SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hastanın Ayağına Gideceksiniz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Aile Hekimliği uyum eğitiminin 5. bölümü tamamlandı. Eğitimin tamamlanması nedeniyle sertifika töreni düzenlendi.

Avşar Otel'de 7 gün devam eden Aile Hekimliği uyum eğitimi sertifika töreninde konuşma yapan Sağlık Müdürü Hacı Bayram Zengin, Aile Hekimliği'ne Malatya'da Kasım ayında geçilmesinin planlandığını belirterek, "Aile Hekimliği konusunda eğitimlerimiz sürüyor. Eğitim kapsamında pratisyen hekimlere Aile Hekimliği konusunda yapılacaklar görevlilerimiz tarafından anlatılıyor" dedi.

Türkiye'de öncelikle pilot il olarak Düzce'de başlayan ve daha sonra Malatya'nın da aralarında bulunduğu 25 ilde bu yıl geçilecek olan Aile Hekimliği konusunda Malatya'yı 70 ilçe ve 140 da merkez olmak üzere toplam 210 bölgeye ayırdıklarını belirten Hacı Bayram Zengin, doktorları hizmetin içerisine katmak için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Konuşmasında doktorlara tavsiyelerde de bulunan Zengin, Sağlık Bakanı'nın, 'Önlenebilir bir sebepten dolayı bir anne veya çocuk ölümüyle ilgili karşımıza gelmeyin' dediğini hatırlatarak, "Hiçbir anne evde doğum yapmayacak. Aile hekimi olarak görev yapacak arkadaşlar bunu gebe anneye önceden ebeler vasıtasıyla bildirmeli" şeklinde konuştu.

"Eğer bir kadın veya çocuk, önlenebilir bir sebepten dolayı ölürse, bunun acısını kalbimizde hissetmeliyiz" diyen Zengin, "Bütün doktor arkadaşlar şunu bilmeli ki, ne kadar çok garibana ulaşırsak, o kadar kendimizi başarılı sayacağız. Ahmet, Mehmet ve Ayşe hanımın konforu bozulacak diye kimseyi yerinde oturtmayız. Herkes alanlara çıkacak ve Aile Hekimliği'ni uygulayacak. Eğer hasta gelmezse, siz hastanın ayağına gideceksiniz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Müdürü Zengin'in konuşmasından sonra, eğitim veren Sağlık Bakanlığı görevlileri ile 40 pratisyen hekimine sertifika verildi.

Aile Hekimliği uyum eğitiminin 5. bölümüne toplam 40 doktorun katıldığı ve eğitim programlarının devam edeceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız