SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hastanemizi Başbakan Açacak'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:28:15
'Hastanemizi Başbakan Açacak'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, “Tekrardan gençlere ölümü istemek, tekrardan gençlere ‘Öleceğiniz günüde söyleyeceğim’ demenin siyasi hiçbir karşılığı yok, siyasi hiçbir vicdanı yok” dedi.

AKP İl Binasında düzenlenen Halk Gününe AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı katıldı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ile ilin sağlık sorunlarının konuşulduğu toplantı sonrasında Halk Gününe katılan Fındıklı, “Sağlık Bakan Yardımcımız Agah Kafkas ile birlikte hem hastane inşaatlarımızı, hem de TOKİ ile anlaşmak üzere olduğumuz alanlardaki ihtiyaçlarımızı gözden geçirdik. Şu kesinleşti artık; yeni yapılan hastanemiz en kısa zamanda Başbakanımızın gelişi doğrultusunda açılışa yetişecek.  Fizik Rehabilitasyon Hastanemiz ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemizin inşaatları bitene kadar Beydağı Devlet hastanesi bu hizmete devam edecek. İnşaatlarına yakında başlanacak.  Sağlık alanında ilçelerimizin de eksikliklerini ve ihtiyaçlarını değerlendirdik” dedi.

Fındıklı, Malatya’da düzenlenecek olan Maden Sempozyumu ile Malatya’da yeni bir dönemin başlayacağını ifade ederek, “Sayın Enerji Bakanımız Malatya’mıza gelecekler. Ulusal Maden sempozyumumuz  İnönü Üniversitesi’nde başlıyor. Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu olarak bizde sempozyuma katılıyoruz. Hem Malatya’nın ve civarında Doğu ve Güneydoğu’da özellikle bu coğrafyada yerin altında ne var ne yok, hepsini sanayicilerimizle, üniversitelerimizle ve üniversitelerdeki hocalarımızla bir değerlendireceğiz. Malatya kayısı konusunda önemli bir yere sahip. Ama Malatya’nın yer altı zenginlikleri de bir o kadarda öne çıkacak. Üniversitesi öne çıktığı kadar yer altı zenginlikleri ile de dünyada adını duyacak yeni bir alan açmaya çalışıyoruz. Malatya ciddi anlamda demir yataklarını merkezi. Ciddi anlam da krom ve nikel madenlerini merkezi konumunda. Hem bölgemizin ve hem de Malatya’mızı öne çıkartma konusunda çalışmalarımızı başlatıyoruz. Hekimhan’da şuanda 1 milyar dolarlık bir yatırım başladı, bir demir-çelik yatırımı başladı. Yine 30 milyon dolarlık OYAK’ın Erdemir’in Hasançelebi’de bir yatırımı başladı. Bu yeni bir milyar dolarlık yatırımların geleceğinin ifadesidir. Malatya hak ettiği yatırımları özel sektör marifeti ile alacak” şeklinde konuştu.

Fındıklı barış sürecini de değerlendirerek, “Barış oldukça, huzur oldukça, biz kanı ve silahı aramızda çekip, söküp attıkça, bunun refahını, rahmetini, merhametini; her şeyini göreceğiz. Bütün bu yapılanlar bize yeni istihdam olarak dönecek. Bütün bu yatırımlar bize yeni refah olarak dönecek.  Şunu unutmayın; ortada bir ekmek var. Bu ekmeği birileri eline bıçak olarak bölmeye çalıştı. Ama 30 yıl boyunca bölemediler. Elinde bıçak olan bıçağı bıraktı artık. Bırakmak zorunda kaldı. Şimdi çok enteresan bir şey, birileri diyorki, ülke bölünecek. Bıçak varken bölünmeyen ülke, barış varken bölünür mü? Niye bu kadar korkaklık var, onu anlamıyorum. Niye bu kadar bazı partiler heyecanlandı, onu anlamıyorum. Evladı olanların barışı nasıl anladığı ile evladı olmayanların barışı anlaması arasında fark olduğu aşikar ortaya çıktı yine. ‘Vur de vuralım’ diyenden tut, ‘Öl de ölelim’ tut, ‘Onun da zamanı gelecek’ diyenden tut, siyasetçiler ağzına geleni söyler hale geldi. Burada net şunu açıklamak istiyorumki;  biz 80 öncesi kuşağın gençleri olarak,  zamanında anarşist mi dersiniz, terör mü dersiniz o kahramanlıkları yapmış kardeşleriniz olarak ve 5 bin üniversite gencini bir birini öldürdüğü dönemde okumuş bir kardeşiniz olarak, şunu gençlere özellikle söylüyorum; bizim ölü gençlere ihtiyacımız yok, bizim ölen gençlere ihtiyacımız yok, bizim yaşayan gençlere ihtiyacımız var.  Bizim üreten gençlere ihtiyacımız var. Dolayısıyla gençlere birkez daha buradan çağrı yapıyorum; biz ölmek için gençlerimizi büyütmedik. Bu vatana hizmet etsinler, bilgi üretsinler, kaynak üretsinler, üretim yapsınlar, çalışsınlar istihdama katkıda bulunsunlar, ülkenin gelişmesine katkıda bulunsunlar diye bunu için gayret sarf ediyoruz. Daha 20’lı yaşlar da, daha 23’lü yaşlar da o siyasi ortamlarda gencecik kaybettiğim arkadaşlarım, elimle toprağa verdiğim arkadaşlarımın bir kısmı gözümün önüne geldiğinde, onun anasının, babasını yüzüne bakacak yüreğim kalmadı. Tekrardan gençlere ölümü istemek, tekrardan gençlere ‘Öleceğiniz günü de söyleyeceğim’ demenin siyasi hiçbir karşılığı yok, siyasi hiçbir vicdanı yok” ifadelerini kaydetti.

Fındıklı, Halk Gününe katılan vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya ziyaretinin Mayıs sonu ya da Haziran ayı olarak gerçekleşebileceği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız