SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hastaneye Yetiştirildiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:38:30
Hastaneye Yetiştirildiler
A- A+ PAYLAŞ

Yoğun kar yağışının olumsuz etkilerinin önüne geçilmesi için Malatya İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla, hasta vatandaşlarda hastanelere ulaştırılıyor. 
" Biz işimizin başındayız" diyen Genel Sekreter Vekili İrfan Kaya, "Arapgir Onar- Yuakarıyabanlı köy yolunda karla mücadele çalışması yapan ekibimizin çalışmalarını izlemek için buraya gelmiştik. Onarköyü Yukarıyabalı’da bir hasta olduğunu öğrendik. Kepçe ve greyderle yollarını açtırdıktan sonra burada hasta olarak bulunan Muhammet Taha Eroğlu’nu (3) ve Şaban Eroğlu’nu (78) köy minibüsüne koyarak, minibüsü İl Özel İdaresi kepçesi ile çekerek köy çıkışına kadar götürdük. Buradan hastayı minibüsle Arapgir Devlet Hastanesine göndereceğiz. Bu kapalı olan yol yaklaşık 15 km, bu yol kar ve tipiden dolayı 7 defa kapanıp açılmış. Burada özverili bir çalışma sergileniyor." ifadelerini kullandı. 
 
Cuma günü itibari ile kapalı olan köy yolu sayısının 73 olduğu bildirildi. Özel İdare açıklamasında, kapalı yolların ilçelere göre dağılımı şöyle bildirildi.
 
İKİ İLÇE YOLU KAPALI..

Pütürge ve Doğanyol karayolunun Kubbedağı mevkiindeki kar ve tipi nedeniyle kapanmasından dolayı Pütürge ve Doğanyol ilçesi minibüsleri bugün çalışmadı. Bu arada, Pütürge'ye çalışan minibüsçülerden Hasan Karataş yaptığı açıklamada, "16 kişi yolda mahsur kaldı. Vali ve belediye başkanı ile görüştük" ifadelerini kullandı. Yolcular ise, ilçelerine gitmek için yolun açılmasını bekleyeceklerini söyledi. 

KÖY YOLLARI
 
Malatya'da kar ve tipi nedeniyle 73 köy yolunun kapalı olduğu bildirildi. İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, kar nedeniyle kapalı olan köy yolu sayısı ilçelere göre dağılımı şöyle: "Merkez 8, Akçadağ 3, Arapgir 3, Darende 1, Doğanyol 3, Hekimhan 6, Kale 9, Kuluncak 8, Pütürge 24, Yazıhan 2 ve Yeşilyurt 6."
 
HASTAYA ULAŞILDI..
 
Malatya'da kar yağışı nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köyde rahatsızlanan hamile kadın, 3 saatlik çalışmanın ardından paletli ambulansla hastaneye yetiştirildi. 
     
Malatya merkeze bağlı Kamıştaş köyünde yaşayan 26 yaşındaki Yeter Akgün, hamileliği nedeniyle rahatsızlandı. 
     
Yakınlarının bilgi vermesi üzerine Malatya'dan yola çıkan paletli ambulans, 3 saatlik uğraş sonucu köye ulaşarak, genç kadını Erenli beldesine getirdi. 
     
Burada başka bir ambulansa nakledilen Akgün, Malatya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 
 
ŞEHİRİÇİ TEMİZLİĞİ..
 

Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de etkili olan kar yağışı ile birlikte, Malatya Belediyesi ekiplerince kar küreme, tuzlama ve temizleme çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor. 
 
Malatya Belediyesi ekipleri tarafından, kar yağışıyla birlikte gerekli önlemler artırılarak, kar küreme, temizleme ve tuzlama çalışmaları yapılıyor. Şehir merkezi ve mahallelerde kaldırımlarda kar küreme, temizleme, yollarda ise tuzlama çalışması sürdürülüyor.
 
Belediyeden yapılan açıklamada aralıksız sürdürülen karla mücadele çalışmaları sırasında 30 kaldırım temizleme ekibi, 20 cadde ve sokak temizleme ekibi görevlendirildiği, söz konusu çalışmalar kapsamında toplam 375 personelin görev yaptığı, karla mücadele çalışmalarının ise 9 adet bıçaklı kepçe, 8 adet kepçe, 4 adet greyder, 2 adet bob kate (Küçük kar küreme aracı), 7 adet tuzlama aracı ve 3 adet kamyon ile yapıldığı belirtildi.  
 
Öte yandan Malatya Belediyesi tarafından, vatandaşların da kar yağışına karşı tedbirli olmaları bildirilerek, araç sahiplerinin de araçlarını düzgün bir şekilde park etmeleri ve karla mücadele çalışmaları sırasında ekiplere yardımcı olmaları istendi. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız