SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hastanenin Temeli Atıldı

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "2002 yılından önceki 7 yıl içerisinde Türkiye'de kamuda hizmete sokulan yeni hastane yatağı sayısı 6 bin civarındadır. Bizim dönemimizdeki 7 yıl içerisinde ise 27 bin yeni yatak yaptık" dedi.

Malatya Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekilleri Malatya Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, İhsan Koca ve Mehmet Şahin, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte davetliler katıldı.

Bakan Akdağ, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Geçmiş Cumhuriyet Hükümetleri de bu ülkeye hizmet ettiler. Ama neden 2002 yılına kadar biz sefalet içinde bir sağlık sistemini mağdurları olduk. 2002 yılından önceki 7 yıl içerisinde Türkiye'de kamuda hizmete sokulan yeni hastane yatağı sayısı 6 bin civarındadır. Bizim dönemimizdeki 7 yıl içerisinde ise 27 bin yeni yatak yaptık. 2010 yılı sonuna kadarda bu yatak sayısı 35 bine yaklaşacaktır" dedi.

Bakan Akdağ, Malatya'da yeni yapılan hastanenin yoğun bakım üniteleriyle birlikte yaklaşık 750 yatak kapasiteli olacağını ve ihtiyaç duyulduğunda bu sayının 900'e kadarda çıkartılabilineceğini kaydetti. Malatya'daki mevcut 2 hastanenin toplam 52 bin metrekarelik alana sahip olmasına karşın, yeni yapılacak hastanenin 100 bin metrekarelik alana sahip olacağını belirten Bakan Akdağ, hastane projesinin 8 ayrı bloktan oluştuğunu ifade etti.

Akdağ, yeni hastane yapılmadan mevcut hastanelerle ilgili bir değerlendirme yapılmayacağını söyleyerek, "Yeni hastane hizmete girdikten sonra mevcut 2 hastane yerini o zaman değerlendireceğiz" dedi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise, "'Türkiye'de bugün 71 tane eğitim ve araştırma hastanesini yapıyoruz. Bunların büyük bir bölümünü bitirme aşamasına getirdik. Temmuz ayı sonuna kadar bu sayı 80'in üzerine çıkaracağız.

Türkiye'nin her tarafında Türkiye'yi muasırlaştırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bugün temeli atılan bu hastaneye yapılan yatırımın tutarı 80 milyon TL. Bugüne kadar TOKİ olarak Malatya'mıza 3 bin 500 konut yaptık'' şeklinde konuştu.

Vali Ulvi Saran da, Türkiye'de son zamanlarda sağlık alanında köklü ve esaslı bir dönüşüm yaşandığını belirtti.

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise, Malatya'ya 5 yıldızlı otel kalitesinde bir hastane projesi kazandırıldığını söyleyerek, Malatya'nın bugünkü geldiği nokta itibariyle mevcut hastanelerin ihtiyaca cevap veremediğini kaydetti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, "Bu yeni hastane ile Malatyamızın sağlık sorununun ortadan kalkacağına inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Malatya 800 kişi kapasiteli 640 Yataklı Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız