SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hastanedeki Skandalla İlgili Soruşturma

A- A+ PAYLAŞ

OKSİJEN BİTTİ, HASTALAR SEVKEDİLDİ.. 'KISA SÜRELİ SORUN YAŞANDI, MAĞDURİYET OLMADI' AÇIKLAMASI.. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçtiğimiz hafta 'oksijen kesilmesi' sonucu ciddi bir sorun yaşandığı, yoğun bakımdaki hastaların başta Turgut Özal Tıp Merkezi olmak üzere diğer hastanelere sevkedildiği bildirildi. Kamuoyunda bu nedenle ölümler yaşandığı yolundaki iddialara karşın, bu nedenle herhangi bir ölüm olayı meydana gelmediği öğrenilirken, konunun İyi Parti İl Başkanı Süleyman Sarıbaş tarafından sosyal medya hesabından dile getirilmesinin ardından Sağlık Müdürü Prof.Dr. Recep Bentli bir açıklama yaptı. Bentli, kısa süreli bir sorun yaşandığını, ancak müdahale edilerek tüm tedbirlerin alındığını, hasta mağduriyeti yaşanmadığını, ayrıca konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

HASTANEDE SKANDAL.. OKSİJEN BİTTİ!

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 17 Ağustos günü, iddiaya göre oksijen bitmesi nedeniyle sorun yaşandı. Olayın farkedilmesi üzerine, yoğun bakımdaki hastalara hemen müdahale edildi.

İhmal olduğu değerlendirilen oksijen kesilmesi üzerine, cihaza bağlı olarak tedavileri süren yoğun bakımdaki hastalar diğer hastanelere sevkedilirken, oksijen sorunu bir süre sonra giderildi.

Olay üzerine, idari soruşturma başlatılırken, Sağlık Bakanlığı'ndan da müfettiş istendiği öğrenildi.

SARIBAŞ AÇIKLAMA YAPTI, SAĞLIK MÜDÜRÜ YANIT VERDİ..

Konunun İyi Parti İl Başkanı Avukat Süleyman Sarıbaş tarafından sosyal medya hesabından duyurulması üzerine, Sağlık Müdürü Prof.Dr. Recep Bentli bir açıklama yaptı.

Bentli, sorun yaşandığını doğrularken, hasta mağduriyetinin yaşanmaması için her türlü önlemin alındığını, ayrıca olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. Bentli, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"İyi Parti Malatya İl Başkanı Av. Süleyman Sarıbaş, sosyal medya hesabında solunum cihazlarının arızalı olduğu ve Covid-19 hastalarının mağdur olduğunu iddia etmektedir. Söz konusu sosyal medya hesabında, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 17 Ağustos 2020 tarihi saat 05:00 sularında oksijen tanklarındaki basıncın düşmesine bağlı olarak kısa süreli bir sorun yaşanmıştır. Basıncın düşmesi ile beraber, teknik birimlerimiz tarafından ivedilikle inceleme yapılmış ve gerekli müdahale yapılıp, tüm tedbirler alınmıştır. Hasta mağduriyeti yaşanmaması için hastalara gerekli tıbbi müdahaleler yapılıp, aksaklık süresi boyunca sevki gereken hastaların diğer hastanelere transferi sağlanmıştır. Konunun detaylı olarak incelenmesi ve yaşanan aksaklığın sorumlularının tespiti ile ilgili idari soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma tamamlandığında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

Söz konusu tarihten itibaren hastanemizde elektrik kesintisi, oksijen basınç düşüklüğü veya solunum cihazlarında herhangi bir arıza yaşanmamıştır. Hastanemiz yataklı servisler ve yoğun bakımlarında tüm hizmetler sorunsuz bir şekilde devam etmektedir."

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

46 yorum yapılmış

  • Şakir (3 yıl önce)
    İddialar doğru ise insan hayatı ahbap çavuş ilişkisine kurban edile bilir mi? Sadece yazıklar olsun diyorum. Yönetim biliminden uzak liyakatsiz yöneticilerin elinde sağlığımız oyuncak edilemez. Bugün örtbas etmeye çalıştığınız her ne kadar pisliğiniz varsa ve muktedirliğiniz buna yetiyorsa kafanıza göre takılıyorsanız şunu unutmayın hesap günü çok uzak değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • kenan (3 yıl önce)
    hastahaneyi pislik götürüyor.liyakatsız kişiler müdürü müdür yardımcısı yapıyorlar. odalarından çıkmıyorlar. paşalar gibi yiyip içip ayak catıyorlar.yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    Bilim Kurulu üyeleri 65.yaş üstü ve kronik hastalar ZATTÜRE ve GRİP Aşısı yaptırmaları gerekli diyor ama maalesef ikisi de yok Ne Zaman Gelecek Sayın YETKİLİLER.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıktılı (3 yıl önce)
    iyi parti malatya il başkanı olmasaydı haberimşz olmzadı yani
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan tekyürek (3 yıl önce)
    Sayın Süleyman SARIBAŞ gündeme getirmese üzerini kapatıp geçecekler. İnsanlar yakınlarını toprağa verdiğiyle kalacak. Kendisine hasta yakınları olarak teşekkür ederiz sesimizi duyurduğu için
    0
    0
    Yanıtla
  • aliveli (3 yıl önce)
    bu hastanede 2018 senesinin sonuna doğru katater yoktu..biz kendi imkanlarımızla alabildik ya alamayan vatandaş ne olacak..koskoca eğitim araştırma hastanesinde katater yoktu..bu benim söylediğim belki de ufak bir şey ama sorumlular kim hesap veren kim hesap soran kim lafa gelince sağlıkta eskiye göre çok çok iyiyiz..
    0
    0
    Yanıtla
  • KAYA (3 yıl önce)
    Millet palavradan atıyor, sanki herkes toplumdaki üstüne düşen görevi çok iyi tapıyorda, Yetkililer bas bas bağırıyor, maske takın , mesafeye dikkat edin elinizi yıkayın gereksiz dışarı çıkmayın düğün yapmayın , cenazeler gitmeyin v.s. v.s. ancak dinleyen kim sonrada hastane ye düştüm oksijen bitti babam öldü davacıyım ... Arkadaşlar sirkelenip kendinize gelin herkes kendinden sorumlu , kişi başta kendi doktoru olacak , şu an hastaneler de yoğunluk var personel yorgun virüsün nereden bulaşacağı belli değil ... DİKKAT
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Hastanenin,baş hekimi,Sağlık Müdürü görevini yapacağına,politize olmuşlar,siyasi partilere cevap veriyorlar,yapamadığınız işlerden dolayı her gün basında insanlar ölüyor diye haberler çıkıyor,yazık, ölenler Malatyalı değilmi günah bunlar, nasıl Malatyalı ............. İdareciler Darendeli,Doğanşehirli diye bazı gerçekleri halının altına süpürmeyin,o konulara girerseniz Ahmet bey çıkamazsınız............................
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Bu olayı hastanede çalışan en gariban pozisyondaki birinin üzerine yıkar geçerler. Sağlık müdürlüğündeki idarecilerin işlerden, işleyişden, işin nasıl yapılacağından haberi yok biri Darendeden ne bileyim kimin torpillisi diğeri Doğanşehirden yazık günah bu millete editör bunu yayınlamazsın ama canın saolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    İslerin ehil liyakat sahibi insanlara verilmemesi kıyamet işaretidir .
    0
    0
    Yanıtla
  • celal (3 yıl önce)
    başıboş bir hastahnae idareciler odalrından dışarı cıkmıyor.hiç ilgisi olmayanları mudur md.yard.yapıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alii (3 yıl önce)
    Oksijen bitti ne demek! Hastane yönetimi uyursa yarın ilac biter serum biter doktor biter yönetim biter!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit Çelik (3 yıl önce)
    Milli güreşçi Hamza Yerlikaya 'yı Hastane müdürü yapsınlar problemler çözülür ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı dayı (3 yıl önce)
    Maşallah maşalallah bakıyorum sağlık haberine herkes doktor ordan geçiyor siyaset haberine herkes bürokrat Malatyaspor’u merak ediyorum herkes futbol adamı editöre kızan habere kızan herkes gazeteci asayiş haberine bakıyorum herkes Jöh Pöh emniyet müdürü yorum yapanlar sanki ömürleri hastaneye tıbbı gaz tesisatı yapmakla geçmiş insanın olduğu her yerde hata olur soruşturma yapılır gerekli cezalar verilir
    0
    0
    Yanıtla
  • senin baban orda ölseydi böyle konuşurmuydun
    0
    0
    Yanıtla
  • Şaka mısın sen hacı dayı kim işini yapmadı diye ceza almış bugüne kadar. Kendi seylediğine kendin inanıyor musun yüksek hızlı tren kazası oldu bırakın ceza verilmeyi sorumlu daire başkanını genel müdür yardımcısı yaptılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (3 yıl önce)
    benim anlamadığım 25 ağustostaki olayı neden 17 ağustos diye yazıyorsunuz o gece babam dahil 12 hasta öldü babam çok ağır deyildi akşam yemeğini biz yedirdik gece 2 de öldü ama bize 5 te haber verdiler ayrıca yanında bulunan cep telefonu kayboldu en ufak bişeyde bizi arayıp haber veriyordu iyileşecek hasta o akşam öldü
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah rahmet etsin, başınız sağ olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Annem 17 Ağustos ta oksijen yüzünden vefat etti
    0
    0
    Yanıtla
  • Nzt (3 yıl önce)
    Babam da tbu gecede şüpheli bir şekilde kaybetti k Sorumluların bulunmasını şiddetle talep ediyoruz Olay örtbas edilmeye çalışılıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Öncelikle Başınız Sağolsun, Tüm Malatya için çok önemli bir konu hiç şüpeniz olmasın sorumlular bulunacaktır. Malatya tüm gerçeği öğrenecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başınız sağ olsun, Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sacmalamalar sacmalamalar (3 yıl önce)
    Suçlu temizlik personeli mi :) hastane ortamından yönetiminden, idaresinden, departmanlarından, eksikliklerinden ve bir çok bilinmeyenlerden haberi olmayan biri için bir suçlu arayışı yapmak Ne kadar da basitlik...
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin hepsinden haberin var ama eksiğin başka konularda ? oksijen vanasına da bişey demen gerekirdi onu atlamışsın ? adam sorumlu yok en alttan birine ceza kesilir sümen altı edilir geçer gider unutulur diyor ben tercüme edeyim sana..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaman (3 yıl önce)
    Düzgün okursanız bu olay geçen hafta olmuş. 28 kişi ise dün vefat etti. Bu iki olayı iliskiliymis gibi göstermeye çalışıyorlar gibi duruyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarık (3 yıl önce)
    Meclis gündemine konunun taşınması lazım. Bu nasıl iştir. 28 kişi bu yuzdenmi öldü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal Yaldız (3 yıl önce)Tarık isimli kullanıcı yorumuna
    bahsettiğiniz 28 kişi 3 günde vefat etti 1 günde değıl açıklama yapıldı o konuyla alakalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal 28 kişiyi 3 güne yaydığında diğer günler ölüm sayısı yine 30 a yaklaşıyor değişen birşey yok ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Sağlıkçıları desteklemeye devam ultrason için 14 gün sonraya gün veriyorlar Dr en ufak operasyonları dahi yapmıyorlar ve ççooook esnek çalışıyooorlar sağlıkçıları yapmış olduğu hatalarımdan dolayı devlet kime cezamiş
    0
    0
    Yanıtla
  • ı oksijeni doktor temin etmekle yükümlü değil oksijeni ve tıbbi malzemeyi hastanenin başhakeminden depocusuna kadar kim varsa onlar sorumludur.
    0
    0
    Yanıtla
  • BaskilliOsman (3 yıl önce)
    Ölüm olmaması çok iyi ama solunum cihazına bağlı hastalar oksijen olmadan hayatta kalabilir mi bilen biri yazsın babası hayrına kaçını sevk edebileceksin sonuçta. Birde bu rekor ölüm haberleri ile bu konu çok üst üste geldi sanki tesadüf heralde ne diyek. Suçluda ben diyeyim temizlikçidir kesin vanayı açık bırakmıştır cezasıda kesilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oksijen olmadan hayatta Kalamaz ayrıca çok büyük bir sistem biten oksijenin tekrar istenen basınca ulaşması anında müdahale edilse bile en az 5-6 saat sürer. Bunun için Malatya da son günlerde yaşanan tüm ölümlerin araştırılması lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • An bu cihazı diye bir cihaz var. Manüel olarak hasta geçici solutulabiliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Hayatı sistemlerin bir yedeklenmesi bir de acil (emercensi) sistemi olmak üzere yedeğin yedeği ve ayrıca mobil müstakil cihazlarla desteklenmesi gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı dayı (3 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    İngilizce yazarak hava mı atıyorsunuz acili anlıyoruz yazdığınızdan doğru yazımı emergency
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (3 yıl önce)
    Malatya çok ucuz atlatmış, resmen skandal yaşanmış. Milletvekilleri nerede ise temizlikçilerin bile atamasına karıştığı için idarecileri çalıştırmak için uzaydan müdür transfer etmek lazım. Kimse kimseye laf geçiremiyor. Birde yoğun bakımın içine girin bakalım neler çıkıyor neler, Dozer koysanız düzelmez, vinç getirseniz kaldırmaz. O kadar yani.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)Vahap isimli kullanıcı yorumuna
    Şimdi temizlikçi dahil adam bulup ise giriyor amir pozisyonda görev yapmak çok zor adamı calistiramiyorlar Allah yardımcıları olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Temizlikçiyi yarın müdür yaparlarsa şaşmayın nasıl olsa adamı var.
    0
    0
    Yanıtla
  • BEYLERDERESİ (3 yıl önce)
    Bir günde 28 kişinin öldüğü günmü bitmişti
    0
    0
    Yanıtla
  • Düzgün okursanız bu olay geçen hafta olmuş. 28 kişi ise dün vefat etti. Bu iki olayı iliskiliymis gibi göstermeye çalışıyorlar gibi duruyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tülay (3 yıl önce)
    Çok üzücü bir olay. Tüm Malatya’ya geçmiş olsun. Ama o gün ölenler, sevk edilenler ve o anda yatanların durumu hakkında araştırma yapıp kamuoyunu aydınlatmak lazım. Birde konu ile ilgili hastane müdürüne herhangi bir işlem yapılmışmı ve bu müdürü kim o göreve getirdi. İlgili idarecilerden kamuoyunu Bilgilendirmelerini rica ediyorum. Saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (3 yıl önce)
    Liyakat sahibi olmayanlar yönetici olursa Bizde bunlara layık oluruz İnsanların göz göre göre ölüme yollanması demek Söyleyecek söz bulamıyorum Allah sizi bildiği gibi yapsın
    0
    0
    Yanıtla
  • bende size söyleyecek söz bulamıyorum sayın yorum sahibi; hamdolsun ölüm yokmuş ortada açıklama yapılmış insanları bilerek ölüme yollamak ne demek hangi müslüman bunu bilerek yapar herkes herkesi eleştirebilir fakat böyle iftira atarak değil sizinki yorum yapayımda ortalık karışsada şöylede böylede... laff... yönetici dediğiniz yönetir gidip vananın başını beklemez!. kimse istemez böyle bir durum ile karşılaşmayı fakat yetkililer soruşturma başlatmış hata kimdeyse tespiti için çalışmaya başlamış gereğini yapmış. herkesin yalnışı olabilir önemli olan tekrarı olmaması tedbir alınması. yazık bende size söyleyecek laf bulamıyorum. allah sizi de bildiği gibi yapsın. birilerini suçlamadan önce varsa birikiminiz araştırın öyle konuşun böyle çamur atmakla olmaz. MALATYALI böyle yapmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed çelik (3 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ya hayırdır şimdi kamuda herkes liyakat sahibi mi torpil yok mu her yere hısım akraba doldurulmuş yalan mi ekonomik olarak da kesin sende ucuyorsundur tüm dünyaya maske gönderirken kendi ulkendeki adama 1 lira diye dayatilirsa bir maskenin ömrü 2_3 saat bizim insanımız da 1 lira tasarruf için canından oluyor zamlar ortada geçinmeyi bırak yaşamaya çalışıyor millet gariban . herkes işini doğru dürüst yapmadigi için bu ülke suan böyle eleştiriye tahammül bile yok Allahın haşa bizim aklımıza ihtiyaci yok ilahi adalet tecelli edecektir hiç bir zaman kul hakkına girmekte bu kadar rekor kirilmamistir sözde inançlı insanlar yemiyorum artık bu masalları
    0
    0
    Yanıtla
  • Verdiğiniz cevap çok ilginç mehmet bey, yapmayın bilmeden yazmayın kimse kimseye çamur atmıyor malatyalım dediğine yüzde yüz katılıyorum burası hastane Ben işimi yaptım gittim böyle birşey yok olmaz olamaz burda suçlu bulunmalı bulanacaktır da kim güvenir bu saatden sonra hastaneye ne olduğunu tüm malatya biliyor bu sorumsu davranış Malatya ya yakışmadı Hastane baştan aşağıya kendine çeki düzen vermeli insanlar canını emanet ediyor bu sorumsuzca davranışa malatya müsade etmeyecektir. Yönetici çalışanın dan sorumludur ben işimi yaptım gittim hoppala bu ne ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • her açıklama yapana inanırsan böyle yorum yaparsın olay 25 ağustosta oldu 15 gündür biz ordaydık babam iyileşme sürecindeyken aynı gece öldü burda 17 ağustos lafı tamamen bilinçli yapılmış ben bugün suç duyurusunda bulunacağım böyle beceriksiz yönetim ve personel inşallah kim suçluysa aynısı başına gelsin hepsini allaha havale ediyorum
    0
    0
    Yanıtla