SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hastaneye Yeni Yol...

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:36:34
Hastaneye Yeni Yol...
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, yeni Devlet Hastanesi’ne giriş ve çıkışlarda trafik yoğunluğu yaşanmaması için Malatya Belediyesi tarafından yol genişletme ve kavşak düzenleme çalışmalarının yanı sıra, 25 metre genişliğinde yeni yol açıldığı bildirildi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde belediye başkan yardımcıları ve bazı daire müdürleri ile birlikte yapımı devam eden bazı yatırım ve hizmetleri yerinde inceleyerek bilgiler verdi.

Çevreyolu yol genişletme ve düzenleme çalışmaları, yeni hastane arkası yeni yol açma çalışması, Gazi Caddesi yol genişletme çalışmaları, 100. Yıl Caddesi yol genişletme, düzenleme ve asfaltlama çalışmaları, kuzey kuşak yol çalışmaları, hayvan pazarı ve Selçuklu mahallesi yol genişletme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Çakır, yeni açılan ve genişletilen yollarla ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni yapılan Devlet Hastanesi arkasında doğu-batı istikametinde 800 metre uzunluğunda 25 metre genişliğinde yeni bir yolun açıldığını belirten Başkan Çakır, yol açma çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını söyledi. Hastaneye gelecek araç ve yaya trafiğinin göz önünde bulundurularak yol açma çalışmalarının yapıldığını kaydeden Çakır, “Dede Korkut Kavşağı’nda yapılan düzenlemeyle, o bölgede yaşanabilecek trafik yoğunluğunu büyük oranda çözdük. Hastane çıkışında ise yaşanabilecek yoğunluğun çözümü için yeni bir yol açıyoruz. 25 metre genişliğinde, 800 metre uzunluğundaki bu yol, istasyonla Ergenekon Üst Geçidi’ni birbirine bağlıyor. 15-20 gün içerisinde burayı tamamlayarak, asfalt kaplamasını yapacağız. Hastane açılmadan önce bağlantı yollarının yanı sıra, giriş ve çıkış yollarını da düzenlemiş olacağız” dedi.

Yeni hastanenin çıkış alternatifleri arasında yer alan Ergenekon Üst Geçidi devamındaki Gazi Caddesi’nde yapılan yol genişletme çalışmaları ile ilgili bilgiler de veren Başkan Çakır, burasının 7-8 metreden 20 metre genişliğe çıkarıldığını söyledi.

Caddenin genişletilmesi için demiryolları alanında kalan kısmın kamulaştırılarak, bedelinin ödendiğini belirten Başkan Çakır, “Aynı zamanda buranın perde duvarını ve demirlerini biz yaptık. Bu yolumuz 20 metreye çıkarıldı. Bu yolun genişlemesiyle birlikte Yeşiltepe bölgesinin ulaşımı önemli oranda rahatlayarak, bölgenin gelişmesine de önemli katkılar sağlayacak. Aynı zamanda da hastanede çıkış yapan araçlar burayı kullanabilecekler. Yani hastanemize alternatif bir yol olacak. Bu yolumuz yaklaşık bin 200 metre uzunluğunda, arkadaşlarımız alt yapı çalışmalarını tamamladılar. Şuanda burada elektrik hatlarının kaldırılmasını bekliyoruz. Daha sonra asfaltlama çalışması yaparak caddemizdeki çalışmaları tamamlayacağız” diye konuştu.

 

SELÇUKLU MAHALLESİ’NDE 10 METRELİK YOL 20 METREYE ÇIKIYOR

Selçuklu Mahallesi Köprü Ağzı Caddesi’nde yapılan genişletme çalışmalarını da inceleyen Belediye Başkanı Çakır, buradaki çalışmaların da yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, genişletme çalışmalarının yanı sıra dolgu yapılarak rampanın düşürüldüğünü söyledi. Bu caddedeki çalışmalarla mahallenin yanı sıra Doğu Garajı girişinin de düzenlendiğini aktaran Başkan Ahmet Çakır, “Cadde üzerindeki 5 evin kamulaştırması yapıldı. Önümüzdeki hafta içerisinde evlerin yıkımı gerçekleştirilecek. Yol genişletme çalışmalarının bitmesiyle birlikte buradaki trafik yoğunluğu nispeten rahatlamış olacak. Ayrıca Doğu garajı giriş ve çıkışları da rahatlayacak. Buradaki rampa da yaklaşık 2 metre dolguyla hafifletildi. Buradaki 10 metrelik yolu yapılan genişletme çalışmalarıyla 20 metreye çıkarmış olduk” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız