SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hastanede Tatbikat

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:05:13
Hastanede Tatbikat
A- A+ PAYLAŞ

Darende'deki Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'nde acil durum ve afet tatbikatı düzenlendi.

Eğitim amaçlı olarak düzenlenen bu tatbikatla ilgili olarak yetkililer şu bilgiyi verdi:

"Malatya ili Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği hastanelerinden Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Baştabipliği  2013 yılında Eğitim Birimi ve Sivil Savunma Amirliğince, Hastane Afet Planı ve hastane yangınla mücadele ekiplerinde görevli personel ile diğer personelin KBRN (Kimyasal Biyolojik, Radyasyon, Nükleer) tehlikelerinden korunması, yangından korunma ve yangın söndürülmesi, deprem öncesi ve deprem sonrası korunma eğitim ve tatbikatları planlanarak bilgi ve becerilerinin artırılması, hasta ve yaralıların tahliyesinin sağlanması ve yangın söndürme cihaz, araç ve gereçlerinin nasıl kullanılacağının  öğretilmesi amaçlanmıştır. 

Malatya İli  Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Sivil savunma uzmanı da eğitimci olarak katılarak hastane personeline olası bir afet ve kimyasal serpinti tehlikelerinden korunma yolları anlatılmıştır.  Ayrıca yapılan eğitim sonunda icra edilen tatbikata hastanenin yangınla mücadele ekiplerinde görevli personel ile diğer personel de katılarak Darende İtfaiyesinin Koordinesinde yangın söndürme tüpü dolumu yapan Öz-Özen Firmasının katılımı ile temsili yangın çıkarılarak personel tarafından yangın söndürme tüpleri kullanılarak tecrübe kazanmışlardır.  Tatbikata başta Hastane Yöneticisi ve Başhekim ile Başhekim Yardımcısı, İdari ve Mali İşler Müdürü, Sağlık Hizmetleri müdürü ve diğer yöneticilerde bizzat katılarak yangın söndürme  tüpü kullanmış olup tatbikat başarı ile sonuçlanmıştır.

Tatbikata Malatya İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Sivil Savunma Uzmanının da katılımıyla sağlık teşkilatlarımızda birliktelik sağlanmış ve olması muhtemel yangın ve afetlerde kurumların hareket tarzları ve kabiliyetleri görülmüştür.

Hastane Yöneticisi ve Başhekim Uzm. Dr. Erhan Berk;   Kimyasal tehlikeler ile Afetlere hazırlıklı  olmak adına yangın önleme ve söndürme faaliyetleri, personelin ve fiziki şartların her an hazır ve uygunluğunun görülmesi  bakımından faydalı olmuştur. Bu tür senaryoların sadece tatbikatlarda kalmasını temenni ederek katılımcılara teşekkür etmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız