SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hastaneyi Malatya'ya Getiriyor'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin'in, ABD Teksas'taki Houston kentinde bulunan "Methodist Hospital'ın Malatya'ya gelmesi için" görüşmeler yaptığı belirtildi.

Şahin'in, TBMM'deki çalışma ofisinden basın kuruluşlarına "Şahin Methodoist Hastanesini Malatya'ya getiriyor" başlığıyla gönderilen basın bülteni ve fotoğraf bilgisi şöyle:

"Turgut Özal'ın Houston'da kalp ameliyatı olduğu The Methodist Hospital Malatya’ya geliyor. Methodist Turgut Özal Tıp Merkezi’nin yanına De Bakey Kalp ve Karaciğer Hastanesi kuracak.

Texas Eyalet Parlamentosunun davetlisi olarak ABD’ye giden AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyon üyesi Mehmet Şahin, Texas eyaletine bağlı Houston kentinde, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın ise kalp ameliyatı olduğu The Methodist Hastaneleri’ni ziyaret etti.

The Methodist Hastaneleri Genel Direktörü Bayan Cathy Easter ve Uluslararasi İliskiler Direktörü Janice Finder ile görüşen Şahin, “Türkiye’nin sağlık haritasını göz önünde bulundurduğunuzda Malatya en sağlıklı il olarak karşınıza çıkar. Bu toprakların yetiştirdiği 8’inci Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal, bu hastanede iki defa ameliyat oldu. Bu hastaneyi model alan merhum Özal, İnönü Üniversitesi bünyesinde kurduğu Turgut Özal Tıp Merkezi ile Methodist Hastaneleri arasında bir işbirliği protokolünü hayata geçirdi. Ancak daha sonraki yönetimler bu işbirliğini rafa kaldırdı. Gelin bu yarım kalmış projeyi tekrar hayata geçirelim” dedi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin karaciğer nakillerinin yanı sıra böbrek nakilleriyle de bölgede saygın bir merkez olmayı hedeflediğini kaydeden Şahin, “Türkiye, hükümetimizin istikrarlı politikaları sayesinde Türkiye dünyanın cazibe merkezi oldu. Birçok alanda Türkiye bölgede ilham kaynağı oluyor. Sağlıkta dönüşüm programlarımız sayesinde hastanelerimiz modern sağlık hizmetleri vermektedir” dedi.

The Methodist Hastaneleri Genel Direktörü Cathy Easter, Methodist International ekibinin bir parçası olarak, dünyanın önde gelen sağlık kuruluşu ile güçlü ilişkiler kurduklarını, bu çerçevede Dubai Mall Tıp Merkezi, Birleşik Arap Emirlikleri Emaar Sağlık Grubu ile ortak projeler yürüttüklerini, bu ortaklığı Malatya ile genişletmeleri durumunda memnun olacaklarını ifade ederek, “Uluslararası hasta hizmetlerinin gözetimini sağlayacak ve daha fazla istihdam geliştiren projelerle Latin Amerika ve Orta Doğu gibi seçkin uluslararası pazarlarda yüksek kaliteli hasta hizmetler sunan Methodist markasını genişletmeye çalışıyoruz” dedi.

Yaklaşık 13 bin personeli bulunan The Methodist Hospital hastane grubunun bünyesinde 5 hastane bulunuyor. Grup hastalarından yılda net 1.2 milyar dolar gelir elde ediyor. Yardım ve bağış gelirleri ise 400 milyon dolara yaklaşıyor.

Uluslararasi İliskiler Direktörü Janice Finder de Şahin’in Turgut Özal'ın bypass ameliyatını yapan kalp cerrahı Michael De Bakey adına bir kalp ve karaciğer merkezi kurulması projesini gündemine aldı. Merhum Turgut Özal'ın yanısıra Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin ile eski Polonya Devlet Başkanı ve Dayanışma Sendikasının önderi Lech Walesa gibi birçok dünya liderinin doktoru oaln Prof. Dr. Michael DeBakey, 12 Temmuz 2008 tarihinde 99 yaşında ölmüştü.

Şahin, projenin bir an önce hayata geçirilmesi için en yakın uygun tarihte Easter ve Finder’i Malatya’ya davet etti.

Easter, Turgut Özal Tıb Merkezi ile tekrar işbirliği halinde çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını, tekliflerine ilgi duyulması halinde ilk olarak Ortadoğu Genel Müdürünü Malatya Turgut Özal Tıb Merkezini ziyaret etmesi için yönlendireceğini ve bilahare bu doğrultuda bir heyet ile Malatyayı ziyaret edip yıllardır küllenmiş ilişkileri tekrar geliştirmek için gayret edeceğini kaydetti.

Fotoğraf :

Mehmet Şahin, The Methodist Hastaneleri Genel Direktörü Cathy Easter ve Uluslararasi İliskiler Direktörü Janice Finder"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız