alanlarının eşit olmadığı görülür. Çağımız mutasavvıflarından Osman Hulusi Efendi'nin örnek kişiliği kadar bizlere verdiği hizmet mesajı, sevgi ve hizmet anlayışı ile onun ismi daima hayırla anılmaktadır. Bu tür etkinlikler Osman Hulusi Efendinin irfan sofrasında ki gönül ikramlarıdır. Çünkü Allah dostlarının rızası Hakk'ın rızasıdır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız